Získejte první díl trilogie ze světa lovců stínů

pani-pulnoci-perex
Před pěti lety přišla lovkyně stínů Emma Carstairsová během Temné války o oba rodiče. S přibývajícími léty v ní však rostl i vztek a touha po pomstě. Dnes je odhodlaná pustit se do pátrání a za smrt svých rodičů se pomstít.

Přišel čas pomsty

Los Angeles, 2012. Je tomu již pět let, co dvanáctiletá lovkyně stínů Emma Carstairsová přišla za Temné války o oba rodiče. Dnes už Emma dávno není dítě, ale mladá žena odhodlaná k pátrání a pomstě. Spolu se svým parabátai Juliánem Blackthornem musí překazit nekalé spiknutí a rozbít síť temné mafie, jejíž dlouhé prsty sahají od Sunset Stripu až k magickým hlubinám oceánu a plážím v Santa Monice. Aby to dokázala, musí se však naučit důvěřovat svému srdci, které ji, zdá se, svádí na scestí…

Románem Paní půlnoci otevírá Cassandra Clare další strhující a vášnivou trilogii ze světa lovců stínů.

 

Paní půlnoci

Autorka: Cassandra Clare

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Eva Maršíková
Počet stran: 600
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-7529-259-9

Přečtěte si více o knize Paní půlnoci, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. A nezapomeňte ani na ukázku.

slovart-booklab-logo

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury. Nakladatelství Slovart nyní přichází s novým labelem pro mladé #booklab. Tato značka se zaměří na literaturu v žánrech young adult a new adult. V edičním plánu se objeví široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

 

Ukázka z knihy

Nejtěžší bylo odolat nutkání nějak reagovat. Jednou odpoledne ces-tou ze školy spatřil, jak se na opuštěném dětském hřišti surově rve parta vlkodlaků. Stál na chodníku a křičel, dokud nepřijela policie, jenže muži zákona vůbec nic neviděli. Od toho incidentu ho otec po většinu času nechával doma a dával mu staré knihy, aby se z nich sám učil. Kit hrál ve sklepě videohry a ven chodil jen zřídka – buď ve dne, nebo když se konal stínový trh.
Na trhu se nemusel snažit zvláštní věci přehlížet, protože i ostatní návštěvníci toto místo vnímali jako barevné a plné bizarností. Byli tam ifriti, kteří drželi na vodítkách džiny plnící přání, a nádherné tanečnice peri před stánky, kde se prodávaly nebezpečné třpytivé prášky. V jednom stánku seděla bánší a nabízela kolemjdoucím, že jim sdělí datum jejich smrti, i když Kitovi vůbec nebylo jasné, proč by to chtěl někdo vědět. Byl tam taky klurikón, který se zabýval hledáním ztracených věcí, a mladá čarodějnice s nakrátko ostříhanými vlasy jasně zelené barvy prodávající kouzelné náramky a přívěsky k probuzení romantického citu. Když se na ni Kit podíval, usmála se. (str. 8)

 

O autorce

Cassandra Clare je autorkou úspěšných fantasy ság (Nástroje smrti, Pekelné stroje a další), které si podmanily statisíce čtenářů. Narodila se americkým rodičům v Teheránu a dětství strávila na cestách, s kufry plnými klasických fantasy knížek. Několik let pak pracovala jako novinářka v časopisech o celebritách, než se pustila do psaní románů, a již první sérií ze světa lovců stínů si získala přízeň čtenářů. Její temně romantické i napínavé příběhy se od té doby staly kultem. Do tohoto světa zasazuje Cassandra Clare i svou nejnovější, nedočkavě očekávanou sérii Temné lsti.
(Zdroj informací: nakladatelství Slovart)

 

Vyhrajte knihu Paní půlnoci

Cassandru Clare a její knihy plné napětí a temné romantiky znají mladí fanoušci fantasy literatury po celém světě. Právě nyní u nás vychází první díl její nejnovější série Temné lsti, ve kterém se čtenáři setkají s odvážnou mladou lovkyní stínů Emmou Carstairsovou a jejím parabátai Juliánem Blackthornem. Ti musí společně zakročit proti temné mafii, která je však vlivná a mocná, takže to nebude jednoduchý úkol. Emminu mysl navíc ovládá touha pomstít smrt svých rodičů a její srdce se ji snaží, jak se zdá, svést ze správné cesty. Ponořte se do strhujícího světa lovců stínů a zjistěte, jak příběh dopadne, v první knize vycházející pod novou značkou pro mladé #booklab patřící pod nakladatelství Slovart.

Právě ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Paní půlnoci vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Paní půlnoci
probíhá od 12. do 25. června 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 fantasy knihy Paní půlnoci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePaní půlnoci

Clare, Cassandra

Slovart, 2017

Napsat komentář