Kniha o autismu, Minecraftu a rodičovství

kluk-z-kostek-perex
Příběh Keitha Stuarta vypráví o nelehkém sbližování otce s jeho autistickým synem. Při snaze o vzájemné pochopení sehraje klíčovou roli známá počítačová hra…

Alexovi se rozpadá život. Musí odejít od rodiny, protože si vůbec nerozumí se svým autistickým synem Samem a jeho žena Jody už s ním nedokáže dál žít. Navíc přijde o práci a ocitne se úplně na dně. Čeká ho tak nelehký úkol: musí se změnit a dokázat Jody i Samovi, že právě oni jsou pro něj vším. Jenže jak na to? Pro Alexe se odpověď skrývá v jediném slově: Minecraft. Kostkovaný svět populární počítačové hry se pro Sama s Alexem stává prostorem, kde spolu díky sdíleným dobrodružstvím konečně začnou komunikovat a chápat jeden druhého. Může počítačová hra opět dát dohromady jednu nešťastnou rodinu? Může obnovit pouto mezi snaživým, ale netrpělivým Alexem a jeho autistickým synem, pro něhož svět venku představuje jednu velkou hádanku?

 

Kluk z kostek

Autor: Keith Stuart
Přeložila: Johana Eliášová

Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-259-0612-5
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Kluk z kostek vydalo nakladatelství Plus.

 

Ukázka z knihy

Sednu si na malou plastovou židli a hledím do prázdné chodby, jejíž zdi jsou zdobené křiklavými malůvkami. Když si chci vybavit vlastní školu, vzpomínky jsou mlhavé a prchavé, jako bych si je půjčil od někoho jiného. Asi jsou příliš spojené s tím, co se stalo potom – barva se z nich vymyla jako z levného oblečení.
Pak uvidím, jak přichází Sam se svým učitelem, panem Strachanem, shrbeným, hubeným a lehce svraštělým padesátníkem v brýlích s červenými obroučkami, který vypadá starší, než doopravdy je. Učí tu už od osmdesátých let, říkal Matt, jehož bratr sem chodil. Tehdy se pan Strachan zřejmě pokoušel budit dojem moderního, hravého moderátora dětských pořadů. Teď vypadá jako podezřelá vedlejší postava z nějaké kriminálky. (str. 107)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Keith Stuart

Keith Stuart pracuje jako novinář pro deník The Guardian, kde píše hlavně o počítačových hrách. Dříve přispíval do známého herního časopisu Edge i jiných periodik zaměřených na herní průmysl (The Official PlayStation Magazine, PC Gamer, T3) a publikoval články o digitálním a interaktivním umění v časopisu Frieze. V Guardianu se věnuje také hudbě, filmu a médiím a podílí se na tvorbě podcastu Tech Weekly. Žije v anglickém Sommersetu, je ženatý a má dva syny, kterým byla oběma diagnostikována porucha autistického spektra. Kluk z kostek je jeho první román. Překládá se do více než dvaceti jazyků a Keith Stuart v současné době pracuje na své druhé knize.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek Albatros Media.


Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a.s. o literaturu pro dospělé. Jeho ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány –, se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKluk z kostek

Stuart, Keith

Plus, 2017

Napsat komentář