Zdravé pokrmy pro zdravé tělo

Tipy_Jidlo jako medicina_Domaci suseni
Dnes pro vás máme dvě báječné kuchařky plné zdraví! Nechte si poradit od odbornice, jak uzpůsobit své stravování, aby pro vás bylo co nejprospěšnější. A pak si dopřejte trochu mlsání s výbornými sušenými recepty.

Haylie Pomroyová pomáhá lidem myslet jinak a řešit mnohé zdravotní problémy prostřednictvím správné stravy. Její kuchařka Jídlo jako medicína je tou pravou pro každého, kdo si chce zachovat zdraví a žít spokojeně.

Jídlo jako medicína

Zdravá strava pro rychlý metabolismus
Autorka: Haylie Pomroyová
Přeložil: Jan Jícha

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7306-862-2
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Jídlo jako medicína vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA v edici Mimo edici.

Jídlem své tělo ovlivňujeme neustále, každý den. Autorka poukazuje na dalekosáhlý vliv stravy na náš život a odhaluje její neuvěřitelný léčebný potenciál. Stačí si sestavovat jídelníček promyšleněji než dřív a za čas se zbavíme nejrůznějších zdravotních problémů. Knihu napsala žena, kterou vážné choroby donutily přehodnotit životní priority a začít myslet jinak. Výsledkem je srozumitelná a zároveň erudovaná publikace pro každého, kdo to se svým zdravím myslí vážně.

 

Ukázka z knihy

O zdraví koluje spousta nejbláznivějších fám. Možná už jste slyšeli rčení „Jedno jablko za den, s nemocemi je amen“. Že když budete jíst chia semínka a nepražené kakao a přitom dýchat střídavě jednou a druhou nosní dírkou, vyléčíte si všechny nemoci, které jste kdy měli. Ano, něco pravdy na nich může být, ale dokud si neupravíte metabolické funkce pomocí promyšleně poskládaného jídelníčku, žádné tyto zdravovědné „strategie“ vám moc nepomohou. (I když musím připustit, že kakao v raw kvalitě mám moc ráda!) K čemu je vám ale energie z jablka, když nedokážete zpracovávat cukr? K jakému užitku jsou vám chia semínka nebo kakao v raw kvalitě, pokud je neumíte strávit? A na co jsou protistresové účinky střídavého dýchání levou a pravou nosní dírkou, jestliže vaše tělo nedokáže aktivovat relaxační režim? Napřed si tyto funkce upravte. Teprve pak vám může být ono jablko skutečně k užitku stejně jako plno dalších „superpotravin“ a postupů, o nichž věda říká, že mohou ovlivnit míru rizika srdečních chorob, rakoviny, Alzheimerovy nemoci, zrychleného stárnutí a dalších chronických chorob.

 

Haylie Pomroyová

Haylie Pomroyová je výživová poradkyně, autorka knih a majitelka klinik zaměřených na celostní pojetí lidského zdraví. V Hollywoodu i mezi lékaři je známou osobností pro svou schopnost využívat potraviny jako léčebný prostředek. Vystupovala v řadě televizních pořadů a působí na stránkách renomovaných časopisů.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

 

Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

————————————————

Michelle Keoghová připravila kuchařku s názvem Domácí sušení, jež přináší řadu chutných receptů ze sušených potravin. Bezpochyby si je zamilujete, a navíc uděláte něco pro své zdraví.

Domácí sušení

Připravte si v sušičce potravin zdravé pochoutky. Od sušeného ovoce až po maso.
Autorka: Michelle Keoghová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 200×220 mm
ISBN: 978-80-7529-113-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Domácí sušení vydalo nakladatelství Slovart
v edici Kuchařky a gastronomie.

Domácí sušení potravin je jednou z nejchutnějších cest ke zdraví. Není to vůbec složité: sušička odstraní z potravin při nízké teplotě za pomoci ventilátoru vodu a nic dobrého se při tom neztratí, naopak – chuti se prolnou a zvýrazní. Můžete si tak snadno pochutnávat na zdravých pamlscích odpovídajících zásadám syrové (raw) nebo bezlepkové stravy a hlídat příjem sacharidů. Vyhnete se umělým chuťovým přísadám a konzervačním přípravkům a víte, co jíte. Zároveň také ušetříte. Sušené potraviny jsou návykové – kousky sušeného melounu, domácí dýňové chipsy, čokoládovo-třešňové placky, mandle v kakau a skořici, ořechové krekry s brusinkami, kořeněné hovězí proužky nebo sušenou solenou tresku si jednoduše zamilujete.

 

Ukázka z knihy

Michelle Keoghova_Domaci suseni ukazka1

Michelle Keoghova_Domaci suseni ukazka2

 

Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury (např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody) s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.

Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete mnoho zajímavých knih za skvělé ceny.

Vaříte rádi? Zaujaly vás dnešní kuchařské tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJídlo jako medicína
Zdravá strava pro rychlý metabolismus

Pomroyová, Haylie

Pavel Dobrovský – BETA, 2016

zobrazit info o knizeDomácí sušení
Připravte si v sušičce potravin zdravé pochoutky. Od sušeného ovoce až po maso.

Keoghová, Michelle

Slovart, 2016

Napsat komentář