Zahrajte si o nové sci-fi dobrodružství Doctora Who

doctor-who-generace-velkeho-tresku-perex
Televizní seriál s Doctorem Who je, hlavně ve Velké Británii, považován fanoušky sci-fi za kultovní, ale i u nás si našel své diváky. A právě ty jistě potěší nejnovější kniha s tímto hrdinou v hlavní roli. A čekají na vás i nové postavy, se kterými se můžete seznámit.

Pyramida vedle Harbour Bridge

Vánoce 2015, Sydney, Nový Jižní Wales, Austrálie.

Dokážete si představit, jak všechny překvapí, když se v sydneyské zátoce otevře časový portál. A taky si dokážete představit, jak je vyvede z míry, když vedle Harbour Bridge dosedne ohromná pyramida, která nevhodně zaclání Port Jackson, a navíc vyzařuje čirou energii. Dokážete si představit úlek v jejich tvářích, když sem dorazí gangster Cyrrus Guča, profesor Jaanson a mimozemská nájemná vražedkyně Kik Zabiják, aby zářící pyramidu obsadili. A nakonec si asi dokážete představit, jak všechny vyděsí, když jim těsně v patách dorazí skupina podvodníků chystajících se provést svůj zatím nejodvážnější husarský kousek.

Tenhle gang sestává z Dlouhonožky (sexy komika), Psohlavce (který má na starosti bezpečnost a palebnou sílu), Mrněte (starajícího se o logistiku), Lopaty (hlavní archeoložky a historičky) a Felčara (jehož povinností je uchránit vesmír před explozí, vedle níž velký třesk vypadá jako provlhlá rachejtle).

A když někdo omylem probudí Prastary vesmíru – což podle Felčara nebylo úplně moudré ani rozumné –, věci začnou rázem vypadat velmi komplikovaně.

 

Doctor Who: Generace velkého třesku

Autor: Gary Russell

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Tomáš Oakland
Počet stran: 244
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2017
ISBN: 978-80-7565-107-5

Přečtěte si více o knize Doctor Who: Generace velkého třesku, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A můžete si také prohlédnout několik stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Keri si povzdechla a opět na něj zamávala pohlednicí, aby změnila téma. „Tak kde jsme to skončili? Ano, cos teda sledoval tady tou pohlednicí, což?“
„Jakou pohlednicí?“
„Touhle pohlednicí,“ vykřikla Keri a mrskla s ní po Doktorovi. Byla to však pohlednice a létání jí nebylo vlastní, takže se pouze několikrát otočila ve vzduchu a padla bezvládně na zem.
„Doopravdická pohlednice. Jak kuriózní.“ Prohodil a zvedl ji.
Doufám, že se noha lepší. Jsem na cestě z dálek vesmíru a hlubin času. Právě jsem dovečeřel s Charliem při příležitosti jeho uvedení do úřadu.
Přejel očima k poštovnímu razítku. Rok 1969. Poštovné 4 dolary. „To bejvaly časy,“ posteskl si. „A co je myšleno tím časoprostorovým tentononc?“ (str. 24)

 

Vyhrajte knihu Doctor Who: Generace velkého třesku

Když o Vánocích vedle Harbour Bridge dosedne ohromná pyramida, ze které vyzařuje velké množství čiré energie, obyvatele Sydney to pochopitelně vyděsí. Jejich strach se ovšem ještě vystupňuje s příchodem podivné skupinky, která chce tento objekt obsadit. Nejsou totiž jediní, protože stejný plán má i gang podvodníků, který jim je v patách. A když někdo z nich omylem probudí Prastary vesmíru, vše se rázem komplikuje ještě více, a navíc to odstartuje sled bizarních událostí. Jakou hrozbu Prastarové představují? To už se dozvíte na stránkách knihy inspirované kultovním seriálem, který se dokonce zapsal do Guinessovy knihy rekordů jako nejdéle vysílaný televizní sci-fi seriál, kde se setkáte s postavami známými i novými.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Doctor Who: Generace velkého třesku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Doctor Who: Generace velkého třesku
probíhá od 7. do 13. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 sci-fi knihy Doctor Who: Generace velkého třesku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoctor Who: Generace velkého třesku

Russell, Gary

Jota, 2017

Napsat komentář