Kde domov můj

Domov
Domov. Všichni toto slovo známe, ale co se vlastně pod ním ukrývá? Domov může být všude, lze ho najít kdekoliv a v jakékoliv podobě. Známá malířka a ilustrátorka ve své prvotině představuje různé podoby domova a její nádherné ilustrace vybízejí k zamyšlení, co pro nás domov znamená.

Vynikající malířka a ilustrátorka Carson Ellisová přichází se svou první autorskou knihou, ve které s humorem i nadsázkou představuje rozmanité podoby domova.

Domov může být dům na venkově, byt ve městě nebo dokonce bota. Domov lze najít na cestě, pod vodou, v bájných světech i v autorčině ateliéru.

Autorský debut oceňované ilustrátorky je laskavým pohledem na místa, která lze (někdy s notnou dávkou fantazie) označit jako domov, a vybízí tak k zamyšlení nad tím, co pro nás vlastně domov znamená. Svou bohatou vizuální stránkou čtenáře láká, aby se ke knize opakovaně vracel.

 

Ukázka z knihy

Domov 1

Prohlídněte si  další ilustrace: ukázka 1, ukázka 2, ukázka 3 a ukázka 4.

 

Ohlasy na knihu

Ellisová si svým šibalským humorem a nadsázkou získá stejně snadno dětské i dospělé čtenáře.

– The New York Times

Snová malířská meditace o rozmanitosti bydlení napříč světem, časem a imaginací. … I text vybízí čtenáře, aby zapojil svoji představivost (Čípak domov je tohle? A tenhle?), a ilustrace na obálce dále rozšiřují naše představy o tom, kde všude a jak je možné žít.

– The Horn Book

Jednoduchý ale zároveň hloubavý pohled na (nejen lidské) příbytky. Kniha je skvělým pomocníkem při rozšiřování slovní zásoby – nad jednotlivými domovy se dá mluvit o tom, co mají všechny společné i o tom, čím je každý specifický.

– Chicago Tribune

Senzace.

– The Wall Street Journal

Okouzlující.

– Apartment Therapy

 

Domov

Autorka: Carson Ellisová
Přeložil: Petr Putna
Ilustrovala: Carson Ellisová

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 255×305 mm
ISBN: 978-80-87506-82-0
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Domov vydalo nakladatelství 65. pole.

 

O autorce

Carson EllisCarson Ellisová je americká malířka a ilustrátorka.Kromě knižní tvorby také příležitostně kreslí pro noviny a časopisy (New York Times, Poetry Magazine, The New Yorker) a je dvorní ilustrátorkou skupiny The Decemberist (za design alba What a Terrible World, What a Beautiful World byla v roce 2016 nominována na cenu Grammy). Žije na farmě v Oregonu s manželem, dvěma syny, kočkou, dvěma lamami, dvěma kozami, ovcí, osmi kuřaty, rodinou sov pálených a hejnem rosniček.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství 65. pole

O edici

Edice Políčko zahrnuje chytré knížky pro děti i hravé dospělé, bohatě ilustrované, s důrazem na kvalitní grafické i knihařské zpracování.

Zdroj informací: nakladatelství 65. pole


logo_65_pole_120x60Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007. Sídlí v Praze na Palmovce. Vydává českou i překladovou beletrii, naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu. Zaznamenalo mimořádný úspěch s knihou Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla, která daleko překročila hranici svého žánru, dočkala se zahraničních ocenění, divadelního zpracování a byla přeložena do 16 jazyků. Název nakladatelství byl inspirován počtem šachovnicových polí (64). Symbolizuje přesahující a nečekané.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDomov

Ellisová, Carson

65. pole, 2017

Napsat komentář