Na výlety s fotoaparátem

tipy6
Podívejte se na svět z neobvyklých úhlů! Ať už se budete dívat na svět skrze objektiv fotoaparátu, či navštívíte místa, jejichž existence vám byla doteď neznámá, určitě se u toho nebudete nudit. Zalistujte si s námi knihami plnými objevů!

Podívejte se na krajinu očima fotografa a nechte se vést na cestě za krásnějšími snímky, kterými budete moci zprostředkovat nevšední scenérie i lidem ve vašem okolí!

Naučte se fotografovat dobře – Krajiny

 100 rad a tipů
Autor: Guy Edwardes
Přeložili: Alena Volná, Petr Volný

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 210×280 mm
ISBN: 978-80-7413-351-0
Doporučená cena: 350 Kč

Knihu Naučte se fotografovat dobře – Krajiny vydalo nakladatelství Zoner Press.

4. upravený dotisk! Dobře fotografovat krajinu je snadné – pokud to umíte. Naučit se fotografovat dobře krajinu je také snadné – pokud se budete učit podle této knihy.
Guy Edwardes (www.guyedwardes.com) je známý anglický fotograf, specializující se na krajinu, volně žijící zvířata a cestovatelskou fotografii, organizátor řady fotografických kurzů po celém světě a autor několika úspěšných knih o fotografování. V této publikaci shrnuje základní informace a vysvětluje zásady krajinářské fotografie od požadavků na vybavení, obecných zásad, až po jemné finesy, které vašim snímkům dodají život, krásu i kouzlo neopakovatelného.
Vedle působivých fotografií je na knize cenný zejména „lidský“ přístup autora, který dokáže podat informace bez zbytečného mentorování, srozumitelným a přitom profesionálním způsobem. Stovka pečlivě vybraných tipů provede čtenáře vším, co potřebuje o krajinářské fotografii vědět, aby mohl začít samostatně a dobře fotografovat. Každý tip obsahuje dvě části: jedno obecné a praktické doporučení a potom fotografii a podrobný popis toho, jak fotografie vznikla a proč ji autor fotografoval právě tímto způsobem, co je na snímku zásadní a jak toho autor dosáhl. Fotografie v této knize jsou pořízeny nejen digitálními fotoaparáty, ale i fotoaparáty filmovými, a zájemci o fotografování na film tak také dostanou informace, které jsou v dnešním digitálním světě již obtížně dostupné.
Vyzdvihnout je třeba také to, že autor představuje fotografie i nám blízké krajiny, nikoliv exotické snímky běžným smrtelníkům nedostupné – jsou zde fotografie polí a luk, lesa nebo vesničky, jejichž obdobu najdete možná kousek od svého domova. Vedle klasických snímků krajin se autor věnuje i krajinným detailům, zmiňuje panoramatické snímky a poslední kapitola je věnována kreativní krajinářské fotografii.
Autor klade důraz na skutečně nedestruktivní pracovní postupy, které umožňují kdykoli provést změnu v nastavení jednotlivých filtrů a úprav. Ukáže mimo jiné i práci s inteligentními objekty, využívání filtru Camera Raw a celou řadu dalších pokročilých postupů, jejichž základem je práce na vrstvách a využití jejich vzájemného prolínání.
Druhá část knihy je tvořena několika komplexními projekty, kde autor provede čtenáře krok za krokem kompletním a detailním postupem od základních snímků až po dokončení celého díla.

foceni

Prolistujte si celou ukázku!

O autorovi

Guy Edwardes je profesionální fotograf krajiny a divoké přírody přes dvacet let. Svou fotografickou kariéru začal hned po obdržení titulu na Salisbury College v Anglii v oboru fotografování. Jeho snímky jsou publikovány všude po světě a jsou uváděny na trh předními fotografickými agenturami jako jsou Getty Images, NaturePL a mnoha dalšími. Jeho fotografie se také objevují v mnoha kalendářích. Fotí nejen přírodu ve Velké Británii, ale také podniká výpravy do různých koutů světa a snaží se ve svých fotografiích využívat nové originální způsoby zobrazení pro co nejunikátnější záběry. Každý rok pořádá také mnoho fotografických workshopů.

Překlad redakce. Více se můžete dozvědět na: www.guyedwardes.com

O nakladateli

zonerpressVydavatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

————————————————

Docházejí vám nápady na výlety a máte pocit, že znáte okolí Prahy jako svoje boty? S knihou Z Prahy všemi směry IV. zjistíte, že ještě máte co objevovat… A když si vezmete s sebou předchozí publikaci, pak budete mít s její pomocí na památku i krásné fotografie!

Z Prahy všemi směry IV.

Autorka: Ivana Mudrová

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 120×175 mm
ISBN: 978-80-7422-568-0
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Z Prahy všemi směry IV. vydalo Nakladatelství Lidové noviny.

Rozmanité putování převážně Středočeským krajem (a v několika případech i za jeho hranicemi) přiblíží působivá přírodní zákoutí (například zpřístupněné části bývalého vojenského újezdu ve středních Brdech, Kamenný úl na Kokořínsku, Albertovy skály…), neprávem opomíjené stavby (Bašta v Drahelicích…), pozapomenutá poutní místa (Maková hora), léčivé studánky (Habrovka, U Panny Lídy…), tajemné hřbitovy i hodnotná umělecká díla (Bílkův Obětovaný v Hořovicích…). Cestu opět zpestří básně, staré legendy i novější pitoreskní historky z měst a obcí, týkající se nejen osobností, ale i prostých lidských osudů. Čtenáři se mimo jiné vypraví za nemanželskou dcerou malíře Josefa Mánesa, objeví rodové kořeny Franze Kafky v Poděbradech nebo se vydají po stopách sympatického „ekoteroristy se zelenou krví“ z románu Miloše Urbana Hastrman až k malebným Holanským rybníkům.
Autorka známého knižního cyklu KAM ZNAČKY NEVEDOU přináší ve čtvrtém dílu své nové cestovatelské řady Z PRAHY VŠEMI SMĚRY další náměty k nevšedním výletům doslova „do všech světových stran“ z hlavního města.

Již v devatenáctém století patřila procházka z Poděbrad k soutoku Labe s Cidlinou, tradičně spojovaná i s návštěvou památné Libice, k nejoblíbenějším výletním trasám, jak dokládá i úryvek ze čtvrtého dílu Ottových Čech. V současnosti ovšem musíme počítat i s tím, že zde (zvláště v létě o víkendech) potkáme cyklisty i rodinky s kočárky nebo na kolečkových bruslích. A také se nabízí možnost plavby výletní lodí Jiří Poděbradský až k soutoku (či zpět), což turistický ruch ještě zvyšuje. To nás však nesmí odradit od příjemné pěší cesty podél vodního toku, završené prohlídkou slavného historického místa v Libici.

Neváhejte a podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Ivana Mudrová (10. 6. 1960) je autorkou oblíbené trilogie Kam značky nevedou (2004–2007) a knižního cyklu Prahou s otevřenýma očima (2005–2011). V Nakladatelství Lidové noviny také vyšla její dvoudílná Evropa okouzleným pohledem i populárně naučná kniha Tři anglické lásky(2010) s podtitulem Osudy a krajinami Jane Austenové, sester Bronteových a Daphne du Maurier, podrobně mapující nejen životy a dílo těchto slavných spisovatelek, ale i filmy a seriály, natočené podle jejich literárních předloh.
Jako redaktorka a publicistka pracovala v přílohách Českého slova a později Večerníku Praha, kde redigovala stránky věnované cestování, památkám a historii (zde zavedla několik rubrik, mimo jiné Kam značky nevedou, Stopy slavných či Zmizelo navždy – seriál o ztracených pražských památkách). V současnosti se v rámci svobodného povolání věnuje hlavně knižní tvorbě.

Zdroj: Nakladatelství Lidové noviny

Podívejte se na více informací i o ostatních knihách autorky, které máme na našem webu! Např. Prahou s otevřenýma očima či Tři anglické lásky

O nakladateli

nlnlogoNakladatelství Lidové noviny vzniklo v roce 1993 v deníku Lidové noviny. Tento původ do jisté míry předurčil vydavatelský směr NLN. Naše tituly a projekty mají převážně odborný, vzdělávací a informační charakter s důrazem na mimořádnou náročnost, kvalitu a novost obsahu i zpracování. Cítíme se odpovědní za obsah textů, které připravujeme, i za myšlenky, které svou prací podporujeme. Je pro nás důležité správné a bohaté užívání českého jazyka a vážíme si toho, že s námi spolupracuje řada vynikajících odborníků.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Co fotíte nejraději vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize Krajiny
100 rad a tipů

Edwardes, Guy

Zoner Press, 2017

zobrazit info o knizeZ Prahy všemi směry IV.

Mudrová, Ivana

Nakladatelství Lidové noviny, 2017

Napsat komentář