Krvavé plátno

pripad-pegasus-nahledovy
Umění obvykle přináší radost. Ne však Langu Reillymu, který kvůli obrazu přišel o sestru. Dokáže rozplést pavučinu lží a zjistit, jakou roli v její smrti vzácné dílo hrálo?

Řád Templářů údajně zanikl roku 1312. Ale co když ne? Možná stále existuje a střeží tajemství, které by mohlo otřást vírou milionů lidí…

Americký právník Lang Reilly přijde během podezřelého výbuchu v malebné pařížské čtvrti o sestru. Pustí se do pátrání po skutečné příčině exploze, jenže někdo si očividně nepřeje, aby pravda vyšla najevo, a Langův život se ocitá v ohrožení. Zdá se, že se všechno točí kolem obrazu, který si jeho sestra koupila těsně před smrtí. Mohl být důvodem, proč byla zavražděna? Stopy zavedou Langa přes Řím a Londýn až k ruinám templářského hradu v podhůří Pyrenejí, kde se ukáže, že zdánlivě obyčejný náboženský výjev v sobě skrývá klíč k jednomu z největších tajemství, jaké kdy lidstvo poznalo.

Případ Pegasus

Autor: Gregg Loomis
Přeložila: Leona Malčíková

Počet stran: 304
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-88096-31-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Případ Pegasus vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka z knihy

Otec Saunière učinil zvláštní objev.

Rolička jemného pergamenu byla tak stará, že stužka omotaná kolem stránek se rozpadla na prach, jakmile balíček ze skrýše v oltáři vytáhl. Nikdy podobné písmo neviděl. Vybledlé řádky připomínaly spíš stopy po červech než písmo.

Dělal ve svém kostelíku nějakou práci, opravy, které si jeho malá farnost stěží mohla dovolit zaplatit. Střechou zatékalo a některé lavice se rozpadnou, pokud do nich nezatluče pár nových hřebíku, a oltář… no, oltář byl starší než samotný kostelík.

Zamračil se a vzhlédl k oltáři. Základem byla kamenná deska, po stoletích odsloužených svátostí oltářních tak nerovně ohlazená, že málem padala ze dvou krátkých pilířů, které ji podpíraly. I když měl kněz přes sto osmdesát centimetrů a devadesát kilo, stěží dokázal desku zvednout z podpěr. A tehdy zjistil, že jeden sloupek je dutý – a uvnitř leží pergameny. (str. 7)

 

O autorovi

Gregg Loomis, populární americký autor převážně konspiračních thrillerů je občanským povoláním právník specializující se na obchodní spory. Živil se však také jako závodní automobilový jezdec a pilot komerčních letadel, přičemž procestoval Karibik i Evropu.

Na literární scéně se prosadil románem „Případ Pegasus“. V něm se čtenářům poprvé představil Lang Reilly, právník s nevšedním talentem řešit nejrůznější záhady, který se nakonec stal hlavním hrdinou dnes již devíti knih. Kromě nich má Loomis na kontě několik dalších románů a sbírek povídek. Za svou práci byl nominován na cenu Spisovatele roku zaštítěnou Georgijskou asociací spisovatelů (Georgia Writers Association).

Gregg Loomis žije v rodné Atlantě s manželkou Suzanne, která je rovněž právničkou, a zlatým retrívrem Harrym. Mezi stáními u soudu pracuje na dalších knihách.

Zdroj informací: autorovy oficiální stránky


mystery-press-logo

Mystery Press je nově vzniklé a rychle se rozvíjející nakladatelství, jehož sídlo se nachází v Praze. Nakladatelské činnosti se věnuje zpočátku v koedicích s nakladatelstvím FANTOM Print. Cílem nakladatelství je vydávání detektivních titulů, krimi a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřípad Pegasus
Tajemství zaváté prachem staletí může otřást samotnými základy církve

Loomis, Gregg

Mystery Press, 2016

Napsat komentář