Putování za pomníčky a jejich příběhy

Pomnicky a jejich pribehy
Máte-li rádi přírodu, procházky a trochu toho tajemna, zajisté uvítáte knihu, který vás provede po zapomenutých pomníčkách připomínající různé události, od tragických úmrtí přes úspěchy lovců až po šťastné náhody. Za každým z nich se skrývá tajemný příběh…

Pozapomenuté pomníčky tragédií, šťastných náhod, loveckých úspěchů i dávných vojenských šarvátek doposud stojí v lesních zákoutích, podél cest i na okraji obcí. A provázejí je i nevšední příběhy, které by neměly upadnout v zapomnění. Kamenné monolity, obrázky i kříže tiše čekají na své znovuobjevení. Milovníci tajemných míst se za nimi rádi vypraví, i když vyhledání nebývá snadné, neboť k nim zpravidla nevedou turistické značky.
A putování občas zpestří i soudobé recesistické a umělecké objekty (Cimrmanova mohyla v zastávce Kaproun, Žižka v Sudoměřicích u Bechyně, Památník odposlechu u Lipnice, pomníček Broučků…).
Největší a nejslavnější skupina pomníčků se nachází v Jizerských horách – zdaleka však nejsou jenom tam! Vydáme se za nimi od Šluknovského výběžku přes Liberecko do východních Čech, na Plzeňsko i šumavskými lesy do jižních Čech a dále na Vysočinu.

Pomníčky a jejich příběhy

Cesty českou krajinou
Autorka: Ivana Mudrová

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 120×174 mm
ISBN: 978-80-7422-501-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Pomníčky a jejich příběhy vydalo nakladatelství Nakladatelství Lidové noviny.

O autorce

Ivana MudrovaIvana Mudrová (10. 6. 1960) je autorkou oblíbené trilogie Kam značky nevedou (2004–2007) a knižního cyklu Prahou s otevřenýma očima (2005–2011). V Nakladatelství Lidové noviny také vyšla její dvoudílná Evropa okouzleným pohledem i populárně naučná kniha
Tři anglické lásky (2010) s podtitulem Osudy a krajinami Jane Austenové, sester Bronteových a Daphne du Maurier, podrobně mapující nejen životy a dílo těchto slavných spisovatelek, ale i filmy a seriály, natočené podle jejich literárních předloh.
Jako redaktorka a publicistka pracovala v přílohách Českého slova a později Večerníku Praha, kde redigovala stránky věnované cestování, památkám a historii (zde zavedla několik rubrik, mimo jiné Kam značky nevedou, Stopy slavných či Zmizelo navždy – seriál o ztracených pražských památkách). V současnosti se v rámci svobodného povolání věnuje hlavně knižní tvorbě.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Lidové noviny


Nakladatelství Lidové noviny je české nakladatelství, které se specializuje především na knihy z oborů historie, sociálních a přírodních věd a jazykovědy. Vydává také životopisy a beletrii. V produkci nakladatelství vychází také kulturně historická revue Dějiny a současnost. Nakladatelství vydává knihy ve více než dvou desítkách edic. Mezi kmenové autory nakladatelství patří mimo jiné Tomáš Halík, Dušan Třeštík či Josef Žemlička.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePomníčky a jejich příběhy
Cesty českou krajinou

Mudrová, Ivana

Nakladatelství Lidové noviny, 2016

Napsat komentář