Získejte knihu o zvycích a pravidlech arabského světa

arabsky-svet-jina-planeta-perex
Skutečně je každý Arab vyznavačem islámu? A jsou všichni muslimové náboženskými fanatiky? Nejen na ty to dvě aktuální otázky najdete odpovědi v knize arabistky Emíre Khidayer, která dlouhodobě žila a pracovala v této části světa.

Arabský svět, jak jej neznáte

Druhé, aktualizované a rozšířené vydání knihy reflektuje dějinné události po „Arabském jaru“. Kam se posunulo myšlení a co zůstává neměnné?

Kniha rozpitvává svět Arabů na pozadí převažujícího islámu jako způsobu života, duchovního i politického nastavení. Rozebírá tabuizované témata a mizející konfese starší než islám. Odkrývá postoj k práci, plnění závazků, ale i projevy (ne)úcty. Doplňuje pohled na násilí, radikalismus či rasismus – problematiku, která se vyprofilovala do dnes vyčnívající podoby.

Celou knihou se prolínají mužsko-ženské vztahy jako determinátor fungování společnosti, ať už jde o klasická či neklasická manželství, dopravu nebo fotografování. Tato témata předkládá z pohledu ženy arabistky, která dlouhodobě žila a pracovala v tomto regionu. Ženy, která většinou přicházela do kontaktu s muži.

 

Arabský svět – jiná planeta?

Autorka: Emíre Khidayer

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Radana Mišustinová
Počet stran: 376
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-204-4202-4

Přečtěte si více o knize Arabský svět – jiná planeta?, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Navíc si můžete také přečíst náš článek o této a podobných publikacích.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Emiráty jsou turisticky nejprestižnější destinací. Závodí, kdo z nich postaví bizarnější a nákladnější budovu ve vzduchu nebo pod vodou. Jednoznačně je třeba ocenit to, že jako první země z ropných magnátů využila peníze z ropy k investicím do jiných oblastí a marketingově zapracovala na tom, že jméno Emiráty se třpytí všude, kde se vzpomene.
Z Kataru s obrovskou zásobou zemního plynu se postupně stává úspěšný ministát ve světě byznysu a vládou podporovaná televizní stanice al-Džazíra má vliv na politické dění v celé této části světa. V souvislosti s Kuvajtem nám zarezonuje irácká invaze, zapálení ropných vrtů a chundele dýmu nad celým Zálivem, československá protichemická jednotka, jakož i dluh Iráku vůči Kuvajtu, který mu ropný emirát ani po vyplacených kompenzacích zatím nedokázal velkoryse odpustit. Čistá a navoněná ministerstva, přitažlivé pracovní příležitosti pro Slováky a Čechy, kuvajtští pacienti a lidé na dovolené v našich lázních – i tohle nám připomíná strategický ministát této oblasti.

 

Vyhrajte knihu Arabský svět – jiná planeta?

Islám a arabské země jsou v dnešní době pro mnohé synonymem násilí a války, ale jsou skutečně všichni zdejší obyvatelé radikálové, kteří neváhají ve jménu náboženství vraždit? Kniha arabistky Emíre Khidayer vám dokáže, že tomu tak není, a poodhalí vám tajemství arabského světa. O zakořeněných tradicích, ale i běžném životě, vztazích mezi muži a ženami a dalším si můžete přečíst v zajímavé publikaci.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Arabský svět – jiná planeta? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Arabský svět – jiná planeta?
probíhá od 6. do 12. srpna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Arabský svět – jiná planeta?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeArabský svět – jiná planeta?
Doplněné, aktualizované vydání

Khidayer, Emíre

Mladá fronta, 2016

Získejte knihu o zvycích a pravidlech arabského světa - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. humhejova napsal:

    Dobrý den
    dnes 16.8.17 jsem obdržela výhru.
    Děkuji
    Humhejová

Napsat komentář