Velkolepé finále Kladiva na čaroděje

Jiri Pavlovsky_Kladivo_Posledni stadium
Hvězdy české fantastiky postupně vdechly život jedenácti dílům akční urban fantasy, která se odehrává v Praze plné nebezpečných stvůr. Dvanáctý díl, Poslední stadium, právě přichází.

Magie umírá. Veškeré způsoby, jak ji zachránit, přišly vniveč. Teď už zbývá jen jedna možnost. Spolehlivá, snadná a jistá. Bohužel však obnáší vyhlazení téměř celého lidstva. Ovšem – co by člověk pro trochu magie neudělal… Parta Felixe Jonáše však má své – krajní – meze, a tohle je už přece jen kapku přes čáru. A tak se, jak jinak, ocitne v přední linii konfliktu přímo globálního. Stojí mezi všemocnými mágy a zhmotněním všepožírající smrti. Finální díl první sezóny příběhů ze světa městské fantasy. Nastává Poslední stadium Kladiva na čaroděje!

 

Poslední stadium

Kladivo na čaroděje 12
Autor: Jiří Pavlovský

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7557-064-2
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Poslední stadium vydalo nakladatelství Epocha.

 

Ukázka z knihy

Přípravy na konec světa

Praha hořela.
Ohnivé stěny se neúprosně valily ulicemi a zanechávaly za sebou oblaka temného, mastného kouře. Z rudého nebe visely na provazech statisíce oběšenců, kteří se ve větru houpali jako girlandy na lustru.
Městem chodila bestie. Její dvě hlavy vyčnívaly nad střechy domů a z rozřezaných boků jí prýštila hustá krev.
Z drátů elektrického napětí se blýskalo směrem k nebesům.
Slunce bylo tmavě modré.
Felix Jonáš se díval z okna do města, které pohltilo peklo. Ostatní se dívali na Felixe Jonáše.
„Co?“ zeptal se Felix Jonáš.
Klaudie, Walter i Vincenc na něj beze slova zírali.
„No jo, no,“ řekl Felix. „Uznávám. Možná to může být moje vina.“ (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O sérii

Literární série akční urban fantasy se svéráznou čtveřicí netradičních detektivů bojujících proti nadpřirozenu. Autory jsou dlouholeté či právě vycházející hvězdy nejen české fantastiky! Díly lze číst i samostatně, ale pro dokonalý zážitek doporučujeme začít od jedničky.
Praha je magické město – a ta magie vás může zabít. V tom lepším případě. Když vám teče do bot, když vás pronásledují přízraky – koho zavoláte? Tým Felixe Jonáše určitě ne. Pokud už by přece jen přijeli, tak vás nechají pekelným silám napospas, aby vám pak mohli vybílit byt. Jenže někdy je situace tak zoufalá, že vám nezbývá nic jiného, než obrátit se na lidi, kteří jsou naprosto odepsaní – a doufat, že to přežijete.  Série Kladivo na čaroděje vás zavede do našeho světa, jak ho neznáte… a jak ho ani netoužíte poznat. Alespoň ne na vlastní kůži. Světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů – a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší…

V sérii vyšly knihy: Magie pro každého, Město mrtvých, Kruté stroje, Sonáta pro Azazela, Výtah do pekla, Drsné sny, Síť přízraků, Pekelná šleha, Žrádlo pro psy, Kladivo na démony, Bůh strachu a Poslední stadium.

Informace o sérii byly čerpány ze stránek nakladatelství Epocha.

 

Jiří Pavlovský

Jiří Pavlovský (* 1968) se narodil v Praze. Je to spisovatel, komiksový (a filmový) publicista, překladatel a vydavatel. Spolu s dalšími členy literární skupiny Rigor Mortis patří k autorské generaci (mj. Štěpán Kopřiva a Jiří Kulhánek), která v polovině devadesátých let vnesla do české fantastiky svěží vítr v podobě nekorektních, cynických a akčních příběhů. Sám i ve spolupráci s dalšími autory publikoval řadu povídek, z nichž mnohé získaly žánrová ocenění: Noční návštěva a Dobro vítězí (Cena Karla Čapka), Eskorta (Cena Akademie SFFH) aj. Jakožto samostatný titul mu v rámci sci-fi série Mark Stone vyšel román Zatykač na Stonea. Kladivo na čaroděje pak Jiří Pavlovský nejen vymyslel a napsal čtyři díly, ale rovněž na něj dohlíží a do série hodlá přispívat i v budoucnu.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Epocha.


Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje. Dominantním směrem ediční koncepce zůstává i nadále literatura faktu a historie, nově je velký prostor v edičních plánech věnován fantastice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední stadium
Kladivo na čaroděje 12

Pavlovský, Jiří

Epocha, 2017

Napsat komentář