Hanka Zemanová a její bio svět

Nova biokucharka
Zajímáte se o to, co jíte? Chcete jíst zdravá, ale zároveň chutná jídla? Vyzkoušejte bio potraviny. V nové, přepracované a aktualizované kuchařce přináší Hanka Zemanová nové recepty a zajímavosti z „bio světa“. Vneste do své kuchyně nové osvěžení.

Původní biokuchařku (v rozsahu 180 stran, MOC 449 Kč) chtěla Hanka po deseti letech pouze zaktualizovat, ale protože „bio svět“ zaznamenal výrazný posun a my jsme také v poslední době zahlceni množstvím nových informací z oblasti raw stravy, vegetariánských směrů výživy, superpotravin nebo třeba bezlepkových surovin, rozhodla se proto celou knihu kompletně přepracovat a doplnit, abyste z ní mohli čerpat inspiraci pro svůj každodenní život (celkový rozsah nové knihy vzrostl na 336 stran). V Nové biokuchařce najdete rozsáhlou výživovou část a přes 80 nových receptů, k nimž patří mimo jiné i masové recepty šéfkuchaře Davida Šaška.
Biokuchařka Hanky Zemanové vyšla poprvé v roce 2005. Hned poté získala titul Nejlepší kuchařská kniha roku 2006. Od té doby se stala bestselerem mezi zdravými kuchařkami.
Aktualizovaná kuchařka proto není určená jen těm, kdo její původní podobu ještě doma nemají. Věříme, že po ní s chutí sáhnou i čtenářky a čtenáři, v jejichž knihovnách už se Biokuchařka Hanky Zemanové zabydlela.

Ukázka z knihy

Listový salát s divokými bylinami a jedlými květy
4–5 porcí / vegan / bez lepku

různé druhy listových salátů (množství podle toho, kolik salátu sníte)
hrst mladých lístků divokých bylin (např. ptačinec žabinec, jitrocel, pupeny a malé
lístky pampelišek, mlaďoučké lístky řebříčku, listy čekanky, popence)
hrst jedlých květů – výhradně z vaší chemicky nestříkané zahrady (např. sedmikrásky, fialky, macešky, pupeny i okvětní lístky měsíčku, okvětní plátky růží, listy, květy i pupeny lichořeřišnice…)

dresink:
6 lžic dobrého oleje (já míchám často kvalitní olivový s konopným)
2 lžíce umeocta
špetka soli
čerstvě mletý pepř
1–2 prolisované stroužky česneku
lžička kvalitní hořčice (nejraději mám celozrnnou bio Zwergenwiese)

listovy salat s divokymi bylinami a jedlymi kvety1
Omyjte saláty, divoké byliny i jedlé květy. Nikdy je nenechávejte máčet dlouho ve vodě, protože se tak vyplaví vitaminy rozpustné ve vodě.
2
Saláty osušte v ruční sušičce. Sušení je klíčový krok k dobrému salátu! Mně vstoupila sušička do života v době, kdy jsem žila rok ve Francii, a od té doby je to nenahraditelný pomocník mého letního salátování! Osušené listy salátu totiž zůstanou křupavé i po lehkém vmíchání olejové zálivky.
3
Tenhle dresink je univerzální a vynikající. Všechny suroviny smíchejte v menší zavařovací skleničce, uzavřete víčkem a pořádně promíchejte. V létě si dělám zálivky vždy více, mám ji v lednici a salát je pak hotový raz dva.
4
Do velké mísy připravte osušený salát s divokými bylinami a dresink vmíchejte až těsně před servírováním. Nakonec posypte jedlými květy.

Plané byliny

Plané byliny jsou největší zásobárnou minerálních látek, které žádný potravní doplněk ani umělý vitamin nenahradí. Podle mě jsou to „české mořské řasy“ a přirozené superfoods. Jde o všechny jedlé natě, lístky, pupeny či kořínky, které nacházíme ve volné přírodě. Když je konzumujeme, mohou nám předat svou životaschopnost, odolnost a divokost. Mimo jiné aktivují játra a žlučník, podporují dobré trávení a silnou imunitu.

Dresink

Nová biokuchařka Hanky Zemanové – 80 nových receptů!

Autorka: Hana Zemanová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 215×225 mm
ISBN: 978-80-87049-86-0
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Nová biokuchařka Hanky Zemanové – 80 nových receptů! vydalo nakladatelství Smart Press.

O autorce

Hana ZemanovaHana Zemanová (*1975) vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. Je autorkou nejprodávanějších knih o biopotravinách: Biokuchařky a BioAbecedáře (naše recenze). V září 2016 vyšla její třetí kniha, kompletně přepracovaná Biokuchařka, která se jmenuje Nová biokuchařka Hanky Zemanové. Hana Zemanová pochází z Prahy, ale už více než deset let žije na venkově nedaleko Sedlčan. Je maminkou dvou dcer, devítileté Natálky a čtyřleté Elišky.
Téměř dvacet let se Hanka profesně věnuje ekologickému zemědělství, biopotravinám a zdravému životnímu stylu.


smart pressNakladatelství Smart Press založila v roce 2005 Martina Boledovičová. Díky úspěšným knihám, které vydává, se o nakladatelství dozvěděly desítky tisíc čtenářů. Nakladatelství se věnuje především vydávání originálních kuchařek nadšených českých autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNová biokuchařka Hanky Zemanové – 80 nových receptů!

Zemanová, Hana

Smart Press, 2016

Napsat komentář