Zasoutěžte si oddechové táboření v Měsíčním údolí

Ukázka
Lux Lysanderová je svobodná matka, která má starostí nad hlavu a nemá daleko ke zhroucení. Proto neváhá a okamžitě přijímá nabídku svých rodičů, aby si na dva týdny odpočinula sama v přírodě. Že zde najde až takový klid, ale opravdu nečekala.

Návrat v čase

Lux Lysanderová je uhoněná svobodná matka a špatně placená servírka. Před totálním zhroucením ji zachrání nabídka rodičů, aby si na dva týdny vyjela někam do přírody, že se jí postarají o čtyřletého syna.

Lux vyrazí tábořit do místa zvaného Měsíční údolí a užívá si volnosti. Uprostřed noci ji probudí zima, a když vyjde ze stanu, obklopuje ji hustá mlha, z níž v dálce problikává světlo. Vydá se tím směrem a najednou se ocitá na prosluněné louce uprostřed skupiny lidí, jejichž oblečení, způsob mluvy i chování působí dojmem, jako by byli z jiných časů.

A pak si Lux uvědomí, že oni jsou z jiných časů.

Ocitla se v idylické komunitě, žijící v naprostém odloučení od světa. Jakmile v ní odezní šok, že se přesunula časem na začátek dvacátého století, začne si Lux užívat přirozenosti a nekomplikovanosti zdejšího života. Stres a vypětí moderní doby se rozplývají, namísto nich nastupuje klid a nebývalá energie.

Ke své neskonalé úlevě se může přesunovat v čase tam a zpět: od milovaného syna, který je bezezbytku dítětem moderních časů, ji to táhne zpátky na jediné místo, kde se cítí opravdu doma. Jak dlouho lze ovšem vést takto rozpolcený život?

 

Měsíční údolí

Autorka: Melanie Gideon

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jana Vlčková
Počet stran: 478
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2017
ISBN: 978-80-7498-217-0

Přečtěte si více o knize Měsíční údolí, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Vůně opečeného chleba s máslem zafungovala jako stroj času. Nastoupil jsem do něj a přenesl se nazpět do roku 1871. Zpátky do Londýna, do kuchyně mého dětství. Zase jsem byl tím zbožňovaným a opečovávaným sedmiletým chlapečkem. Seděl jsem na stoličce a poletovaly kolem mě Polly a Charlotte.
Šlehaly smetanu. Třely vejce. Krájely petržel a tymián. Vesele přitom klevetily. Tváře se jim zardívaly. Ničeho se nebály. Ani myší nebo pavouků. Kšá! A všechny děsivé věci byly pryč.
„Ještě sušenky, prosím,“ škemral jsem a zvedl prázdný talíř.
„Kdepak,“ zavrtěla hlavou moje matka. Zrovna zadělávala těsto. Otřela si čelo hřbetem ruky. „Už jsi měl dost.“ (str. 9)

 

O autorce

Melanie-GideonMelanie Gideon se narodila a vyrostla na americkém Rhode Islandu, vystudovala žurnalistiku na Emerson College a za svůj život vystřídala mnoho nejrůznějších povolání – od servírky až po práci v počítačové firmě. S manželem a synem žije nyní v Bay Area v Kalifornii a svými články pravidelně přispívá do různých novin i časopisů (New York Times, San Francisco Chronicle, Daily Mail a dalších). Má na svém kontě tři romány pro mládež, po nichž se pustila také do psaní knih pro dospělé čtenáře. Právě díky nim se stala doslova nepřehlédnutelnou autorkou. Nebývalého úspěchu dosáhl především její román Manželka 22. Ten se dodnes těší velkému čtenářskému zájmu, byl přeložen do více než třiceti jazyků a proslavil svou autorku prakticky po celém světě. V současné době se pracuje na filmu podle tohoto románu, práva vlastní studio Working Title. Nyní se nám Melanie Gideon v českém překladu představuje se svou nejnovější knihou nazvanou Měsíční údolí.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Měsíční údolí

Jak dlouho lze žít dvojí život, aniž bychom si jeden z nich museli s konečnou platností vybrat? Na to se snaží přijít Lux Lysanderová. Při táboření v Měsíčním údolí se totiž vrátí v čase až na začátek dvacátého století, kde z ní opadne všechen stres a doslova ji zaplaví nová pozitivní energie, ale zároveň ví, že nemůže sobecky opustit svého syna, který je dokonalým příkladem dítěte moderní doby. Naštěstí lze mezi oběma časoprostory cestovat tam a zpět, jenže kolikrát to může Lux udělat, než se bude muset pro jeden z nich definitivně rozhodnout?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Měsíční údolí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Měsíční údolí
probíhá od 23. června do 6. července 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 inteligentní romány Měsíční údolí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěsíční údolí

Gideon, Melanie

Domino, 2017

Napsat komentář