Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. srpna 2017

nenechte_si_ujit
Co se týče literární akcí, s koncem měsíce autorského čtení začala okurková sezóna. Je to ale jen klid před bouří, již přinese začátek školního roku. Pro ty z vás, kteří chtějí za knihami vyrazit i teď, jsme přece jen nějaké zajímavé akce našli.

Nechte se pozvat do speciálního autobusu, na zámek nebo do knihovny, navštivte Prahu nebo Plzeň a zažijte i v druhé půli prázdnin něco nevšedního.

7. srpna se za pěkného počasí vypravte odpoledne na koupaliště Slavia v Praze. Vykoupete se a současně si mezi 14 a 18 hodinou budete moci vypůjčit knihy. Jak je to možné? Přijede za vámi totiž bibliobus Oskar. Nenabízí pouze knihy, ale i audioknihy a filmy, a pro děti přiváží velké množství her.

V úterý se na počasí nemusíte ohlížet a v Plzni vyrazte na 16 hodinu do Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje. Na pravidelném setkání s příznivci literatury v rámci Klubu knihomilců se bude číst z knihy Rubikova Kostka  od Vratislava Maňáka a na celou hodinu se s ní přenesete v čase. Na hlavního hrdinu totiž místo klidného času v rodinném kruhu čekají dávná rodinná tajemství z konce války toužící po odhalení…

Čtvrtek, 10. srpna, nabízí příjemný večer milovníkům poezie. Specifický Duhový večer v Tvaru od 18 hodin v pražském centru Člověku v tísni Langanhs je zasvěcen autorské prezentaci básníků Lukáše Senfta, Svatavy Antošové. Nikolae Ivaschiva a Sylva Ficová vystoupí se svými překlady lesbické poezie.

Trebesice_cteniChcete-li si poslechnout povídky Pavla Hozy a ještě přispět na dobrou věc, naplánujte si na sobotu 12. srpna výlet na zámek Třebešice u Divišova. Od 18 hodin zde bude v pořadu „Máš hezkou košili“ František Keuzmann předčítat povídky a symbolickým vstupným přispějete na obnovu zámku. Bude vás hřát nejen vaše filantropie, ale i pohárek vína, který dostanete ke vstupence.

I v tomto týdnu bude trvat několik výstav – pozvánky najdete v našem Kalendáři akcí.

Je i nějaká pěkná akce ve vašem okolí a my o ní nevíme? Pozvěte nás – využijte náš formulář pro vkládání akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář