Získejte druhý díl trilogie s Fredrikem Beierem

Ingar Johnsrud_Kalypso
Policejní vyšetřoval Fredrik Beier se vrací zpět. Na nic si nevzpomíná a podle lékařky se pokusil o sebevraždu. Mezitím jeho kolegové pátrají po zmizelé vdově, v jejímž domě bylo nalezeno tělo údajně již 20 let mrtvého muže. Obětí přibývá a spojuje je tragická minulost. Co přesně provedli? A kdo je tajemný mstitel? To musí Beier vypátrat dřív, než bude pozdě.

Fredrik Beier se vrací zpět

Thriller, který se noří do nejhlubších zákoutí lidské duše, aby pronikl do srdce jedné ze světových velmocí.
Policejní vyšetřovatel Fredrik Beier se probouzí z bezvědomí v nemocnici v Oslu a vůbec netuší, co se mu přihodilo. Lékařka mu sděluje, že se předávkoval léky proti bolesti a důkladně je zapil alkoholem. Pokus o sebevraždu. Ale Fredrik si na nic nevzpomíná.
Jeho kolegové mezitím pátrají po pohřešované staré vdově, v jejímž domě bylo nalezeno tělo muže, prohlášeného za mrtvého již před více než dvaceti lety. A v kanále ve východním Oslu zároveň potkani hodují na těle dalšího člověka. Oběti spojuje tragická minulost z doby krátce po rozpadu Sovětského svazu, kdy se jako vojáci zúčastnili neúspěšné tajné operace. K životu se znovu probouzí zapomenutá zbraň a dostává se do rukou mstitele, který nemá důvod žít.

Kalypso

Autor: Ingar Johnsrud
Přeložila: Eva Dohnálková

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 136×207 mm
ISBN: 978-80-7577-101-8
Doporučená cena: 349 Kč

 

Přečtěte si více o knize Kalypso, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte na náš článek.

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Ukázka z knihy

Vlhkost. Lepkavá vrstva na čele pokračovala na krk, k místům, kde začínala těsná košile uniformy, a dál podél páteře. Nohy v zateplených zimních botách měl mokré. Slabě zalapal po dechu, ale vdechl jenom cosi temného, přes hlavu měl přetažený nějaký textilní pytel. Přepadl ho klaustrofobický pocit. Snažil se kopat, ale nohy měl spoutané. Stejně tak ruce. Měl je svázané páskou za zády. Tuhá vlákna koberce ho tlačila do prstů. Protáhl se, skrčil, prohnul páteř, a než se stačil dát trochu dohromady, téměř u toho omdlel. Sledoval ohnivé záblesky, které se mu mihotaly před očima, pomalu počítal, zadržel dech, vydechl, zadržel dech, znovu vydechl. Vyčkával. (str. 12)

Přečtěte si celou ukázku.

Ohlasy na knihu

Johnsrud prokazuje literární talent nejvyšší úrovně – jazyk jeho knihy je chytrý, výstižný a pestrý.

– Verdens Gang

Johnsrud si hraje s žánry a stereotypy a úspěšně k nim přidává něco nového a svěžího. Kniha je dobře napsaná, je v ní několik vynikajících vrcholů, obratné přechody mezi jednotlivými časovými obdobími – a vše drží pohromadě ještě precizněji než v první knize.

– Adresseavisen

Ingar Johnsrud píše skvěle. Nejenže má dobře rozjetý motor a šlape na plyn, ale zároveň umí nádherně odpozorovat detaily a nálady. Čtenáři autorovy prvotiny nebudou zklamaní.

– Dagbladet

O autorovi

Ingar-JohnsrudIngar Johnsrud (* 1974) je norský novinář. Se svou ženou a třemi dětmi žije v Oslu. Jeho debutem je román Vídeňské bratrstvo (2015), první díl trilogie s vyšetřovatelem Fredrikem Beierem. Díky smyslu pro detail a schopnosti vystavět bohatý a zajímavý příběh se autorovi dostalo obrovské pozornosti. Pochvalné kritiky vystřelily Johnsruda mezi vycházející hvězdy skandinávské krimi scény.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host

Vyhrajte knihu Kalypso

Norský novinář Ingar Johnsrud se svým literárním debutem rozvířil vody skandinávské krimi scény a díky pochvalným literárním kritikám se dostal do povědomí široké čtenářské obce. Po úspěšném prvním dílu z plánované trilogie přichází s pokračováním, kde má hlavní roli opět policejní vyšetřovatel Fredrik Beier. Ten se probouzí v nemocnici se ztrátou paměti a podle ošetřující lékařky se pokusil o sebevraždu. Zároveň jeho kolegové řeší případ zmizelé vdovy, v jejímž domě bylo nalezeno tělo muže, prohlášeného za mrtvého již před více než dvaceti lety. Obětí přibývá a spojuje je jejich minulost a tajná operace. Na scéně se objevuje tajemný mstitel, mající k dispozici zapomenutou zbraň. Podaří se ho Fredrikovi a jeho kolegům zastavit? To se dozvíte v tomto napínavém thrilleru.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kalypso vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kalypso
probíhá od 20. července do 2. srpna. 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Kalypso

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKalypso

Johnsrud, Ingar

Host, 2017

Získejte druhý díl trilogie s Fredrikem Beierem - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    vyhraná kniha Kalypso byla v pořádku doručena.
    Děkuji moc.

  2. knikomolnice napsal:

    Dobrý den,děkuji za zaslání vyhrané knihy.Tušila jsem že jsem tip měla stejný jako výherkyně,jen mě zarazil překlep mé přezdívky snad výhra mé první knihy je na správné adrese..

Napsat komentář