Nenechte si ujít v týdnu od 31. července do 6. srpna

nenechte_si_ujit
Před námi je ještě celá druhá půlka prázdnin a rozhodně je škoda zůstat sedět doma. I tento týden se konají zajímavé literární akce, samozřejmě v čele s Měsícem autorského čtení.

Měsíc autorského čtení v Brně a Ostravě příští týden už bohužel končí. Máte tak poslední možnost se této jedinečné akce zúčastnit. I tentokrát se můžete setkat se spisovateli z tuzemska i zahraničí. A jako obvykle v našem přehledu pozvánek nebudou chybět ani pozvánky určené nejmenším čtenářům.

hruska_foto_martin-strakaHned v pondělí 31. července v Brně a ve středu 2. srpna v Ostravě se v rámci Měsíce autorského čtení představí básník a literární historik Petr Hruška. Mezi jeho básnické sbírky patří například Obývací nepokoje či Darmata, za kterou získal roku 2013 Státní cenu za literaturu. V roce 2015 pak vydal titul psaný formou deníku Jedna věta. Dále se můžete těšit na slovenské autory, jako je Vladimír Balla (31. července v Ostravě) či Monika Kompaníková (1. 8. v Ostravě). Z gruzínských autorů pak poznáte Davitha Gabunia (31. 7. v Ostravě), Liu Likhokeli (1. 8. v Ostravě) nebo Erekla Deisadzeho (31. 7. v Brně a 2. 8. v Ostravě). Jak vidíte, i na konci Měsíce autorského čtení je na co se těšit, proto určitě dorazte.

úterý 1. srpna si užijí plno zábavy malí čtenáři. Knihovna v Třinci pro ně pořádá hravé čtení nazvané Večerníčky naživo. Tato akce se koná každé prázdninové úterý a tentokrát si děti poslechnou čtení z knížky Kdo si prdnul u dvora. Její příběh se odehrává v prostředí královského dvora, a jak napovídá název, zápletka je opravdu zábavná. Všichni malí zájemci můžou dorazit v 17.00 do lesoparku.

Jinou akci pro nejmenší si na úterý 1. srpna připravili také ve VsetíněMasarykova veřejná knihovna pořádá na Dolním náměstí čtení pro děti. Číst bude tentokrát herečka, zpěvačka a šansoniérka Kateřina Mrlinová. Děti můžou dorazit v 10.00 a kromě čtení si s Kateřinou Mrlinovou také zazpívají.

Ve středu 2. srpna začíná ve Šmidingerově knihovně ve Strakonicích vzpomínková výstava na strakonického básníka Dalibora Peška. Výstava jeho básní bude navíc doplněna o výtvarné práce Rudolfa Riedlbaucha a potrvá do 28. srpna.

 Zahajte druhou polovinu prázdnin některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář