Vyhrajte audio verzi klasických literárních děl

mistri-slova-perex
Naši nejlepší dabéři spojili své hlasy v projektu Mistři slova, díky kterému si můžete poslechnout jejich oblíbené knihy a významná klasická díla. Každý měsíc budou v této edici přibývat nové audioknihy a vy si právě nyní můžete zasoutěžit o jednu z prvních tří.

Edice Mistři slova vznikla díky spolupráci společnosti Audiotéka.cz, pod jejíž značkou vychází, a nakladatelství Bookmedia. Najdete v ní audioknihy různých žánrů, které vám zprostředkují hlasy našich nejlepších dabérů, tedy „Mistrů slova“. Ti si vybrali své oblíbené knihy a významná literární díla, která je oslovila, ovlivnila a k nimž se rádi vracejí. Prozatím najdete v edici Mistři slova tři tituly, ale každý měsíc se můžete těšit na další nové příběhy.

mistri-slova-banner

 

Mistři slova – Spalovač mrtvol

Příběh Spalovač mrtvol o pražském zaměstnanci krematoria Karlu Kopfrkinglovi, který je často označován jako psychologický horor, se odehrává v období nástupu nacismu.

Karel Kopfrkingl je slušný občan, vzorný otec a manžel, představuje se jako osoba jemná a útlocitná, a často nezapomene zmínit, že je abstinent a nekouří. Svou manželku oslovuje Lakmé, svou kočku nazývá čarokrásná, mnohokrát je zmíněno, že hovoří s úsměvem. Co se však skrývá v charakteru tohoto na první dojem „ušlechtilého“ člověka?

Autor postupně, bravurním stylem plným ironie a černého humoru, odhaluje zrůdnou přeměnu a patologické jednání Karla Koprfkingla, který je fascinován smrtí a touhou, jak nebožtíkům ulehčit od tíhy jejich osudu a kremací je vysvobodit z jejich pozemského života. Příběh je metaforou k idejím rasové nesnášenlivosti a jejího řešení v průběhu okupace a nacismu.

Autor: Ladislav Fuks

Interpret: Miroslav Táborský
Délka: 6 hodin 6 minut
Vydáno: 2/2017

Přečtěte si více o audioknize Mistři slova – Spalovač mrtvol, ze které si můžete také poslechnout krátkou ukázku.

 

Mistři slova – Volání divočiny

Román Volání divočiny vyšel poprvé v roce 1903 a vypráví příběh psa, křížence bernardýna a skotského ovčáka, Bucka. Příběh se odehrává v období zlaté horečky na Klondiku.

Buck, který vyrůstá u bohaté rodiny na jihu Spojených států, je prodán jako tažný pes na Aljašku. Buckovi se podaří přizpůsobit se tvrdým podmínkám práce tažného psa i drsnému severnímu podnebí.

V příběhu je nádherně popsána divoká příroda Aljašky a také síla přátelství mezi člověkem a psem.

Autor: Jack London

Interpret: Vladislav Beneš
Délka: 3 hodiny 53 minut
Vydáno: 2/2017

Přečtěte si o audioknize Mistři slova – Volání divočiny více a nezapomeňte si poslechnout ukázku.

 

Mistři slova – Paní Bovaryová

Paní Bovaryová je realistický román z roku 1857 a jedná se o první autorovo dílo. Flaubertovou inspirací k napsání knihy byla zmínka v tehdejších novinách o ženě venkovského lékaře, která se otrávila, a jejímuž skonu předcházelo manželské drama.

Hlavní hrdinkou románu je Ema Bovaryová, která si za muže vezme venkovského lékaře, a do manželství vstupuje se spoustou ideálů, které načerpala především četbou romantických knih. Postupem času zjišťuje, že její romantické představy jsou velmi vzdálené od skutečného života. Emě se podaří najít vášeň a lásku, kterou si vysnila, v náručí milenců, ale její potěšení z milenecké lásky je krátkodobé a má za následek tragické vyústění.

Autor: Gustave Flaubert

Interpret: Valérie Zawadská
Délka: 12 hodin 55 minut
Vydáno: 2/2017

Přečtěte si více o audioknize Mistři slova – Paní Bovaryová. Navíc si můžete také poslechnout krátkou ukázku.

Všechny audioknihy do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz.

audioteka-logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

Vyhrajte audioknihu dle výběru

První tři audioknihy, které vyšly v sérii Mistři slova, můžeme zařadit mezi klasická literární díla, stejně jako jejich interpreti patří mezi dabérskou špičku. Zaposlouchejte se do příběhu o zaměstnanci krematoria Karlu Kopfrkinglovi, nelehkém osudu psího křížence Bucka, nebo o tragickém konci manželství paní Bovaryové. Vyberte si sami, která z knih, či který z interpretů, je vám bližší.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které mohou tři z vás vyhrát jednu z audioknih dle vlastního výběru. Výherci si zvolí libovolný z titulů z edice Mistři slovaSpalovač mrtvol, Volání divočiny a Paní Bovaryová. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihy ze série Mistři slova
probíhá od 11. do 24. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy z edice Mistři slova dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMistři slova – Spalovač mrtvol
Audiokniha

Fuks, Ladislav

Audiotéka.cz, 2017

zobrazit info o knizeMistři slova – Volání divočiny
Audiokniha

London, Jack

Audiotéka.cz, 2017

zobrazit info o knizeMistři slova – Paní Bovaryová
Audiokniha

Flaubert, Gustave

Audiotéka.cz, 2017

Napsat komentář