Tajemství Silicon Valley

Antonio Garcia Martinez_Blazinec v Silicon Valley
Dlouho utajovaný rukopis bývalého poradce Twitteru, produktového manažera Facebooku a zakladatele vlastního startupu je na světě! Blázinec v Silicon Valley vám odhalí pravdu o byznysu zábavným způsobem!

Zajímá vás, co se doopravdy děje v Silicon Valley, kalifornském údolí plném mladých lidí z celého světa s touhami zlatokopů? Kniha otevřeně popisuje divoké zábavy, obchodní tajemství a hru o moc vizionářů, mrzoutů, sociopatů, oportunistů, náhodných turistů i nelítostných vydělávačů peněz, kteří náš svět převracejí naruby. Nahlédněte do světa moderních digitálních firem a technologií. Do světa, kde se dějí věci, které jsou na hraně nebo už za hranou všeho a přitom tyhle společnosti a jejich nápady přetvářejí náš každodenní život.

Investoři jsou lidé, kteří mají víc peněz než času.
Zaměstnanci jsou lidé, kteří mají víc času než peněz.
Podnikatelé jsou svůdníci mezi nimi.
Marketing je jako sex: jenom zoufalci za něj platí.
To je jednoduchý kapitalismus Sillicon Valley!

 

Blázinec v Silicon Valley

Autor: Antonio García Martínez
Přeložil: Vladimír Fuksa

Počet stran: 432
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-265-0581-5
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Blázinec v Silicon Valley vydalo nakladatelství BizBooks.

 

Ukázka z knihy

ÚTERÝ 29. BŘEZNA 2011
Dějiště: klaustrofobicky těsná zasedačka zahrabaná někde v útrobách Twitteru. Naproti mně přes stůl Jess Verrilliová a Kevin Thau, viceprezident Twitteru pro produktový vývoj; tvářil se poněkud rozpačitě. Očekával jsem špatné zprávy.
Situace byla taková:
Chris Sacca jim ve své nekonečné moudrosti řekl, že máme rozjeté další nabídky, což byla nestoudná lež. Kdyby nám Twitter předložil smlouvu o smlouvě budoucí, téměř určitě bychom vyčarovali jinou nabídku. Takže to vlastně nebyla úplná lež, spíše jen pravda, která se ještě nenarodila a která – aby se stala pravdou – potřebovala důvěřivého recipienta. „Předstírej, dokud to nemáš doopravdy,“ tak zní často opakované rčení ze Silicon Valley.
Ve Twitteru si proto mysleli, že jim hoří koudel u zadku a že musí předložit smlouvu. Přečetl jsem jim sdělení (inspirované přezíravým e-mailem o potenciálních akvizicích, který mi poslal PG), kde se psalo, že nejsme ochotni podstoupit akviziční kolonoskopii, pokud nebudou podmínky od počátku lákavé. A po našem pěkném (až příliš teplém) setkání s Adamem Bainem minulou středu jsem si řekl, že chci smlouvu o smlouvě budoucí vidět raději dřív než později. Jess mi ji dokonce slíbila už na minulý pátek. (str. 180)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Řekli o knize

Ostré jako břitva… Nejzábavnější kniha o byznysu, kterou jsem letos četl… Určitě se najdou lidé, kterým se kniha nebude líbit – a to je právě jedna z věcí, proč je to tak skvělé čtení.

Andrew Ross Sorkin, New York Times

Některé knihy jsou tak dobré, že bychom je neměli přehlédnout… García Martínez ve své knize vypráví jako očitý svědek vše – od uhozených historek po kulturní tajemství některých nejmocnějších a nejvlivnějších firem v Americe.

The Atlantic

Povinná četba pro každého snílka o vlastním startupu. Lákavá i krutá realita zároveň, podaná způsobem, že si snad ještě začnete vážit svého místa v nudném korporátu.

Ondřej Gálik, šéf mobilního bankovnictví a content marketingu České spořitelny


Nakladatelství BizBooks přináší svým čtenářům knihy, které se zabývají aktuálními tématy, novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a úspěchu v podnikání. Tyto knihy jsou zaměřeny především na studenty, manažery, top management společností a lidi s touhou po sebevzdělávání. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBlázinec v Silicon Valley
Rychlá auta, luxusní jachty, divoké večírky a… naše budoucnost

Martinéz, Antonio García

BizBooks, 2017

Napsat komentář