Inspirace nejen na letní vaření

Fuckt drsna veganska kucharka_Kitchen city
Dnešní kuchařské tipy jsou sice jenom dva, ale vybrali jsme je pro vás tak šikovně, že jistě osloví každého nadšeného kuchaře, ať už amatéra se smyslem pro pokusy, anebo profesionála s touhou po zdravém jídle.

Už název sám dává znát, že tato kuchařka záhadné dvojice vystupující pod jménem Thug Kitchen není pro bábovky. Zato ale potěší každého, kdo má rád veganskou stravu, která není jen zdravá, ale hlavně i hrozně dobrá.

Fuck(t) drsná veganská kuchařka

115 receptů
Autoři: Thug Kitchen
Přeložila: Vanda Senko Ohnisková

Počet stran: 212
Vazba: vázaná
Formát: 190×232 mm
ISBN: 978-80-7565-152-5
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Fuck(t) drsná veganská kuchařka vydalo nakladatelství Jota.

Jezte pořádně a nekašlete na to! Super zábavný výlet za zdravým a hlavně strašně dobrým jídlem.
Pod jménem Thug Kitchen se skrývá tak trochu záhadná losangeleská dvojice, která se jednoho dne rozhodla, že se nebude cpát zdravým jídlem sama, ale že k tomu, pokud možno nenásilně, přinutí i své okolí, a posléze i úplně cizí lidi. Však zelenina a vůbec všechno, co se dá nacpat pod pojem „veganská strava“, je skvělý a taky zdravý žrádlo pro všechny lidi, co jim není šumák, co do sebe cpou. Dnes má Thug Kitchen milion přátel na Facebooku a třeba taková Gwyneth Paltrow je z jejich receptů úplně vedle.

„Jasně, spousta kuchařek káže o tom, jak je důležité jíst víc kapusty, proč zázvor léčí záněty nebo jak se vaří s mladýma výhonkama nebo s hromadou kopřiv. Jenomže tyhle knížky (a blogy) jsou často dost nudný a snobský jak čert – a většina lidí si prostě ten trendy humbuk nemůže, ať už kvůli nedostatku času nebo peněz, dovolit!“

Thug Kitchen žijí v reálném světě. Ve své první knize mají víc než 100 receptů na jídla, která mají nejraději: od nejrůznějších snacků a příloh pro začátečníky až po „vybrané“ pochoutky pro zkušenější domácí šéfkuchaře. Navíc v knize najdete všechny potřebné informace, co a kde nakupovat a jak – pěkně krok po kroku – při vaření postupovat. Díky Thug Kitchen vás vaření finančně nezruinuje, perfektně si ho užijete a ještě si (zdravě) pochutnáte! 

 

Ukázka z knihy

Thug Kitchen_drsna kucharka_ukazka1

Thug Kitchen_drsna kucharka_ukazka2

Přečtěte si celou ukázku.

 

Thug Kitchen

Thug Kitchen jsou dva (trochu tajemný) lidi z Los Angeles, co měli plný zuby hotovek, konzerv a podobných sraček a pustili se do vaření. Protože se jejich „umění domácí kuchyně“ rychle rozkřiklo, založili si webovky a taky FB, aby i cizí lidi zjistili, že „lilek“ není nadávka a veganská jídla nejsou jenom zdravá, ale že jsou taky dobrá, že na to, že jíte „zdravě“, okamžitě zapomenete a budete se olizovat až za ušima.

Informace o autorech byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikuje tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

————————————————

Jako druhou tu dnes máme praktickou kuchařku Petry Davidové, která nás seznámí s chutnými recepty od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Procestuje při tom s námi nejen Českou republiku, ale i celou Evropu. Zabrousíme i do Asie.

Kitchen & the City

a její offline kuchařka
Autorka: Petra Davidová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 212×215 mm
ISBN: 978-80-271-0114-6
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Kitchen & the City vydalo nakladatelství Grada v edici Zdraví a životní styl.

Nalaďte svou chuť na jemné nuance pokrmů, zjistěte, že polévka dávno není „pouhou“ předehrou, že dezerty k životu nepotřebujeme, ale rozhodně je všichni chceme. A když hlavní jídlo, tak z čerstvých surovin. Ochutnávejte, zkoušejte a překvapujte své chuťové pohárky s kuchařkou Petry Davidové, autorky blogu Kitchen & the City. Najdete v ní 84 receptů, jejichž vůně se line ze srdce České republiky Evropou až do Asie. A víte, co je na knihách foodblogerek nejlepší? S jejich autorkami můžete probrat cokoli, co vás zajímá, online.

 

Ukázka z knihy

Petra Davidova_Kitchen the City_ukazkaCiabatta s grilovanou zeleninou
Všechny vůně Itálie v jedné krabičce, právě na této stránce vám servíruji návod na přípravu královny všech školních svačin. Cuketu i lilek, které vám zbudou, naplňte do sklenic, zalijte olivovým olejem a uchovejte v lednici napříště.

Ingredience
1 cuketa
1 lilek
sůl
olivový olej
ciabatta
150 g sušených rajčat
parmazán
rukola

Cuketu a lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte alespoň půl hodiny „vypotit“. Předehřejte gril. Papírovou utěrkou otřete vodu, znovu osolte, potřete olivovým olejem a dejte grilovat, stačí 2–3 minuty z každé strany. Nechte vyhladit.
Ciabattu rozřízněte, naplňte cuketou, lilkem, rajčaty, parmazánem a rukolou.

Prohlédněte si další ukázku a další inspiraci najdete na stránkách nakladatele.

 

Petra Davidová

Petra Davidová založila svůj blog Kitchen and the City na jaře roku 2015 a z původně asijského směřování se z něj stal svěží blog plný receptů pro všechny příležitosti. Žije v Praze, je vdaná a má dvě dospělé dcery, jednu stafbullí holčičku a kromě vaření a pečení vášnivě ráda zahradničí a houbaří.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

 

gradaNakladatelství Grada vzniklo v roce 1991 a za dobu své existence si vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné. Nakladatelství vydalo téměř 8.000 titulů a jeho nabídka pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete skvělé knížky za výhodné ceny.

Líbily se vám dnešní kuchařské tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFuck(t) drsná veganská kuchařka
115 receptů

Kitchen, Thung

Jota, 2017

zobrazit info o knizeKitchen & the City
a její offline kuchařka

Davidová, Petra

Grada, 2017

Napsat komentář