Příběhy pro děti inspirované náboženstvím

Detske knihy inspirovane nabozenstvim
5. červenec patří slovanských věrozvěstům Cyrilu a Metodějovi, bratrům, kteří nám krom jiného přinesli písmo. Další důvod, proč si přečíst nějakou zajímavou knihu. Oba dnešní tituly jsou tématické, jelikož se jedná o dětské knihy, které se inspirovaly náboženstvím.

První knižní tip se inspiroval Evangeliem podle Jana. Hlavní hrdinové cestovali časem a dostali se doby Ježíše. Seznamují se Jonatanem, který Ježíši dal pět chlebů a dvě ryby, a prožívají s ním dobová dobrodružství spjatá se vznikem křesťanství.

Děti našly způsob, jak se opět dostat do doby Ježíšovy. Tentokrát se potkávají s Jonatanem, s nímž zažívají další dobrodružství. On je tím chlapcem, kdo poskytl Ježíši pět chlebů a dvě ryby, jak nám o tom vypráví Janovo evangelium.

Ukázka z knihy

Ztraceni v bouřiTeď si možná myslíte, že to, co jsem řekl, zní legračně, ale ve skutečnosti se nám to už jednou stalo. Hana, Noe a já jsme společně jeli na kolech z kopce, když jsme se najednou ocitli na jiném místě a v jiné době.
Byl to tak ohromující zážitek, že jsem opravdu moc chtěl, abychom ho prožili znovu.
Hana si povzdechla a zakoulela očima.
„Calebe, poslouchej mě. Neexistuje žádný způsob, jak bychom se tam mohli dostat. Není možná to nijak přivolat. Prostě se to před tím stalo. Může, ale taky se to nemusí stát znova.“

Co se dělo s hlavními hrdiny dál, prozrazuje další ukázka.

Doporučujeme

Jedná se o druhý díl z plánované šestidílné série. První kniha se jmenuje Setkání s pastýři a více informací včetně ukázky se dočtete v našich tipech.

Ztraceni v bouři

Autorka: Maria Dateno
Ilustroval: Paul Cunningham 

Počet stran: 79
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7450-254-5
Doporučená cena: 99 Kč

 

Knihu Ztraceni v bouři vydalo nakladatelství Paulínky.

paulinkyPaulínky jsou řeholní kongregací, která byla založena v Itálii v roce 1915 a církví definitivně schválena v roce 1953. Název řeholní rodiny vyjadřuje hluboký vztah s apoštolem Pavlem. Od něho čerpají inspiraci pro celý životní styl – spiritualitu i apoštolát. V současné době působí v 52 státech celého světa. Žijí v malých i větších komunitách a podle možností té které země vedou knihkupectví, věnují se nakladatelské činnosti nebo se různými způsoby podílí na apoštolátu prostřednictvím sdělovacích prostředků.

————————————————

Seznamte se s Akharikou, neobyčejnou indickou princeznou, která společně s žáky páté třídy hraje hru na písmenka. Díky ní poznávají děti Indii i otce princezny a učí se lásce k lidem, soucitu ke zvířatům a dalším důležitým věcem. Podaří se jim nakonec zjistit, kdo je ve skutečnosti princezna Akharika?

Pokud se začtete do řádků této knížky, otevře se vám napůl skutečný a napůl snový příběh. Jeho hrdiny jsou kluci a holky V. A docela obyčejné české školy a jedna neobyčejná indická princezna. Jmenuje se Akharika. Hrají spolu hru na písmenka, při které se učí znát Indii, její přírodu, zvířata i obyvatele. Především pak Akharičina otce krále Ašóku, který doopravdy žil a dodnes je vzorem moudrého a laskavého člověka. Na příkladech z jeho života se děti učí lásce k lidem, soucitu ke zvířatům i nezištnému kamarádství. Děti se radostně a se zaujetím noří do hry stále hlouběji, mění se rodičům i učitelům přímo před očima. A nejen to! Všichni se vydávají na tajné noční výlety do Indie, aby se pak zpátky vraceli s neuvěřitelnými zážitky. Kouzelná hra na písmenka vrcholí pravou detektivní zápletkou a rozluštěním tajemství, kdo vlastně je princezna Akharika. O tom všem děti V. A pověděly panu spisovateli, aby to věrně zapsal do této knížky. A pokud na něco zapomněl, doplnila to paní malířka živými obrázky. Proto ani ty, milý čtenáři, nemusíš litovat, že jsi u toho nebyl.

Ukázka z knihy

AkharikaPříštího dne to v páté A vypadalo jako v ateliéru výtvarné akademie. Žáci si rozdělili písmena po skupinách a pak se pustili do kreslení, vybarvování, stříhání a lepení. Zabralo jim to celé dvě hodiny, ale stálo to za to. Když potom obrázky pomocí sponek navlékli na provázky a pověsili na zeď k předchozím, vyhlížela už ta jejich barevná abeceda přímo akademicky. (str. 60)

Akharika aneb hra na písmenka

Autor: Ján Rakytka
Ilustrovala: Petra Šolcová 

Počet stran: 92
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-88104-22-3
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Akharika aneb hra na písmenka vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorovi

Ján Rakytka (*1960) je spisovatel, redaktor, keramik a arteterapeut zrakově a mentálně handicapovaných. Dosud knižně  publikoval 8 titulů.

UpravLogaKrigl_120x60Agentura KRIGL je menší rodinné nakladatelství, které bylo založeno v roce 1992. Spolupracuje se známými, ale i neznámými autory. Užívá si práci s tvůrčími, činorodými a v naprosté většině skromnými lidmi, kterých si velmi váží. V posledních letech vydává cca 10 titulů ročně. Každou knihu se snaží trvale a co nejvíce připomínat a přibližovat čtenářům. Nejvíce se soustředí na dětské knížky, vydává též odborné tituly či poezii.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZtraceni v bouři

Dateno, Maria Grace

Paulínky, 2017

zobrazit info o knizeAkharika aneb hra na písmenka

Rakytka, Ján

Agentura KRIGL, 2017

Napsat komentář