Dobrodružství v bájných koutech Austrálie

jan-wood
Vydejte se do daleké Austrálie, jejíž minulost je opředená mnoha legendami! Společnost vám budou dělat Anna a Mark, přistěhovalci z Anglie. Co najdou na konci skládanky ze stop, které jim zanechali původní domorodí obyvatelé?

Napůl báje, napůl skutečný příběh. Jeho počátek leží kdesi v hluboké minulosti daleké Austrálie. Její původní obyvatelé museli ustoupit před kolonizátory až do vyprahlých částí ostrova, ale nevzdali se svých zvyků a rituálů. Tajemnými znameními přivedou do posvátných míst mladý pár, Annu a Marka, přistěhovalce z Anglie.

To, co by se mohlo zdát jako náhoda, je pečlivě vypracovaný tajný plán: Annu jmenují ochránkyní stromů a do rukou jí vloží dřevěnou sošku dítěte. Jaké je její překvapení, když soška ožije! Anna a Marek přijmou chlapce za svého a pojmenují ho Jan Wood. Působení neznámých sil se ale nejde ubránit, svedou Jana Wooda na dlouhou dobrodružnou cestu…

Jan Wood, chlapec, který zasadil strom

Autorka: Iva Vodrážková

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 225×225 mm
ISBN: 978-80-7252-616-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jan Wood, chlapec, který zasadil strom vydalo nakladatelství Práh.

 

Tato kniha, protože počíná odsudkem bezostyšného kácení stromů, nebude v Čechách bestsellerem. Autorka se v ní pokusila spojit přírodu s různými náboženskými proudy, v příběhu se prolíná pokora s obavou o osud světa.

Martin Vopěnka, zakladatel nakladatelství Práh

A co o knize říká sama autorka? Přečtěte si více v naší reportáži!

 

O autorce

Iva Vodrážková, rozená Pelikánová, se narodila 4. srpna 1951 v Olomouci. V roce 1976 se seznámila s hudebníkem Mirkem Vodrážkou a v roce 1980 se vzali. Spolu potom začali vydávat samizdaty, organizovali bytovou universitu, kde přednášeli přední čeští disidenti, například profesor Milan Machovec, Egon Bondy a teolog Milan Balabán. Ve svém bytě spoluorganizovali setkání mluvčích Charty 77 a aktivně působili v českém kulturním undergroundu. Vydala řadu ručně zhotovených knížek s vlastními texty a ilustracemi. Do roku 1989 se zúčastňovala pouze neoficiálních výstav, především v okruhu undergroundu. Od roku 1990 vyučuje na Základní umělecké škole v Tiché Šárce kresbu, malbu, grafiku, keramiku a alternativní techniky. Se svými studenty se zúčastňuje mnoha výtvarných festivalů, kde pořádá výtvarné workshopy. V zahraničí vystavovala například ve Spojených státech, v Izraeli, v Rusku, na Slovensku. Její práce a názory mapují dokumentární filmy Poutníci chaosem (Česká televize 1995),  Artefakta (Česká televize 1999) a celovečerní film Proroci a básníci od režiséra Ivana Vojnára (ČR 2000).

Zdroj informací: oficiální stránky autorky


Nakladatelství Práh bylo založeno v roce 1991. Dosud vydalo více než 350 knižních titulů převážně naučné, populárně psychologické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJan Wood
Chlapec, který zasadil strom

Vodrážková, Iva

Práh, 2017

Napsat komentář