Jak na portrét podle fotografie?

Portrety pode fotografii
Seznamte se s další knihou ze série Naučte se malovat a kreslit od nakladatelství Zoner Press. Tentokrát si osvojíte kreslení portrétů podle fotografií, a to hned za pomoci tří technik: olejomalbou, stírací technikou a kreslením pastelkou.

Vytvořte si portrét svého oblíbeného hrdiny nebo milovaného mazlíčka.
Portrét patří mezi nejoblíbenější výtvarná témata. Vedle fotografování představuje malování a kreslení portrétů tradiční způsob, jak zachytit něčí podobu a uchovat ji tak na věky. V knize Naučte se malovat a kreslit: Portréty podle fotografií vám tři autorky představují tři různé techniky malování a kreslení portrétů – olejomalbu technikou suchého štětce a stírací technikou a kreslení pastelkami. Pomocí detailních návodů krok za krokem můžete vytvořit originální portrét třeba podle fotografie člena rodiny, oblíbené filmové postavy nebo domácího mazlíčka. Naučíte se přenést fotografickou předlohu na plátno nebo papír, správně určit proporce obličeje a také jak dodat oku tu správnou jiskru. Získáte dobrý pocit z vlastnoručně vytvořeného díla, překrásný dárek pro někoho blízkého a naučíte se aktivovat tu kreativní část vašeho já.
Umění ztvárnit a pochopit lidský obličej představuje obecně velmi užitečnou dovednost. Kniha propojuje výtvarné umění a umění fotografie. Fotografie usnadňují výtvarníkům práci a fotografové se z kreseb a maleb mohou naučit mnohé například o proporcích nebo barvách. Jak správně fotografovat portrét vám v poslední kapitole knihy vysvětlí fotograf Pavel Kristián.

Ukázka z knihy

Portrety pode fotografii 2

Další návody lze nalézt v pokračování ukázky.

Doporučujeme

Zoner Press se mimo jiné zaměřuje i řadu oblíbených knih Naučte se malovat a kreslit, ideální nejen pro začínající umělce. V této řadě vyšla namátkou tyto tituly: Naučte se malovat – Portréty květin či Naučte se malovat – Akrylové barvy.

Portréty podle fotografií

Autorky: Hana Šrubařová, Jana Laštovičková Grygarová, Nikol Charvátová

Počet stran: 160
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 195×250 mm
ISBN: 978-80-7413-345-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Portréty podle fotografií vydalo nakladatelství Zoner Press.


Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePortréty podle fotografií

Šrubařová, Hana - Laštovičková Grygarová, Jana - Charvátová, Nikol

Zoner Press, 2017

Napsat komentář