Získejte příběh odplaty za manželovu smrt

Vyrovnat si účty (ukázka)
Po dlouhém pátrání Sharon konečně zjistila, kdo a proč zavraždil jejího manžela. Ani dvacet let nezmenšilo její vztek a touhu po pomstě a nyní konečně nastal čas na vyrovnání účtů. Zkušená autorka krimirománů Martina Cole přichází s dalším mrazivým příběhem…

Přišel čas pomsty

Pomsta není nikdy promlčená.

Sharon Conwayová a Lenny Scott se měli rádi už jako teenageři. Když oznámili, že se chtějí vzít, všichni je od toho zrazovali. Bylo jim jedno, že jsou příliš mladí, oni zkrátka věděli, že chtějí být spolu.

Sharon neznepokojovaly Lennyho obchody, které podle všeho dalece přesahovaly to, co ještě lze považovat za zákonné. Pro ni bylo důležité, že Lenny umí dobře zabezpečit rodinu. Ona sama se starala o domácnost a dva syny. Pokud šlo o Sharon, život nemohl být lepší.

Pak se ale jednou Lenny nevrátil domů. Nebylo to poprvé – ale bylo to naposledy. Kdosi ho totiž zavraždil a brutalita toho činu šokovala dokonce i otrlé policisty.

Sharon se dlouhých dvacet let snažila zjistit, kdo to udělal a proč. Pravdu nalezla až nyní, ale v žádném případě nehodlá nechat spáchaný zločin bez trestu. Pomsta není nikdy promlčená a nyní nastává čas, jak si s vrahem vyrovnat účty.

 

Vyrovnat si účty

Autorka: Martina Cole

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Hana Čapková
Počet stran: 464
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2017
ISBN: 978-80-7498-201-9

Přečtěte si více o knize Vyrovnat si účty, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Rozhlédla se po krásném domě, který s velkou láskou a péčí zařídila a vyzdobila. Jako by se jí vysmíval a dokazoval, že majetek je pouhá prkotina. Ohlédnutí člověku vždycky přijde vhod. Sharon měla za celý život jenom dva muže – jednoho zavraždili a ten druhý… Ještě se uvidí. Její máma říkávala, že pokud je ženská chytrá, nikdy se nerozčiluje, ale udělá něco mnohem lepšího – najde v sobě rovnováhu.
Když konečně zazvonil telefon, málem se rozplakala úlevou. Po dlouhých letech konečně držela svůj život ve vlastních rukou. Jenom doufala, že není příliš pozdě. Jednou věcí si byla naprosto jistá – tenhle kalich hořkosti vypije až do dna. Nic víc pro sebe a své děti nemůže udělat. Chtěla se pomstít za to, co se jí a její rodině stalo.
Úplně se uklidnila. Na tohle celou dobu čekala. Udělá, co je potřeba, bez ohledu na následky. (str. 13)

 

O autorce

Martina-ColeMartina Cole je už hezkou řádku let pro Brity typickou představitelkou žánru crime noir. Její knihy nesnesou jednoduché škatulkování; děj většiny z nich se odehrává v londýnském kriminálním podsvětí (žádný jiný autor se nevěnoval osobám a dějům East Endu s takovou pečlivostí a autentičností), avšak bylo by zjednodušující říct, že Martina Cole píše krimiromány. V každé ze svých knih se autorka zaměřuje na závažné společenské téma, které zručně implementuje do děje, takže ve výsledku čtenáři nabízí mnohovrstevnatý román postihující mnohem více než jen „pouhý“ zločin. Narodila se v roce 1959 do irské katolické rodiny. V patnácti letech odešla z církevní školy, v devatenácti porodila syna, ve třiatřiceti napsala první román. Dnes má na svém autorském kontě dvě desítky knih a deník The Times ji nedávno označil za „fenomén“.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Vyrovnat si účty

Sharon s Lennym už jako mladí věděli, že spolu chtějí být navždy, proto se navzdory názorům okolí vzali. Kdosi jim však společný spokojený život ukončil až příliš brzy a Lennyho zavraždil tak brutálně, že to šokovalo i zkušené policisty. Sharon se nesmířila s rolí truchlící vdovy a celých dvacet let pátrala po tom, kdo za tímto ohavným zločinem stál. Až ho konečně našla. Kdo připravil její dva syny o otce a proč, to si přečtěte v dalším z thrillerů Martiny Cole.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vyrovnat si účty vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vyrovnat si účty
probíhá od 24. března do 6. dubna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Vyrovnat si účty

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVyrovnat si účty

Cole, Martina

Domino, 2017

Napsat komentář