Další kniha o lásce… Nebo ne?

Zlaty kondom
Láska. Slovo, věc, popř. emoce, která hraje v našich životech důležitou roli. Může mít mnoho podob a často ji lze najít i tam, kde by to člověk nečekal. A čím že se dnešní kniha o ní liší od ostatních? Tím, že svůj pohled na lásku předkládá známá psychoanalytička.

Známá psychoterapeutka vypráví fascinující příběhy ze života pacientů, účastníků výzkumů i ze svého osobního života o té nejtajuplnější věci na světě – o lásce.
Doktorka Jeanne Saferová věnovala značnou část své mnohaleté kariéry v oblasti psychoterapie zkoumání tabu, o kterých každý z nás ve skrytu duše přemýšlí, ale o nichž jen málokdy mluvíme na veřejnosti. Saferová ve svých textech jde vždy nekompromisně za svým cílem, jímž je ponořit se hluboko do témat, která nás nutí červenat se, přestože jsou přítomná v životě nás všech – od konfliktních sourozeneckých vztahů až po rozhodnutí nemít děti. Ve 12 příbězích v knize Zlatý kondom zaměřuje svůj pronikavý a odvážný pohled na téma, jež má nejuniverzálnější dopad – na lásku ve všech jejích variacích.

Ukázka z knihy

Žena, která kdysi bývala mou nejbližší a nejdůvěrnější přítelkyní, mi zčistajasna zanechala v hlasové schránce vzkaz, že leží v nemocnici. Nemluvily jsme spolu dva roky. Po několika dnech rozrušeného přemítání jsem se rozhodla, že jí zpátky nezavolám.
Byla to jedna z nejtěžších a zároveň nejrozumnějších věcí, které jsem kdy udělala. (str. 15)

Zlatý kondom

Úvahy o lásce ztracené a nalezené
Autorka: Jeanne Saferová
Přeložila: Denisa Šmejkalová

Počet stran: 302
Vazba: vázaná
Formát: 150×214 mm
ISBN: 978-80-7252-669-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zlatý kondom vydalo nakladatelství Práh.

O autorce

Jeanne Saferová, psychoterapeutka působící v New Yorku, je autorkou pěti knih, k nimž patří Ten normální, Kainův odkaz a Za hranicemi mateřství. Byla hostem televizních pořadů The Daily Show a Good Morning America, ale často vystupuje i v rozhlase. Má svůj vlastní blog na zpravodajském webu Huffington Post i v časopise Psychology Today.


Nakladatelství Práh založil v roce 1991 spisovatel Martin Vopěnka. V devadesátých letech jej provozoval jako fyzická osoba, v současnosti se jedná o s.r.o., jehož je Martin Vopěnka stoprocentním vlastníkem. Do roku 2014 vydalo nakladatelství Práh už více než 500 knižních titulů, z nichž zejména za knihy pro děti a mládež dostalo řadu ocenění a nominací. Nakladatelství se orientuje spíše na literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlatý kondom
Úvahy o lásce ztracené a nalezené

Saferová, Jeanne

Práh, 2017

Napsat komentář