Nechte se motivovat a obohaťte svůj život!

Rady_a_tipy_pro_lepsi_zivot
Téměř každý si někdy pomyslel, o kolik snadnější by bylo, kdyby měl k životu podrobný návod. Zkusíme vám pomoci! Díky dnes představeným publikacím získáte potřebnou víru ve vlastní názor, poučíte se o morálních principech a možná najdete i štěstí…

Ve světě, který nás obklopuje, často zvládáme jen přežívat. S knihou Guye Gilberta však můžeme najít cestu, jak skutečně začít žít. Kromě velmi konkrétních rad, kterými si dozajista zpříjemníme bytí, zde najdeme i nový pohled na obecně přijímané morální principy.

Čas žít

Známý autor spirituálních knih Guy Gilbert hledá v dnešní době moudrost a upozorňuje, jak je potřebná a jak příklady a vzory moudrých lidí scházejí. Jak ale moudrost pěstovat? Jeho drobná, ale hluboká kniha je o malých, ale přitom zásadních principech, které člověku pomáhají neutopit se ve víru současného světa, ale stavět na skále duchovních pravd a skrze ně nově objevit život a kvalitu jeho prožívání. Typicky se tak v knize prolíná svět lidí na okraji, o které se Guy stará, a svět spirituální se svými jiskrami krásy, naděje a smyslu. Vedle zcela konkrétních rad – hledání ticha, neotročení mobilům, skromnost v jídle, užívání volného času apod. – ukazuje i na zásadní obecné principy, které osvědčuje svou hlubokou životní zkušeností.

Autor: Guy Gilbert
Přeložila: Jaroslava Fejková

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 120×160 mm
ISBN: 978-80-262-1170-9
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Čas žít vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Náš svět je šílený. Všechno je příliš rychlé. Nejen dopravní prostředky, prostředky komunikace a nové technologie. Už ani nejíme, cpeme se v rychlosti ve fast foodech. Nemluvíme, bez přestání plkáme. Ani partnerské páry nemají čas, aby si naslouchaly. Jedna reklama na zboží stíhá druhou. Jsme zákazníky toho, kdo nás ukořistí. Nedíváme se, přepínáme programy. Nežijeme, ale přežíváme.

Prázdniny jsou výsadní dobou pro povídání s dětmi.

Neustále opakuji: „Když jsou ještě v hnízdě, je čas na rozhovor.“ Je třeba dostatečně využívat volného času a dostat se k tomu podstatnému. Vést dialog neznamená nutně jen mluvit. Gesta, pohledy, chvíle společného sportování i okamžiky oddechu úplně stačí. (str. 23)

Delší ukázku si můžete přečíst na stránkách nakladatelství.

O autorovi

Guy Gilbert je známý francouzský vychovatel delikventní mládeže a katolický kněz. Do roku 1970 sloužil v Alžírsku, po návratu do Paříže se věnoval výchově mladých delikventů. Na jihu Francie vybudoval centrum pro výchovu a integraci problémové mládeže. Je mj. nositelem Řádu čestné legie. Pravidelně vystupuje v médiích. Jeho knihy plné moudrosti a pochopení pro problémy moderního člověka si získávají čtenáře po celém světě. V nakladatelství Portál mu zatím vyšly knihy Ať se ti život povede!, Partnerství, Bratr vyvržených, Srdce v ohni a další.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Co je vlastně správné a pro koho? Při řešení některých situací může být výběr té nejlepší volby značně komplikovaný. V takových případech se často musíme spoléhat na svůj vnitřní kompas. Kniha Barbary Berger nás naučí, jak tento v pravdě úchvatný nástroj využívat co nejefektivněji.

Následuj svůj vnitřní kompas

Existuje spolehlivý způsob, jak v životě činit moudrá rozhodnutí? Jak se snadno orientovat v záplavě informací, které nás bombardují od rána do večera zaručenými radami, co bychom měli a neměli, abychom byli šťastní? A jak rozpoznat, co je pro nás v dané situaci nejlepší? Existuje cesta, která bere v úvahu odlišné potřeby a přání každého jednotlivce? Odpověď na tyto otázky zní: ano, existuje! Každý disponuje jedinečným osobním vnitřním navigačním systémem, fungujícím za všech okolností a propojujícím každého z nás s nejvyšší vesmírnou inteligencí, jež stvořila každého z nás a veškerý život. Každý z nás v sobě má tzv. vnitřní kompas! Pokud se naučíme naslouchat svému vnitřnímu kompasu a řídit se jím, budeme žít v souladu se svou pravou, jedinečnou podstatou a zažívat více lásky, radosti, vášně i nadšení. Budeme žít s větší lehkostí a bez zádrhelů. A díky tomu pak budeme své rodině, přátelům, kolegům i celému světu k mnohem většímu užitku. Co je vnitřní kompas a jak funguje, jak číst signály, které vysílá, co je pravým významem emocí, proč sami sabotujeme schopnost naslouchat svému vnitřnímu kompasu… tyto a další otázky zodpoví Barbara Bergerová, autorka bestselleru Cesta k vnitřní síle.

Jak s lehkostí proplout životem v době přehlcené informacemi…
Autorka: Barbara Berger
Přeložila: Bohumila Kučerová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 130×204 mm
ISBN: 978-80-7359-520-3
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Následuj svůj vnitřní kompas vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Zahoďte myšlenky na to, co si o vás myslí či co v souvislosti s vámi cítí kdokoli jiný. Odhoďte je, jako by to byl horký brambor, který vás pálí v dlani. Au! Bolí to, tak ten horký brambor zahoďte! Nechte tyto myšlenky odejít. Odhoďte jakoukoli snahu rozšifrovat, co si kdokoli jiný myslí a cítí ve vztahu k jakékoli situaci, a jemně se vraťte k sobě samým.

Pak se zhluboka nadechněte, obraťte svou pozornost dovnitř a všímejte si, co cítíte. Jinými slovy, všímejte si, co vám váš vnitřní kompas sděluje o přítomné situaci či o osobě, se kterou jste konfrontováni, anebo o čemkoli, co se před vámi právě nyní odehrává.

Jinými slovy, na okamžik se obraťte dovnitř a jen si všímejte, jaké pocity teď právě máte. Jaké pocity ve vás vyvolává tato určitá situace? Jaké pocity ve vás probouzí tento konkrétní člověk? Jaké pocity ve vás vzbuzuje tato událost?

Právě to vám sděluje váš vnitřní kompas. A to je celé cvičení. (str. 27)

O autorce

Barbara Berger je publicistka, která se narodila v USA a nyní žije v Dánsku. V Dánsku objevila makrobiotiku jako novou možnost, jak se cítit skvěle (po prožitých útrapách v Afghanistánu). Napsala několik knih, například Eat Brown Rice and Make Revolution. Publikovala v mnoha zemích Evropy a hodně po ní cestovala. Navštívila také Maroko. V Kodani otevřela Makrobiotické centrum „Last Chance Café“. Je matkou tří synů. Autorčin život byl a stále je velmi pestrý. Celý dechberoucí životopis si můžete přečíst přímo na stránkách Metafory.

————————————————

O tom, že štěstí je jen muška zlatá, víme nejen díky slavnému dílu Adolfa Heyduka. Mohlo by mít štěstí nějakou spojitost s hledáním dokonalosti? Nebo nás snad honba za úspěchem a bezchybností ochuzuje víc, než se na první pohled zdá? Pojďme to zjistit v publikaci, která uzavírá dnešní trojici.

Dokonalost neznamená štěstí

Vydejte se spolu s námi hledat své opravdové já! Dokonalost neznamená štěstí, stejně jako obdiv neznamená lásku. Lidé to intuitivně vědí, ale často jim chybí odvaha být sami sebou, najít si svou vlastní cestu. Co je tou hlavní ingrediencí, která dělá i nedokonalý život krásným, se dozvíte v této knize. Doba na nás klade čím dál větší požadavky: měli bychom dosahovat nadprůměrných výkonů v práci, vydělávat co nejvíce peněz, neustále stoupat po společenském žebříčku – a současně být vzornými partnery a rodiči, prožívat lásku podle hollywoodského vzoru a vypadat přitom jako vyretušované celebrity z obálek drahých magazínů. Když se nám to nedaří, neváháme si platit kouče či sebezlepšovací kurzy, abychom věděli, jak na to. Je to ale skutečně nutné? Opravdu chceme žít svůj život podle filmových hrdinů a psychologických příruček? A bude nás při tom vůbec někdo mít rád „takové, jací jsme“? To jsou otázky, na které vám odpoví tento poutavý průvodce do hlubin vlastního nitra.

aneb Jak neztratit sám sebe
Autorka: The Beastess

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-247-5728-5
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Dokonalost neznamená štěstí vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Tradičním a dosud převažujícím náboženstvím ve Vietnamu je buddhismus – a to také formovalo vietnamskou duši poněkud jinak než křesťanská nauka o ukřižování a zmrtvýchvstání Krista. Stejně jako u jiných náboženství, existuje mnoho různých odnoží buddhismu. Obecně se však dá říci, že buddhisté spatřují ideál lidské existence v neulpívání na jakýchkoli tužbách, v osvobození se od všech osobních náklonností i nenávistí a v postoji jakéhosi nezaujatého pozorovatele vlastního života. Kdybychom to trochu zvulgarizovali, mohli bychom říci, že ideálnímu vyznavači buddhismu je všechno víceméně jedno. Vznešeněji to vyjadřuje formulka dokonalých arahatů, tj. buddhistických světců, kteří dosáhli osvícení (nirvány). Ti o sobě poněkud tajuplně prohlašují: „nejsem z tohoto světa, ale přebývám v něm.“ (…) (str. 44)

O autorce

Autorka píšící pod pseudonymem The Beastess se narodila v roce 1969. Vystudovala Lékařskou fakultu Masarykovy Univerzity v Brně a třináct let v České republice vykonávala práci psychiatričky. Později se odstěhovala do Velké Británie, kde dodnes žije. Kromě titulu Dokonalost neznamená štěstí se podílela i na mnoha dalších. Přečtěte si u nás například ukázku z knihy Osamělost.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČas žít

Gilbert, Guy

Portál, 2017

zobrazit info o knizeNásleduj svůj vnitřní kompas
Jak s lehkostí proplout životem v době přehlcené informacemi…

Berger, Barbara

Metafora, 2017

zobrazit info o knizeDokonalost neznamená štěstí
aneb Jak neztratit sám sebe

The Beastess

Grada, 2017

Napsat komentář