Zdravá kuchyňská inspirace

mrkev
Jíst zdravě není snadné. Mezi chemicky upravenými lákadly a prefabrikáty najdeme jen málokdy něco skutečně zdravého a chutného. Proto si musíme pomoci sami. Díky následujícím tipům se naučíte nejen zdravě a chutně vařit, ale také využívat drobné zázraky, které má ve své kuchyni každý.

Pravděpodobně ji máme doma všichni, ale nemáme sebemenší tušení, co všechno dovede. Řeč je o jedlé sodě a jejímu vlivu na naše zdraví. Jak tento zázrak efektivně využít? To už se dozvíte v knize se stejnojmenným názvem.

Jedlá soda

Co když existuje přírodní, zdraví prospěšná látka, která je levná, snadno dostupná a nejspíš ji máte doma v kuchyni? Ano, opravdu je to tak. Nazývá se soda bikarbona, ačkoli vy ji možná znáte jako jedlou sodu. Léta se soda bikarbona denně využívá jako součást celé řady nemocničních procedur, ovšem většina lidí stále nemá potuchy, jak rozsáhlý je její terapeutický potenciál. Dr. Mark Sircus nám ve své nové knize ukáže, jak tato běžná látka může posloužit ke zmírnění, a možná dokonce i prevenci mnoha zdravotních potíží a nemocí. Unikátní přírodní léčba nabízí moderní přístup k medicíně, jejíž účinnost je prověřená časem, a vyzdvihuje tak nutnost, abychom na jedlou sodu začali pohlížet ve zcela novém světle. Tato látka, kterou jsme dřív pokládali jen za běžnou součást pečiva a zubních past, disponuje mocnými vlastnostmi, které vám pomohou obnovit rovnováhu organismu, získat zpět své zdraví a pocit pohody a vyvarovat se budoucích zdravotních problémů.

Unikátní přírodní léčba
Autor: Mark Sircus
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-095-5
Doporučená cena: 288 Kč

Knihu Jedlá soda vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Krevní pH je nejdůležitější faktor, který určuje stav mikroorganismů v krvi

Soda bikarbona účinkuje jako silná, přirozená a bezpečná protiplísňová látka, která v kombinaci s jódem pokrývá celé spektrum mikroorganismů. Účinnost jedlé sody v boji proti jistým bakteriím a plísním je dobře zdokumentována, avšak o její roli dezinfekčního prostředku proti virům se obecně neví. Vědci zjistili, že soda bikarbona v koncentracích 5 procent a výš likviduje s účinností 99,99 procenta virové titry na kontaktních plochách potravin v rámci 1 minuty kontaktního času.

Více o jedlé sodě si můžete přečíst v delší ukázce.

O autorovi

Dr. Mark Sircus vystudoval akupunkturu a orientální medicínu na Institutu tradiční medicíny v Santa Fe a Novoanglickou školu tradiční medicíny v Bostonu. Sloužil také v Ústřední veřejné nemocnici v mexickém městě Pochutla. Je členem Vědeckého poradního a výzkumně vývojového týmu Da Vinciho koleje holistické medicíny. Články dr. Sircuse vycházejí v četných odborných časopisech a magazínech všude na světě. Dále je autorem několika bestsellerů včetně knihy Transdermal Magnesium Therapy. Dr. Sircus skloubil to nejlepší z řady různých léčebných systémů do zcela nové formy medicíny, kterou pojmenoval Natural Allopathic Medicine – Přírodní alopatická medicína. Více o autorovi najdete na drsircus.com.

Zdroj informací: Jota

O nakladatelství

Nakladatelství Jota se řadí mezi největší nakladatelství v republice. Z jeho dílny na trh proudí tituly domácích i zahraničních autorů. Soustředí se na tituly ze žánru beletrie, cestopisů, turistických průvodců, literatury faktu, populárně naučné literatury, military a biografie.jota

————————————————

Vaříte rádi a vaříte s chutí? Pak určitě chcete, aby chutnalo i vašim hostům! Jednou z variant, jak toho dosáhnout, je metoda infuzování. Dodejte svým pokrmům kouzlo pětihvězdičkových restaurací bez nutnosti užití škodlivých chemických dochucovadel.

Infuzování

Skvělé recepty začínají intenzivní esencí chutí! Infuzování, nový trend v přípravě domácích olejů, octů, omáček, bitterů, limonád a dalších dobrot. Vaříte rádi? A chtěli byste, aby vaše kulinářské výtvory byly ještě lepší, ještě lahodnější, zkrátka neodolatelné? Kniha vás zavede do království chutí a vůní. Vyluhování – neboli odborně řečeno příprava infuzí – je postup, při němž se z bylinek, koření, ovoce a dalších ingrediencí dobývá intenzivní chuť i aroma. Není to vůbec nic těžkého. A nebudete potřebovat ani žádnou chemickou laboratoř. Snadno si vystačíte s tím, co máte v kuchyni. Nabízíme 135 chuťových bomb, které pozvednou vaše kulinářské výtvory do říše delikates. Nápoje, omáčky, oleje, octy, bittery, vývary, sladkosti, zkrátka vše, co si dovedete představit, můžete s pomocí svých domácích výluhů lehce přetvořit v díla hodná šéfkuchaře. Pracovní postupy jsou opravdu jednoduché. Někdy stačí jen obyčejné spaření či lehké povaření, jako například u bylinek či ovoce. S využitím oleje, vody, octa nebo alkoholu si snadno připravíte svůj vlastní vanilkový, citrónový, pomerančový nebo mátový extrakt, osvěžující a zdravou kombuchu, zajímavé bylinné čaje, sladké sirupy, labužnické omáčky a pikantní dochucovadla. Vše si můžete vyzkoušet v receptech uvedených v knize.

Esence chutí a vůní
Autorka: Erin Coopeyová
Přeložila: Ivana Mádrová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 180×230 mm
ISBN: 978-80-7359-525-8
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Infuzování, esence chutí a vůní vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

ukazka_z_knihy_Infuzovani

O nakladatelství

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001. Zaměřuje se zejména na literaturu překladovou a jeho autoři pocházejí ze všech koutů světa (ze Spojených států např. Robert Crais se svými detektivkami, z Anglie Susan Hillová se svými mrazivými duchařskými příběhy, ze Švédska autorky podivuhodných příběhů Majgull Axelsson či Marie Hermanson ad.). Tu a tam jsou vydáváni také čeští autoři, např. Eva Brabcová, Martina Wolfová nebo Vladimír Kafka. Nakladatelství vydává beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.metafora

————————————————

Metoda infuzování jistě zlepší nejen vaše zdraví, ale obohatí i váš jídelníček. Stejně jako kuchařka, kterou vám představujeme níže. Jste otrávení monotónností připravovaných jídel a rádi byste zkusili něco nového? Nechte se inspirovat knihou, na jejíchž stránkách najdete jak klasické, tak bezlepkové i vegetariánské pokrmy, kterými nepohrdne žádný mlsoun.

Výživou ke změně

Jak vařit, když jíme každý jinak, a nezbláznit se z toho? Pokud je i vaše rodina složena z vyznavačů různých výživových směrů, je v ní bezlepkář-celiak, nebo chcete pouze oživit svůj kuchařský repertoár o zajímavá zdravá jídla, která by byl ochotný sníst i zbytek rodiny, je pro vás tato kuchařka to pravé. Výživová poradkyně a lektorka kurzů vaření Zuzana Komůrková přichází s pohodovými vegetariánskými a bezlepkovými recepty pro každého. Snídaně, předkrmy, polévky, hlavní jídla, bezlepkové pečivo, přílohy i dezerty jsou inspirované českou klasikou i zahraničními kuchyněmi. Navíc s tipy, jak tyto pokrmy s jednoduchou obměnou připravit pro vegany i pro milovníky masa. Kromě jiného se dozvíte také spoustu zajímavých informací o použitých surovinách, jejich složení i prospěšnosti pro naše zdraví.

Pohodová vegetariánská a bezlepková kuchařka
Autorka: Zuzana Komůrková

Počet stran: 200
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 190×245 mm
ISBN: 978-80-204-4050-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Výživou ke změně vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Co o sobě říká autorka Zuzana Komůrková?

Vaření a pečení podle nejrůznějších receptů mě provází už od dětství. Velice ráda si dávám nové cíle, poznávám zajímavé chutě a originální způsoby přípravy jídel. Moje rodina a přátelé jsou mi velkou oporou, degustátory i motivací. Vegetariánství a veganství jsem začala hlouběji vnímat díky manželovi, který byl dlouhá léta vegan i vegetarián. Jelikož sama maso jím, nebyla zpočátku příprava vegetariánských či veganských chutných a vyvážených jídel snadná. Poslední roky pracuji s celiaky a lidmi s nesnášenlivostí lepku a pomáhám jim zejména po praktické stránce stravování bez lepku a bezlepkovým vařením a pečením, které jsou výzvou pro každého kuchaře. Díky snaze se učit a zkoušet nové recepty nyní uspokojím chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího strávníka. I zdravé jídlo musí chutnat.

Více informací a inspirativních receptů můžete načerpat na jejích stránkách.

O nakladatelství

Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

mf


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýživou ke změně
Pohodová vegetariánská a bezlepková kuchařka

Komůrková, Zuzana

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeInfuzování, esence chutí a vůní

Coopeyová, Erin

Metafora, 2017

zobrazit info o knizeJedlá soda
Unikátní přírodní léčba

Sircus, Mark

Jota, 2017

Napsat komentář