Získejte inspiraci pro přípravu tekuté energie

barevne-smoothie-rychle-a-zdrave-perex
Krásně barevné a lahodné smoothie vás nejen osvěží a zasytí, ale také vám dodá energii a potřebnou dávku vitamínů a minerálů. Pokud víte, jak jej správně připravit, budete překvapeni, jak blahodárné účinky může mít na vaše zdraví.

Smoothie nejen k prostému zasycení

barevne-smoothie-rychle-a-zdrave-ukazka-1Tekutá energie připravená během chvilky, která vás zasytí i osvěží, dodá vám denní dávku vitaminů i minerálů a pohladí vás na těle i na duši. To je smoothie, krásné barevné smoothie! Při jeho přípravě využijete čerstvé sezonní suroviny a připravíte z nich bez vaření za deset minut lahodný zdravý nápoj, který může být také účinným detoxikačním prostředkem. Ovoce a zelenina ještě nikdy nebyly tak lahodné. Radit vám budou dvě zkušené znalkyně smoothie a naučí vás nebát se nových kombinací. Můžete si vyzkoušet celkem 60 originálních receptů, jako je mexické mango, ananasový expres, rukolová raketa, bílé zlato, mls Bounty, pábení jara, zelenáč… Díky „školení“ autorek si zamilujete smoothie, jež neslouží jen k prostému nasycení, ale mají vždy i něco osobitého navíc.

 

Barevné smoothie: Rychlé a zdravé

Autorky: Tanja Dusyová, Irina Pawassarová

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Radka Svobodová
Počet stran: 144
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2017
ISBN: 978-80-7529-331-2

Přečtěte si více o knize Barevné smoothie: Rychlé a zdravé, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Ukázka z knihy

barevne-smoothie-rychle-a-zdrave-ukazka-2BÍLÉ, NEBO ZELENÉ?
Až do nedávné doby byla zelená smoothie považována za prvotřídní elixír zdraví. Avšak mezitím se trendem všech sklenic stala bílá barva. Kdo chce být štíhlý a zdravý a kromě toho si rád dopřeje lahodnou chuť, volí jednoznačně bílou. Je „bílá“ nová „zelená“?

DVOJITÁ DÁVKA ZDRAVÍ
Neklaďte si otázku „bílá, nebo zelená?“, v kurzu jsou obě barvy. Bílá smoothie jsou ideálním doplňkem ke svým velkým zeleným bratrům. Ti se zpravidla skládají z nízkokalorické zeleniny, bylinek a ovoce, poskytujících dostatek vitaminů, minerálů a sekundárních rostlinných látek. Na rozdíl od nich nás jejich bílé příbuzné zásobují především primárními živinami – bílkovinami, a zejména tukem, které našemu tělu rychle a dlouhodobé dodávají energii. A dokážou i mnohem více. V kombinaci bílé a zelené získáte skoro všechno, co vás zasytí, posílí a udrží fit. (str. 54)

 

O autorkách

Irina Pawassarová už spoustu let připravuje smoothie pro rodinu a přátele a pořádá pravidelné workshopy. V USA studovala obor „Raw Food Chef“ a „provařila se“ také několika semináři v Irsku. Svým nadšením pro jednoduchou, ale mimořádně zdravou stravu ovlivnila spoustu svých příznivců (i samu sebe – už šest let neměla chřipku). Jako šéfkuchařka mnichovské restaurace „Gratitude“ vytvořila řadu barevných smoothie s množstvím důležitého chlorofylu. V této knize je autorkou části Zelené smoothie.

Tanja Dusyová se cítí nejlépe, když se může otáčet v kuchyni. Dlouhé roky pracovala jako redaktorka kuchařských knih a proslavila se i jako autorka. Její knihy Smoothie – Obst-Power im Glas (Smoothie – Ovocná síla ve skle) se prodalo více než 150 000 výtisků a je považována za stálici mezi publikacemi o smoothie. Jako profesionálka vytváří Tanja Dusyová recepty, které neslouží jen k prostému nasycení, ale mají vždycky i něco osobitého navíc. V této knize připravila části Bílé smoothie a Smoothie pro detox.
(Zdroj informací: nakladatelství Slovart)

 

Vyhrajte knihu Barevné smoothie: Rychlé a zdravé

Vyzkoušejte nový způsob přípravy ovoce a zeleniny a udělejte si doma lahodné a především zdravé smoothie. Tento nápoj vás nejen rychle zasytí, ale můžete jej využít také k detoxikaci celého těla. Jeho příprava není nijak náročná, ale o to zázračnější jsou výsledky. Neváhejte a inspirujte se knihou, ve které najdete 60 originálních receptů, které připravily dvě zkušené znalkyně smoothie Tanja Dusyová a Irina Pawassarová.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Barevné smoothie: Rychlé a zdravé vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Barevné smoothie: Rychlé a zdravé
probíhá od 16. do 29. srpna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Barevné smoothie: Rychlé a zdravé

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBarevné smoothie
Rychlé a zdravé

Pawassarová, Irina – Dusyová, Tanja

Slovart, 2017

Získejte inspiraci pro přípravu tekuté energie - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý večer, dnes mně byla v pořádku doručena tato kniha, kterou jsem u Vás vyhrála a velmi moc za ni děkuji. Určitě najde uplatnění nejen u nás !

Napsat komentář