Získejte příběh pro děti o neobyčejném přátelství

nela-a-ruzova-velryba-perex
Nela je malá holčička, která žije s rodiči v domě u moře. Trápí ji však to, že nemá žádné kamarády, se kterými by si mohla hrát a povídat. Dlouho netuší, že docela blízko žije někdo, kdo má stejný problém. Přečtěte si příběh o nevšedním setkání.

Kamarádka velryba

Malá Nela žije s rodiči v krásném domě u moře, ale často je smutná, protože nemá žádného kamaráda. Netuší, že blízko ní v moři žije malá růžová velryba Lily, která má podobný problém. Všechny velrybí děti až na malého Tomíka se jí smějí kvůli odlišné barvě. Jednoho dne se Lily zatoulá k pobřeží, setká se s Nelou a padnou si do oka. Brzy jejich přátelství projde zatěžkávací zkouškou. Maminka Lily uvízne u břehu a Nela musí své nevěřící rodiče přesvědčit o tom, že zde velryby skutečně žijí a jedna z nich potřebuje pomoc.

Jednoduše a vtipně vyprávěný příběh o neobyčejném setkání přináší dětem i skryté poselství o bohatství, které se ukrývá pod hladinou moře a o potřebě jej ochraňovat.

 

Nela a růžová velryba

Autorka: Mária Lazárová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Andrea Tachezy
Překlad: Lucie Šavlíková
Počet stran: 120
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 1/2017
ISBN: 978-80-204-3847-8

Přečtěte si více o knize Nela a růžová velryba, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte knihu Nela a růžová velryba

V domě u moře se žije krásně, i když Nele trochu chybí nějaký kamarád, aby zde bylo ještě lépe. Růžová velryba Lily má stejný problém, protože kvůli její odlišné barvě si s ní nikdo nechce hrát a navíc se jí posmívají. Když se spolu Nela a Lily seznámí, začíná neobvyklé přátelství, které projde hned ze začátku velkou zkouškou. Rodiče Nely si myslí, že si vymýšlí, protože velryby u zdejších břehů přece nejsou. Podaří se je přesvědčit a díky tomu zachránit maminku Lily, která uvízla na mělčině?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nela a růžová velryba vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nela a růžová velryba
probíhá od 13. do 26. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Nela a růžová velryba

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNela a růžová velryba

Lazárová, Mária

Mladá fronta, 2017

Získejte příběh pro děti o neobyčejném přátelství - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. 00Marie99 napsal:

    Dobrý den, ráda bych poděkovala za knihu Nela a růžová velryba, která mi dnes byla doručena. Děkuji

Napsat komentář