Vzdělávejte se s knihou

čtoucí děti - ilustrační
Učení je nuda? Ale kdeže! Stačí pouze najít ty správné pomůcky, jakými jsou například dnešní knižní tipy, díky kterým si mladší čtenáři osvojí zábavnou cestou čtení a základní počty, seznámí se s historií od počátku věků až do 20. století a dozví se zajímavá fakta o České republice.

Jak se naučit číst a osvojit si základní počty? No přeci s knihou, a to nejlépe zábavnou a ilustrovanou. První knižní tip umožňuje oboje prostřednictvím tématických dvoustránek, které obsahují zábavné úkoly. Navíc správný výsledek vede k úspěšnému vyluštění tajenky…

Autorský pracovní sešit je tvořený tematickými dvoustránkami, na kterých si dítě procvičí jednak čtení s porozuměním (krátké vyprávění s následným jednoduchým úkolem, jehož správné řešení potvrdí, že dítě článek opravdu přečetlo) a dále sčítání a odčítání do dvaceti bez přechodu přes desítku. Děti pomocí výsledků vyluští tajenky, což je více motivuje k počítání.

Ukázka z knihy

Prvni cteni s pocitanim 1 Prvni cteni s pocitanim 2

První čtení s počítáním

Luštění pro malé čtenáře a počtáře
Autorka: Iva Nováková

Ilustrovala: Iva Nováková
Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 205×295 mm
ISBN: 978-80-262-1191-4
Doporučená cena: 159 Kč

 

Knihu První čtení s počítáním vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Iva Nováková je absolventka střední odborné školy výtvarné, zaměřuje se na tvorbu pro děti. Je autorkou zábavných a didaktických doplňovaček, hádanek, omalovánek a vystřihovánek. V Portále vyšly mj. její knihy Zábavný pravopis, Víš, co čteš?, Čtu a vím o čem, Počítej a lušti a Anglicko-české doplňovačky.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Příznivci historie, zbystřete! Nejen pro vás je k dipozici kniha, která pokrývá dějiny od velkého třesku přes středověk až k 20. století, ale neopomíjí ani draky, legendy či televizní postavy, každodenní život a kulturu nevyjímaje. To vše doplňují krásné ilustrace.

Příběh světových dějin pro malé i velké čtenáře, který vás vezme na cestu časem od okamžiku velkého třesku přes období dinosaurů, prvních velkých civilizací, středověku až k turbulentnímu dvacátému století, vesmírným objevům a současnosti. Na osmdesáti stranách zachycuje nejen stěžejní historické okamžiky, války a katastrofy, ale představuje také umělce, důležité myslitele i vládce.
Cesta časem není jen sumou historických faktů, ale ukazuje především život a kulturu v jednotlivých obdobích. Nevyhýbá se ani drakům, bájným hrdinům a televizním postavám, ani převratným objevům a vynálezům. Každá ze scén zasazuje historické okamžiky do globální perspektivy, prostoru a času.
Pro starší děti a dospělé čtenáře může být kniha kromě zábavy také podnětem k dalšímu studiu nebo otestování vlastních znalostí. Mladší děti ocení především ucelený přehled, který jim lépe umožní pochopit příběh světových dějin.

Ukázka z knihy

Cesta časem Cesta casem 1 Cesta casem 2

Cesta časem

Světové dějiny v obrazech
Autor: Peter Goes
Ilustroval: Peter Goes
Přeložila: Veronika Havlíková ter Harmsel

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 278×378 mm
ISBN: 978-80-7473-524-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Cesta časem vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

————————————————

Historie České republiky je bohatá na zajímavosti. Navíc se v naší zemi narodila řada osobností – slavných vynálezců, sportovců atd. Poslední z dnešních knižních tipů vás podrobně, ale zábavně seznámí se zemí, kterou Češi označují jako svoji domovinu.

Znáte celou českou hymnu a kolik má slok? Víte, jaké jsou naše státní symboly a co znamenají? Kolik máme státních svátků a proč je slavíme? Nebo kteří Češi a jaké vynálezy se celosvětově proslavili? V této knížce se dozvíte odpověď nejen na tyto otázky, ale také spoustu dalších zajímavostí a střípků z naší historie. Máme právo být hrdi na to, co jsme v historii dokázali, kam jsme posunuli hranice vědy a techniky, hranice lidských možností ve sportu, co jsme dokázali v umění.
Tato kniha pro vás jistě bude inspirací a připomene vám, proč být hrdý na to, že jsem Čech, a jací Češi byli a jsou kabrňáci!

Ukázka z knihy

Co ma vedet spravny CechČeská republika se nachází na území tří historických českých zemí – Čech, Moravy a Slezska. Tyto země byly od období středověku do roku 1948 nejvyššími samosprávnými celky, na které se území dnešní České republiky členilo. Obecně se jim říká historické země. V minulosti se územní celistvost jednotlivých zemí často měnila a k českým zemím v různých obdobích patřila rozličná území. (str. 6)

Podívejte se na další zajímavosti o České republice díky pokračování ukázky.

Co má vědět správný Čech

111 velkých vyprávění o malé zemi
Autor: Michal Vaněček

Ilustroval: Václav Ráž
Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-271-0224-2
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Co má vědět správný Čech vydalo nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrvní čtení s počítáním
Luštění pro malé čtenáře a počtáře

Nováková, Iva

Portál, 2017

zobrazit info o knizeCesta časem
Světové dějiny v obrazech

Goes, Peter

Kniha Zlín, 2017

zobrazit info o knizeCo má vědět správný Čech
111 velkých vyprávění o malé zemi

Vaněček, Michal

Grada, 2017

Napsat komentář