Četba pro mládež

Čtení, fantasy, magie - ilustrační
Dnešní knižní tipy jsou určeny mládeži. S hrdinou Hamishem budete bojovat proti světokazům (potvůrkám, co nesnášejí děti), s Adrianem Moleem si postěžujete na své rodiče a okolí a rozloučíte se s draky v Kronikách drakologů. Lákavé, viďte?

Hamish si žije životem normálního desetiletého kluka, dokud se nezastaví svět a všichni a všechno zkoprní, kromě něho. Co se to děje? A kdo jsou ta podivná stvoření zvaná světokazi? Pokud je Hamish neporazí, dopadne to… Jak, to zjistíte sami.

Kniha známého britského moderátora, herce, filmového tvůrce a autora knih pro dospělé čtenáře je vhodnou četbou pro fanoušky knížek Roalda Dahla, Davida Walliamse či Toma Gatese. Co byste dělali, kdyby… se celý svět naráz zastavil? Ano, úplně celý, se vším všudy – jako v pohádce o Šípkové Růžence. Ptáci by strnuli uprostřed letu, letadla by nehybně visela ve vzduchu, lidé by se nehýbali – všichni kromě vás! Přesně tohle se stane desetiletému Hamishovi. A na svědomí to mají Světokazi a jejich děsiví přátelé. Chtějí totiž ovládnout svět! Jo, a nesnáší děti. Zvlášť ty, které o nich vědí. Jako Hamish. Je vám jasné, co Hamishovi hrozí? A je vám jasné, co se stane, když Hamish nepřijde na to, jak na tyhle zloduchy vyzrát? Ne? No tak to si nechte vyprávět!

Ukázka z knihy

Hamish a svetokaziPatřily k dětem, co se vyčůrají do láhve a pak ji nechají stát na zastávce autobusu pro případ, že by měl někdo žízeň.
Byly to nejhorší holky na světě.
A Hamish věděl, o co jim jde. Chtěly jeho čokoládovou tyčinku.
Hamish měl vždycky nějakou čokoládovou tyčinku u sebe a Scratch a Mole se mu ji pokaždé snažily ukrást. Někdy ji donesly rovnou Grenvilleovi jako obětinu. Scratch Grenvillea tak zbožňovala, že měla na zdi jeho plakát. (str. 30)

Hamish a Světokazi

Autor: Danny Wallace
Přeložil: Jiří Popel
Ilustroval: Jamie Littler

Počet stran: 340
Vazba: brožovaná
Formát: 148×205 mm
ISBN: 978-80-257-1924-4
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Hamish a Světokazi vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Danny Wallace (* 1976 v Dundee ve Skotsku) je britský filmový tvůrce, producent, herec, rozhlasový i televizní moderátor a spisovatel. Studoval média na univerzitě v Londýně. Ve třinácti začal psát recenze na videohry. Působil jako producent v BBC. Psal články do deníků The Guardian, The Times, The Independent, časopisů Elle a Cosmopolitan. Zahrál si v několika televizních seriálech. Je autorem knih pro dospělé čtenáře. Česky vyšly jeho humoristické romány A co když je to ta pravá? a Yes Man (naše recenze).

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Seznamte se a Adrianem Moleem, puberťákem, který má ke všemu co říct. Ve svém deníku humorně komentuje své kamarády, učitele a hlavně rodiče. Jedná se o čtvrté a revidované vydání knihy.

První díl oblíbené série pro teenagery Adrianu Moleovi už jistě slyšeli všichni. Příhody známého puberťáka plné sarkastického humoru začaly vycházet koncem osmdesátých let v Británii a zanedlouho i zde. Zaujaly od prvního okamžiku, kdy se objevily na trhu, četly se na pokračování, byly zdramatizovány, v divadlech se hrály jako muzikál a staly se dokonce námětem oblíbené počítačové hry. Autorka navíc pokračovala v líčení osudů svérázného hlavního hrdiny až do jeho čtyřicítky, takže čtenáři mohli sledovat svého oblíbence i v dospělosti.
Mladá fronta vydává knihy už počtvrté, tentokrát v revidovaném překladu a nové úpravě. V prvním dílu je Adrian 13 a 3/4 roku starý muž, který všemu rozumí a kriticky hodnotí nejen kamarády a učitele, ale především – jak jinak – své rodiče. Píše si deník, v němž si nebere servítky a jemuž se svěřuje se vším, co ho potkalo. Ke všemu se ještě vážně zamiloval, takže psát má skutečně o čem.

Ukázka z knihy

Pátek, 2. ledna
SVÁTEK VE SKOTSKU. ÚPLNĚK
Dneska mi bylo mizerně. Může za to matka, protože si ve dvě v noci zpívala na schodech. To už je můj osud, že mám takovou matku. Je tu jistá naděje, že se z mých rodičů stanou alkoholici, a tak bych se příští rok mohl dostat do dětského domova.
Pes už se otci pomstil. Vyskočil, shodil mu model lodi a potom, s nohama omotanýma lanovím, utekl do zahrady. Otec bez přestání a pořád dokolečka opakoval: „Tříměsíční práce v tahu.“
Uher na bradě se zvětšuje. Může za to matka, protože neví nic o vitamínech. (str. 8)

Tajný deník Adriana Molea

Autorka: Sue Townsendová

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-4342-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

 

Knihu Tajný deník Adriana Molea vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O autorce

Sue Townsendová patří k nejúspěšnějším britským spisovatelkám současnosti. Začínala jako novinářka a dramatička, ale úspěch zaznamenala až jako autorka Tajného deníku Adriana Molea, který byl přeložen do více než 30 jazyků a dočkal se i několika pokračování. Navazují na něj díly Hořké zrání Adriana Molea, Pravdivá zpověď Adriana Molea, dále Adrian Mole a malí obojživelníci, Adrian Mole – léta v divočině, Adrian Mole – léta u kapučína a Adrian Mole a zbraně hromadného ničení. Do této linie patří i nejnovější pokračování osudů hlavního hrdiny, Ztracené deníky Adriana Molea 1999–2001. Bestsellery se stala i další díla Sue Townsendové, satirická románová fantazie Královna a já, líčící nezáviděníhodné osudy královské rodiny poté, co byla ve Velké Británii vyhlášena republika, dále humoristický román s kriminální zápletkou Coventry na útěku nebo humoristické povídky Veřejná zpověď ženy ve středních letech, věk 55 a ¾ a romány Inkognito či Královna Camilla. Z tohoto proudu vybočují hořce kritické postřehy o britské společnosti ztvárněné v dramatickém příběhu Dětské přízraky.

Zdroj informací: nakladatelství Mladá fronta

————————————————

Kroniky drakologů se uzavírají a vy máte šanci prožít se svými hrdiny poslední dračí dobrodružství. Doktor Drake a jeho učedníci musí zabránit nepřátelům draků, aby se jim dostala do rukou zbraň zvaná Kladivo na draky. Jak dopadne boj mezi dobrem a zlem?

Čtvrté a poslední ohnivé dobrodružství ze série Kroniky drakologů. Když na podzim nezačne každoroční tah ledových saní, pojme doktor Drake a jeho učedníci Beatrice s Danielem podezření, že se děje něco nekalého. Trojice se ocitne na ztraceném Dračím ostrově a musí zabránit tomu, aby Kladivo na draky, bájná zbraň a zhouba všeho dractva, padla do rukou nepřítele. Pradávné proroctví však předpovídá velkou bitvu mezi silami dobra a těmi, kdo chtějí drakům škodit, a hrozí, že dávné spory opět vyplují na povrch…

Ukázka z knihy

Draci vestbaNa pláži, v místech, kde ho vyvrhla bouře, ležel tváří k zemi muž. Jeho rybářskou loď předešlého dne poškodily obrovité vlny a navečer hurikán zahnal plavidlo s ulomeným kormidlem k zlověstnému pobřeží. Ale co to vlastně bylo za pobřeží? Nebylo zakreslené na žádné mapě. Vynořilo se ze tmy, z příboje se zvedaly černé útesy a jejich vrcholky se ztrácely v dešti. Muž ucítil podivný sirnatý zápach mísící se s pachem rozkládajících se chaluh, ale neměl čas o něm hlouběji přemýšlet. (str. 13)

Neváhejte pokračovat ve čtení ukázky.

Rozhodně si nezapomeňte přečíst o prvních třech dračích dobrodružstvích:

zobrazit info o knize          zobrazit info o knize          zobrazit info o knize

Dračí věštba

Kroniky drakologů (4)
Autor: Dugald Steer
Přeložil: Vratislav Kadlec
Ilustroval: Nick Harris

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 132×192 mm
ISBN: 978-80-7529-250-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Dračí věštba vydalo nakladatelství Slovart.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHamish a Světokazi

Wallace, Danny

Argo, 2017

zobrazit info o knizeTajný deník Adriana Molea

Townsendová, Sue

Mladá fronta, 2017

zobrazit info o knizeDračí věštba
Kroniky drakologů (4)

Steer, Dugald A.

Slovart, 2017

Napsat komentář