Zahrajte si o záhadu nedopsaného rukopisu

Kniha-zrcadel-perex
Literárního agenta Petera Katze už v jeho zaměstnání málokdy něco překvapí, ale záhadný nedokončený rukopis jej doslova strhne. Neváhá při hledání zbytku příběhu využít všechny možnosti, i když některé události by raději měly zůstat promlčené.

Ztracené rozuzlení případu

Pravda jednoho je lží druhého.

Literární agent Peter Katz obdrží nedokončený rukopis s názvem Kniha zrcadel a je z něj nadšený. Autor knihy Richard Flynn popisuje svá studia na Princetonské univerzitě koncem osmdesátých let a svůj vztah se studentkou psychologie Laurou, chráněnkou slavného profesora Josepha Wiedera. Jedné noci těsně před Vánoci roku 1987 byl Wieder ve svém domě brutálně zavražděn, avšak policie jeho smrt nikdy neobjasnila.

Peter Katz je přesvědčen o tom, že kompletní rukopis odhalí, kdo čin před pětadvaceti lety spáchal. Jenže chybí konec! Katz začne po autorovi a zbytku rukopisu pátrat, ale zjistí, že Flynn umírá v nemocnici a rukopis není k nalezení. Přesto chce vraždě přijít na kloub, a proto případ předá svému kamarádovi, investigativnímu novináři Johnu Kellerovi, aby se pokusil tehdejší události rekonstruovat.

Jenže cizí vzpomínky jsou nebezpečné a některé by možná měly raději zůstat navždy pohřbené.

 

Kniha zrcadel

Autor: Eugen Ovidiu Chirovici

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Lenka Kapsová
Počet stran: 311
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2017
ISBN: 978-80-7491-880-3

Přečtěte si více o knize Kniha zrcadel, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Také si můžete prolistovat krátkou ukázku a přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Události oněch měsíců se mi vybavily se všemi detaily a tak silně a zřetelně, že pro mě záhy byly živější a skutečnější než veškeré dění v mém současném životě. Měl jsem pocit, jako bych se probudil z hlubokého spánku. Jako by se moje mysl celou tu dobu připravovala na okamžik, kdy začnu psát o událostech, jejichž protagonisty jsme byli já, Laura Bainesová a profesor Joseph Wieder.
Vzhledem k tragickému vyústění se příběh tehdy pochopitelně dostal na stránky novin, alespoň částečně. Já sám jsem byl dost dlouhou dobu vystaven obtěžování ze strany policejních vyšetřovatelů i novinářů. To byl ostatně jeden z důvodů, proč jsem odešel z Princetonu a dva nekonečně se vlekoucí roky strávil v zaprášené Ithace, abych dokončil magisterské studium na Cornellově univerzitě. Celou pravdu o událostech, které mi navždy změnily život, se však nikomu odhalit nepodařilo. (str. 15)

 

O autorovi

Eugen Ovidiu Chirovici (1964) se narodil v Transylvánii v rumunsko-maďarsko-německé rodině. Řadu let pracoval jako novinář, přispíval do BBC a rádia Svobodná Evropa. Byl také poradcem rumunského předsedy vlády. Jeho první román Masacrul (Masakr, 1991) zaznamenal velký úspěch, během jednoho roku se v Rumunsku prodalo sto tisíc výtisků. Od té doby napsal deset románů a pět nebeletristických knih. Vydání jeho prvního anglicky napsaného románu Kniha zrcadel provází obrovský zájem nakladatelů po celém světě. Ještě před vydáním knihy v roce 2017 se práva prodala do třiceti čtyř zemí. V současné době žije se ženou v Bruselu.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Kniha zrcadel

Vraždu profesora Josepha Wiedera policie nikdy neobjasnila a vrah je i po pětadvaceti letech stále na svobodě, ale literární agent Peter Katz je nyní přesvědčen, že by se celý případ mohl konečně uzavřít. Jenže nejdříve je potřeba najít chybějící stránky se závěrem rukopisu, který obdržel. Sám je napjatý tak, že neváhá pátrání po závěru obětovat svůj čas a využít k němu veškeré dostupné prostředky. Zda se mu podaří odhalit skutečného pachatele, to už si musíte přečíst sami v brilantním detektivním příběhu, jehož autorem je Eugen Ovidiu Chirovici.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kniha zrcadel vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kniha zrcadel
probíhá od 30. března do 12. dubna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Kniha zrcadel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKniha zrcadel

Chirovici, Eugen Ovidiu

Host, 2017

Napsat komentář