Získejte slavnou náboženskou alegorii

poutnikova-cesta-perex
Patříte-li mezi nadšené čtenáře historických románů, neměla by ve vaší knihovničce chybět slavná alegorie Johna Bunyana. Vydejte se na cestu do světa budoucího v nejdůležitějším náboženském spisu anglické literatury.

Pouť ze světa zkázy k nebeské blaženosti

Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího je slavná alegorie předznamenávající vznik románu jako žánru, poprvé vydaná v roce 1678. Je všeobecně považována za jeden z nejdůležitějších náboženských spisů v historii anglické literatury. V průběhu následujících tří staletí byla Poutníkova cesta přeložena do více než dvou set jazyků a až do dnešních dnů se román dočkává stále nových vydání po celém světě. České překlady tohoto alegorického putování křesťana ze světa zkázy plného nástrah do věčné nebeské blaženosti se objevují již od 19. století. V tomto novém vydání přináší nakladatelství Stefanos moderní, ale již osvědčený překlad Tomáše Míky. Kniha obsahuje rovněž dobové ilustrace Harolda Coppinga, uznávaného anglického ilustrátora Bible.

 

Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího

Autor: John Bunyan

Vydalo: nakladatelství Stefanos
Překlad: Tomáš Míka
Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-87081-61-7

Přečtěte si více o knize Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Stefanos. A nezapomeňte ani na ukázku.

Speciální nabídka pro návštěvníky Klubu knihomolů – pokud si objednáte knihu do 15. 6. včetně a do pole „Slev. kupón“ zadáte kód KLUBK, získáte knihu za 299 Kč + poštovné zdarma.

Ukázka z knihy

poutnikova-cesta-ukazkaPřístupný: Tu řekl Přístupný: „Ach, sousede Kristiáne, kdepak to teď jsi?“
Kr.: „To opravdu nevím,“ opáčil Kristián.
Přístupný: Na ta slova se Přístupný začal pohoršovat a vztekle oslovil svého druha: „Tak tohle je to štěstí, o kteréms mi před chvilkou vykládal? Když máme takovou smůlu, sotva jsme se vydali na cestu, co můžeme čekat, že nás potká, než naše putování skončí? Já se teď vrátím a budu žít dál jako dřív a ty si užij tu skvělou zemi i za mne.“ A na ta slova učinil jeden nebo dva zběsilé pokusy dostat se ven, až se mu podařilo vyškrábat se z bažiny, a to na té straně, která byla blíž k jeho domovu. Odešel tedy pryč a Kristián už ho nikdy více nespatřil.
A tak Kristiánovi nezbývalo, než se zmítat v bažině Malomyslnosti sám. Přesto se však ze všech sil snažil dostat k okraji bažiny na opačné straně, než byl jeho domov, a blíže k brance. To se mu podařilo, nemohl se však dostat ven kvůli břemenu, které měl na zádech. Viděl jsem však ve snu, že k němu přistoupil jakýsi muž jménem Pomoc a tázal se ho, co tam dělá.

 

Vyhrajte knihu Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího

V roce 1678 položil John Bunyan základy románu jako žánru a od té doby byl jeho slavný náboženský text přeložen do více než dvou set jazyků a dočkal se mnoha vydání. O to nejnovější, vycházející v nakladatelství Stefanos, si právě nyní můžete zasoutěžit a společně s hlavním hrdinou křesťanského vyznání se můžete vydat na pouť ze světa zkázy plného nástrah do věčné nebeské blaženosti. Příběh navíc doplňují dobové ilustrace Harolda Coppinga, uznávaného anglického ilustrátora Bible.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Stefanos vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího
probíhá od 22. května do 4. června 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího

Bunyan, John

Stefanos, 2017

Napsat komentář