Vyhrajte hororovou cestu tří přátel do New Orleansu

katakomby-perex
Když se Dan, Abby a Jordan vydají o letních prázdninách za strýcem jednoho z nich, těší se, že prožijí spoustu dobrodružství. V nejmenším však netuší, že zábava se brzy změní v horor a že budou mít co dělat, aby svůj výlet vůbec přežili.

Když se dobrodružství změní v boj o život

Katakomby - UkázkaPoslední rok na střední škole je pryč. Po všem, co spolu prožili, se Dan, Abby a Jordan těší na společný výlet autem a nehodlají se trápit tím, co bude, až skončí léto. Ale cestou za Jordanovým strýcem do New Orleansu si naši tři přátelé všimnou, že je sleduje červený sporťák. Pak začnou Danovi přicházet zprávy od někoho, od koho by je vůbec nečekal – od člověka, který zemřel o loňském Halloweenu.

Jak se podivné události stupňují, Dan je nucen smířit se s faktem, že to, co se mu přihodilo loni, možná nebyla jen shoda okolností, ale osud – osud, který spojuje Dana se skupinou lidí, kteří si říkají Řezbáři kostí a jsou fascinováni známými zabijáky z minulosti. Dan musí udělat vše, co je v jeho silách, aby tento výlet přežil.

I v této třetí knize série Asylum se setkáme s třemi teenagery, kteří balancují na tenké hranici mezi minulostí a současností, mezi genialitou a šílenstvím… Celý strhující příběh opět dokreslují originální fotografie.

 

Katakomby

Autorka: Madeleine Rouxová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Bronislava Grygová
Počet stran: 326
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 8/2017
ISBN: 978-80-7565-167-9

Přečtěte si více o knize Katakomby, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si té přečíst krátkou ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Katakomby - Ukázka„V dobách prohibice tady působil Jimmy Orsini, že?“ říkala Abby, a dokonce vytáhla fotografii, aby ji majiteli restaurace ukázala. Ale klidně by mohla mluvit neznámým jazykem. „Můj učitel, pan Blaise, tady poblíž vyrůstal a vyprávěl mi o tom, jak je Orsiniho hrob zajímavý. Chtěla bych se tam dostat a vyfotografovat ho. Tímhle se právě teď zabývám. Tedy fotografováním, ne hroby.“
Fatsova odpověď zněla taky jakoby z dálky a Dan si uvědomil, že je to proto, že mu v uších hučí krev tak hlasitě, že skoro neslyší. „Nedoporučoval bych vám to fotit, slečinko. Jeden nikdy neví, co může taková věc vyvolat. Špatné energie a tak. O Orsinim a jeho gangu se povídá přímo strašidelná duchařská historka. Náhrobní kámen je zajisté v Alabamě, ale Pinkertoni jim na týhle cestě dávali pořádný kapky – a nakonec je pochytali v New Orleansu. Orsiniho zastřelili při pokusu o útěk.“
Ano. Duchařské historky. Duchové. To slovo mu konečně projelo mozkem. Dan zíral na zprávu a jejího odesílatele a v duchu si ta slova četl sám pro sebe. (str. 29)

 

O autorce

madeleine-rouxovaMadeleine Rouxová pochází z Minnesoty a je hrdou absolventkou Beloit College v oboru tvůrčí psaní a herectví. V současnosti žije a pracuje ve Wisconsinu, kde si mezi prací na nové knize s apokalyptickou tematikou pochutnává na místním pivu. Její knihy se prodávají nejen v USA, ale také v Británii, Francii, Austrálii a na Tchaj-wanu.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Katakomby

Léto začalo a Dan, Abby a Jordan vyráží na společnou cestu do New Orleansu. Už během cesty začíná docházet k podivným událostem, například si všimnou, že je sleduje červený sporťák, a co teprve, když Danovi přijde první podivná zpráva od někoho, kdo má být více než půl roku mrtvý. Roztáčí se děsivý kolotoč, během jehož jízdy budou hlavní hrdinové bojovat o to, aby léto přežili ve zdraví. Hororovou atmosféru příběhu navíc, stejně jako v předchozích dvou dílech série Asylum, dokreslují dobové fotografie, ze kterých vám bude mnohdy běhat mráz po zádech.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Katakomby vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Katakomby
probíhá od 19. srpna do 1. září 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Katakomby

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKatakomby

Rouxová, Madeleine

Jota, 2017

Napsat komentář