Zdokonalte sami sebe

osobnirozvoj
Máte pocit, že svým životem proplouváte bez dokonalé možnosti si jej sami řídit? Trápí vás nízké sebevědomí, necháváte se snadno strhnout vlivem emocí? Tituly našich dnešních knižních tipů vám pomohou s těmito neduhy účinně bojovat.

Mnoho lidí má problém se zdravým sebevědomím – dost často se zbytečně podceňují, čímž si mohou škodit jak v soukromém, tak i profesním životě. Pokud se v tomto popisu vidíte také, neváhejte a sáhněte po knize Pravá sebeúcta, která svým čtenářům radí, jak si správně vážit sebe sama.

Pravá sebeúcta

Autor zastává dnes už rozšířený názor, že zdravá sebeúcta má nejen psychologický, ale i duchovní rozměr. Jeho kniha otevírá nové obzory, nabízí povzbuzení z Božího slova i jednoduchá praktická cvičení, jak na sobě v této oblasti pracovat. Pravá sebeúcta je totiž dar, jenž můžeme přijmout jen my sami, ale my sami se o něj též můžeme připravit. Zdravá sebeúcta s sebou nese mnohonásobné dobré ovoce, a naopak – nedostatek sebeúcty působí celkovou podlomenost člověka, ochromuje všechny jeho vztahy a bere mu chuť k životu.

Autor: Jim McManus

Počet stran: 166
Vazba: brožovaná
Formát: 135×195 mm
ISBN: 978-80-7195-875-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Pravá sebeúcta vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Ukázka z knihy

Podívejte se znovu na otázky, které nás podněcují k spiritualitě: Kdo jsem? Co v tomto světě dělám? Jaký má můj život smysl a hodnotu? Záleží na tom, jak se rozhodnu? Jakou budu mít vlastně hodnotu, až bude všechno řečeno a uděláno? V jakém světě žiji a jaká je má úloha v něm? Co se stane se „mnou“, až umřu? Tyto otázky se netýkají pouze uvažování o povaze světa, ve kterém žijeme, ale i o nás samých. Začneme chápat, proč je spiritualita tak úzce spjata se sebevědomím a proč je sebevědomí tak úzce spjato se spiritualitou.

Abychom měli  zdravé sebevědomí, musíme být přesvědčeni, že jsme vzácní, ne bezcenní a že naše životy jsou smysluplné, ne beze smyslu. Pokud dokážeme nahlížet na náš svět jako na místo, ve kterém na lidských životech záleží, mají svou cenu a význam, a pokud ho nebudeme vnímat jako pouhé probíhání fyzických a biologických procesů, máme napůl vyhráno. Víra ve vyšší moc může člověku poskytnout hodnotový rámec, od něhož odvozuje takový smysl a hodnotu, a pomůže nám tak položit základy zdravé sebeúcty. Prvním krokem k získání sebeúcty je přijmout, že v tomto rámci mám svou hodnotu a záleží na mně. (str. 26)

Přečtěte si celou kapitolu s názvem Sebeúcta a spiritualita.

O autorovi

Jim McManus, C.Ss.R., je knězem kongregace redemptoristů a ředitelem Centra St Mary pro duchovní život v Perthu. Už více než třicet let působí jako vyhledávaný kazatel a duchovní vůdce, často vede exercicie, víkendové duchovní obnovy či semináře na téma modlitby za uzdravení.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství

————————————————

Skvělá příručka pro muže, užitečný rádce pro ženy – asi tak by se dal charakterizovat titul Pravý muž 21. století, který pánům pomůže poznat své nitro a navede je na cestu k spokojenějšímu životu. Dámy se zase mohou těšit z toho, že svému protějšku dokonale porozumí.

Pravý muž 21. století

Každý z nás je jedinečný a má své poslání. Co ale dělat, aby se nám jen nejen podařilo naplnit, ale ještě si přitom užívat radosti a těšit všechny kolem sebe? Nejnovější Grayova kniha je průvodcem, který vede muže na cestě poznání vlastního nitra. Učí je chápat smysl věcí i vlastního konání, nevyhýbat se emocím, učit se je rozpoznávat a naslouchat pocitům sebe i lidí kolem. Je to cesta k sebepoznání, k lepšímu, kvalitnějšímu a spokojenějšímu životu.
Tato kniha přináší praktický plán, který pomůže správné poslání odhalit. Poslouží jako rádce na cestě k většímu porozumění sobě i jiným, ke šťastnějšímu, vnímavějšímu a plnějšímu životu. Prozkoumáme také 12 vlastností moderní maskulinity, dozvíme se, co všechno je ovlivněno biochemií a jak lze nejrůznější věci změnit. Tahle cestovní mapa pomůže mužům čelit výzvám, které před ně moderní život ve své spletitosti staví. Kniha ale zdaleka není jen pro muže, také ženy v každé kapitole najdou něco pro sebe. Vždyť, která by nechtěla manžela, přítele, příbuzného, podřízeného či šéfa lépe chápat, zatímco teď má občas dojem, že hledí na mimozemšťana. Dámy čeká mnoho praktických rad, jak poznat dobrého, kvalitního a důvěryhodného člověka a jak pomoct muži svého života, aby ze sebe vydal to nejlepší.

Cesta k nalezení moderního mužství a jeho vědomého prožívání v dnešním světě
Autoři: John GrayArjuna Ardagh
Přeložila: Kateřina Orlová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 160×215 mm
ISBN: 978-80-7359-522-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pravý muž 21. století vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Dnešní muži na celém světě čelí výzvám, s nimiž se předtím žádný muž za celé tisíce let nesetkal.

Jen o několik generací dříve byl život muže definován poměrně jednoduše. Získal vzdělání na chlapecké škole. Na cestě k dospělosti prošel v závislosti na kulturním prostředí různými rituály. Poté čelil v každodenním životě těžkým a mnohdy nebezpečným výzvám. Pokud dosáhl v některém z náročných úkolů vítězství a cítil se úspěšně, měl ze sebe dobrý pocit a nepochybně měl též pocit, že má právo na odpočinek a regeneraci. Vrátil se domů k ženě, jež s největší pravděpodobností trávila své dny péčí o děti a jejich výchovou, udržováním rodinného krbu a přípravou stravy a vařením. (str. 13)

O autorech

John Gray je americký psycholog a spisovatel. Je autorem knih o partnerských vztazích. V roce 1992 vydal knihu Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše, která se stala bestsellerem a tématem všech jeho dalších knih a profesních aktivit. Zabývá se tématem růstu osobnosti, vztahy mezi muži a ženami a lidskou komunikací.

Zdroj informací: Kosmas

Arjuna Ardagh je koučem působícím v duchovní oblasti. Pomáhá svým studentům, aby kráčeli po cestě k tzv. procitnutí, což je proces, který vyvinul a který se zaměřuje na to, jak propojit duchovní probuzení s objevováním schopností skrytých v každém z nás. Všichni, kdo dosáhnou určitého stupně „uvědomění si sebe sama“, pak mohou pomáhat nám ostatním, abychom co nejlépe využívali svého jedinečného potenciálu a přispěli tak alespoň skromným dílem ke zlepšení života na tomto složitém světě. K dnešnímu dni má Ardaghův studijní program již dvanáct set úspěšných absolventů. Arjuna Ardagh vystudoval Kings School v anglickém hrabství Canterbury, poté studoval literaturu na univerzitě v Cambridgi. Je autorem sedmi knih, včetně bestselleru Průsvitná revoluce. Ardagh přednáší na konferencích po celém světě, vystupuje v televizi a v rádiu, publikuje články v novinách a časopisech.

Zdroj informací: Obálka knihy Kdo se směje naposled

————————————————

Po příručkách k nalezení sebevědomí a lepšímu sebepoznání pro vás máme ještě jednu – takovou, která vás naučí ovládnout emoce, zlepšit koncentraci a s grácií překonávat neúspěchy. Začtěte se do Tajemství mentálního tréninku a staňte se úplným pánem a mistrem své mysli.

Tajemství mentálního tréninku

Naučte se díky knize ovládnout svou nervozitu, strach či hněv, zlepšete svou koncentraci, psychiku a výkonnost, naučte se brát neúspěchy a překážky, které nevyhnutelně přicházejí, jako příležitost k nastolení trvalých pozitivních změn, zbavte se negativní kritiky, kterou máte ve své hlavě. Neboť vše, co se odehrává ve vaší hlavě, výrazně ovlivňuje kvalitu vašich výkonů.
Ve čtivé a inspirující knize najdete strhující příběhy z autorova života, kdy působil jako pilot námořnictva, federální agent, armádní specialista v oboru kybernetické bezpečnosti, zápasník a držitel černého opasku v brazilském džiu-džitsu nebo výkonnostní trenér. Tyto adrenalinové zážitky vyvažují vzpomínky na starého mistra bojových umění Lea, který svými moudrými radami pomohl autorovi a mnoha sportovcům k výborným výkonům a vítězstvím a jehož prostřednictvím se čtenář seznamuje se základními principy mentálního tréninku a ovládání mysli.
Staňte se mistry své mysli a vítězi!

Jak zvládnout strach, otočit prohraný zápas a proměnit slabiny v přednosti
Autor: C. Gonzalez
Přeložila: Ivana Sýkorová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0393-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Tajemství mentálního tréninku vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Dostal jsem nápad.
„Jsi připravený mi důvěřovat?“ zeptal jsem se chlapce.
„Všemu, co řeknete, trenére.“
„Dobře. Tak pojď sem a pustíme se do toho.“
O pár minut později, když vyhlásili jeho jméno, jsem ho doprovodil až k okraji žíněnky. Ani na sekundu nepřestal být soustředěný na svůj úkol. Mou jedinou zásluhou bylo, že jsem mu předal techniku mentálního tréninku. Zbytek práce odvedl on sám ve své hlavě.
Řeknu vám, že když ten hoch nastoupil na žíněnku, čišela z něj dominantní síla, sebedůvěra a technická připravenost. Během pár minut se z vystrašeného nováčka směřujícího ke zdrcující porážce stal nespoutaný gladiátor, šampion, jemuž patřila aréna. Zinscenoval jeden z nejnapínavějších zápasů turnaje, který byl vysoce bodovaný a nabitý akčními momenty. (…) (str. 16)

Zalistujte si celou ukázkou.

Ohlasy

Autor inspirativní a čtivou formou propojuje teoretické znalosti z oblasti sportovní psychologie s praktickými případy z „terénu“. Nenásilnou formou tak proniká do vědomí čtenáře a pouhým čtením ho učí zásadám, jak využít maximálně svůj potenciál, a to nejen ve sportovní roli. 

PhDr. Marian Jelínek, Ph.D.
hokejový trenér, manažer, specialista v oblasti motivace a mentálního tréninku

Pokud chcete být profesionálem v jakékoli činnosti a být na cestě mistrovství, musíte sami před sebou obhájit, že jste každý den udělali své maximum a opět se o kus zlepšili. Tato kniha vás to naučí.

Mgr. Jiří Kastner, MBA
osobní kouč a mentální trenér sportovců, manažerů a majitelů firem


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePravá sebeúcta

McManus, Jim

Karmelitánské nakladatelství, 2017

zobrazit info o knizePravý muž 21. století
Cesta k nalezení moderního mužství a jeho vědomého prožívání v dnešním světě.

Ardagh, Arjuna – Gray, John

Metafora, 2017

zobrazit info o knizeTajemství mentálního tréninku
Jak zvládnout strach, otočit prohraný zápas a proměnit slabiny v přednosti

Gonzalez, C. Daniel

Grada, 2017

Napsat komentář