Město Victory páchne smrtí…

craig-zahler-spinavy-ksefty-perex
Detektiv Jules Bettinger nemá na růžích ustláno. Poté, co jím vyslýchaný člověk vzápětí spáchá sebevraždu, skončí ve špinavé díře, po které ani pes neštěkne. Navíc dostane za parťáka nerudného desátníka. A aby toho nebylo málo, jsou tu k vyšetření ještě ty vraždy – vraždy policistů…

VÍTEJTE VE MĚSTĚ VICTORY!
MÍSTNÍ ATRAKCE: SVINSKÁ KOSA, CHCÍPLÍ FÓGLOVÉ, ZAMORDOVANÍ POLICAJTI A DVA (NE)OHROŽENÍ DRSŇÁCI S ODZNAKEM…

Po krátké, nepříliš zdvořilé konverzaci s detektivem Julesem Bettingerem spáchá jeden rozrušený obchodník sebevraždu. Kvůli tomuto incidentu je nelaskavý (i když mnohokrát vyznamenaný) policista přeložen a musí se i s rodinou přestěhovat z Arizony na mrazivý sever, do Missouri.

Zchátralé město Victory připomíná bestii v posledním tažení, která postupně pohlcuje své obyvatele i sama sebe. Jeho zaneřáděné ulice pokrývají mrtví holubi a na každého policistu zde připadá sedm set zločinců.

Bettinger dostane za parťáka nerudného, degradovaného desátníka Dominika Williamse. Společně začnou vyšetřovat vraždu, při níž byli zmrzačeni a zabiti dva policisté. Bettinger hledá odpovědi na předměstích Victory, stejně jako v záhadné minulosti svých nových kolegů – mužů, kteří při zatýkání dostali místního drogového dealera na invalidní vozík.

Bettinger a Williams brzy pojmou podezření, že dvojitá vražda policistů není osamocený incident, ale pouhá předehra k řadě dalších…

Jako břitva ostrý krimi román od režiséra kultovního hororového westernu Bone Tomahawk.

Špinavý kšefty na North Ganson Street

Autor: S. Craig Zahler
Přeložil: Štěpán Benyovszký

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 156×210 mm
ISBN: 978-80-88096-86-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Špinavý kšefty na North Ganson Street vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka z knihy

Zablesklo se.

Zrzek se otočil o devadesát stupňů, chytil se za rameno a padl na zem. Ulicí se rozlehla ozvěna výstřelu. Poďobaný Asiat odtáhl kumpána za kovovou popelnici, zatímco velký černoch a čtvrtý z mužů se přitiskli k protější zdi, oba se zbraní v ruce.

V uličce se rozhostilo ticho. Čokl, plazící se k výklenku dveří, zakřičel: „Jsou tu čtyři! Poldové! Dva se schovávají za –“

Vyšlehl bílý oheň. Hrdlem bezdomovce proletěla kulka a jeho lebka narazila do staré cihlové zdi. Do díry v krku se mu vedral chlad, a vteřinu potom dopadl tváří na chodník. Všude kolem něho třaskaly výstřely, které se mu zdály slabší a slabší, až zněly jen, jako by někdo míchal balíček karet.

„By mě zajímalo, jestli tuší, kolik černochů je v pekle?“ zeptal se někdo v uličce, která Čoklovi teď připadala velice, velice vzdálená.

Představil si chechtající se černochy s rohy, rudýma očima a ostrými zuby, jak tancují v pytlovitých kalhotách s velkými kazeťáky na ramenou. Tuhle verzi Pekla měl před očima, když se jeho srdce zastavilo.

„Připadal mi jako ateista.“

Zahřměla brokovnice, a černý obr, co rád kopal do holubů, vykřikl. (str. 10, 11)

 

O autorovi

S. Craig Zahler je americký scenárista, režisér, kameraman, hudebník a spisovatel. Režíroval a napsal scénář například k hororovému westernu Bone Tomahawk, v němž hlavní roli ztvárnil Curt Russell. Jako spisovatel se prosadil jak s westernovými tituly – A Congregation of Jackals a Wraiths of the Broken, tak i s akční sci-fi Corpus Chrome Inc. Svoje předposlední dílo, krimi thriller Špinavý kšefty na North Ganson Street, by rád sám převedl také na filmové plátno. V současnosti dokončil román Hug Chickenpenny.


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠpinavý kšefty na North Ganson Street

Zahler, S. Craig

Mystery Press, 2017

Napsat komentář