Ochutnejte Řím

Jak chutna dolce vita 2
Co  se vám vybaví, když se řekne Řím? Hlavní město Itálie, kolébka civilizace, ale hlavně místo plné tradic, zvyklostí a rozmanitého jídla. S dnešním knižním tipem můžete ochutnat kousek Říma, a to v podobě rozmanitých receptů. Hola hola, kuchyně volá…

Řím – těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, vás zavede do postranních uliček i paláců a seznámí vás se zvyky, společností a skrytými poklady tohoto Věčného města. Najdete tu recepty pro každou příležitost: od rychlých a poctivých snídaní a živých pokrmů al fresco až po improvizované, ale působivé občerstvení na party pro přátele a romantické večeře. Při listování knihou se bude opravdu těžké rozhodnout, co dřív z autentických římských jídel vyzkoušet: těstoviny zapékané s chřestem, pancettou a sýrem, mozzarellu v kočáře, dorádu v bramborové krustě, ricottovo-kokosové koule, římské pusinky s pomerančovou omáčkou, saltimboccu po římsku, dušeného králíka s hroznovým vínem a olivami. Ale dost! Víc vám neprozradíme…

Ukázka z knihy

Jak chutna dolce vita

Jak chutna dolce vita 1

A ještě dvě ochutnávky z knihy: ukázka 1 a ukázka 2.

Jak chutná Dolce vita

Klasické i moderní recepty z Říma
Autorka: Eleonora Galassová
Přeložil: Stanislava Moravcová ml.

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 195×252 mm
ISBN: 978-80-7529-291-9
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Jak chutná Dolce vita vydalo nakladatelství Slovart.

O autorce

Eleonora Galassová je autorka, bloggerka, učitelka a instagramový zázrak – a to vše se točí kolem jídla. Její láska k němu vzplála už v raném věku: měla zakázáno vkročit do prababiččiny kuchyně, ale bylo jí povoleno ochutnávat těstoviny, zda už jsou uvařené al dente. Jak už to v životě bývá, zakázané ovoce nasměrovalo dívčinu pozornost k jejímu budoucímu koníčku a celoživotní kariéře. Učila se na Ateneo Italiano della Cucina v Římě a získala vysokoškolský titul v oboru gastronomie a jídelní kultury. Při psaní první knihy sjezdila Eleonora oblast Lazio, posbírala recepty a příběhy od pestré směsice místních obyvatel a oživila je svým jedinečným tvůrčím přínosem.

Zdroj informací: nakladatelství Slovart 


Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury. Nakladatelství Slovart nyní přichází s novým labelem pro mladé #booklab. Tato značka se zaměří na literaturu v žánrech young adult a new adult. V edičním plánu se objeví široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak chutná Dolce vita
Klasické i moderní recepty z Říma

Galassová, Eleonora

Slovart, 2017

Napsat komentář