Získejte záhadu ukradeného batohu

Nick a Dusty detektivni kacelar
Nick jako správný psí šerif vždy ctil zákony a udržoval ve městě pořádek. Jeho snahy se však snaží narušit kocour Kingpin, který je pro vlastní prospěch schopen čehokoliv. A tajemná tulačka Dusty způsobí svým příchodem zmatek ještě větší.

Tajemný obsah tulaččina batohu

Nick je bladhaund. Pes, který nadevše ctí zákon a ve městě – jako správný šerif – dbá na dodržování pořádku. Asi by prožil vcelku spokojený život, nebýt chamtivého Kingpina. Ten kocouří prevít je schopný udělat téměř vše pro moc a vlastní zisk. Když se jednoho dne objeví tajemná tulačka Dusty s batohem plným plánů podivného zařízení, je zaděláno na pořádný malér. Společně s dalšími kamarády musí Nick přijít na kloub záhadě ukradeného batohu, jenže to se neobejde bez prozkoumání zakázané továrny. Továrny, kvůli níž kdysi utekli všichni lidé z města a kam nikdo nesmí. A jak s tím vším souvisí tajemný Pavouk?

 

Nick & Dusty Detektivní kancelář

Autor: Robert D. Martin

Vydalo: nakladatelství Těšínská tiskárna
Ilustrace: Jana Komárková
Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-85252-03-3

Přečtěte si více o knize Nick & Dusty Detektivní kancelář, kterou do soutěže věnoval Martin Kuffa. Nezapomeňte ani na ukázku a náš článek.

Dle slov samotného autora měla kniha původně vyjít pod hlavičkou některého z nakladatelství, ale nakonec zvítězila idea svěřit vydání knihy Těšínské tiskárně, která tiskne knihy už více než 200 let, ale za celou dobu ani jednu vlastní knihu nevydala.

Sám autor ke vzniku knihy uvádí.
„Původní nápad napsat knihu dostala před třemi lety má kolegyně Jana Komárková. Nápad se mi zamlouval a za dva roky vznikl text, který jsme společně se Stanislavem Komárkem vypilovávali až do dnešní finální podoby.

Příběh se dějově odehrává v Anglii konce 50. let, kde v lese – vinou havárie v utajené továrně – zůstane osamocená partička zvířátek. Protože chtějí místo zabezpečit až do doby, než se lidé vrátí zpět, domluví se, kdo a o co se bude ve městě starat. Zvířátka se postupně, kvůli rozdílné inteligenci a tomu, že je vychovávali lidé, začínají chovat jako lidé. Šerif Nick musí společně se svými přáteli odhalit tajemství plánů tajemného zařízení, o které se zajímá kocour Kingpin a jeho banda. Při té příležitosti se rovněž dozví, co se vlastně před léty v továrně stalo, proč se zvířata začala chovat jako lidé a proč se někdo z nich stal zrádcem.

Původně jsme knihu chtěli vydat pod hlavičkou některého z nakladatelství, ale našemu řediteli se idea vlastní knihy zalíbila natolik, že se rozhodl vydat ji pod křídly Těšínské tiskárny. V Těšínské tiskárně vychází knihy již přes 200 let a za celou dobu nevydala knihu vlastní.

Mně – jako autorovi – se ta idea zalíbila také. Každý, kdo se podílel na vzniku knihy, se postaral o to, co mu bylo nejbližší. Někdo o papír, někdo o design, korektury, ilustrace a tak podobně. Proto je jako autor knihy uvedena fiktivní osoba a nikoliv já sám. Vznikla tak originální kniha, ve které nešlo ani tak o zisk z prodeje, ale o něco, co nám bude navždy připomínat léta strávená tištěním knih.

A pokud se bude líbit čtenářům – v což pevně doufáme –, bude to jen příjemný bonus.“

 

Ukázka z knihy

nick-a-dusty-detektivni-kancelar-ukazka„Chtěl bych se s vámi dát do spolku, jestli to tedy nevadí. Je mi jasné, že papíry v tomhle batohu jsou tajné a jistě důležité. Plány něčeho velkého. Ať je to, co je to, chtěl bych se podílet na jejich realizaci. Jenže ne jako služebník nýbrž jako váš rovnocenný partner,“ vysypal ze sebe všechno jedním dechem a s obavami čekal na odpověď.
Pavouk se dál mlčky pohupoval hlavou dolů i s batohem v pařátech. Kingpin měl pocit, jako by mu tělem probíhal elektrický proud. Nevěděl, jakou reakci teď může od Pavouka očekávat, a odpověď na jeho požadavek stále nepřicházela.
„Vida, vida, ptáčkovi narostla křídla,“ pronesl konečně Pavouk s neskrývanou ironií. „Co tě vede k myšlence, že bych mohl chtít za parťáka někoho, jako jsi ty?“ (str. 101)

 

Vyhrajte knihu Nick & Dusty Detektivní kancelář

Spravedlnost v anglickém městečku má po útěku lidí po havárii v utajené továrně pod palcem bladhaund Nick. Zvířátkům však poklidné čekání na návrat původních obyvatel kazí chamtivý kocour Kingpin a jeho banda, takže psí šerif má stále co dělat. A s příchodem tajemné tulačky, která v útrobách svého batohu skrývá plány podivného zařízení, se celá situace ještě zhoršuje. Nick s přáteli tak odhalují nejen tajemství nákresů, ale především se konečně dozví, co se před lety v továrně stalo. Přidejte se k jejich pátrání i vy.

Ve spolupráci s panem Martinem Kuffou vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nick & Dusty Detektivní kancelář vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nick & Dusty Detektivní kancelář
probíhá od 17. února do 2. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Nick & Dusty Detektivní kancelář

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNick & Dusty Detektivní kancelář

Martin, Robert D.

Těšínská tiskárna, 2016

Napsat komentář