Zahrajte si o hrozivý konec svatební hostiny

vykupne-pro-krale-perex
Je slunečná sobota a svatební oslava je v plném proudu. Hosté se skvěle baví a nastal čas nakrojit dort. A právě v tu chvíli přichází hrozivý objev. Poslední patro totiž kromě sladkého korpusu a krému skrývá i něco dalšího.

Vraždy podnikatelů

Čtvrtý díl ze série o komisařce Katie Maguirové.

Komisařka Katie Maguirová pronásleduje sériového vraha.

Je slunná sobota a irská svatba je v plném proudu. Gaelská kapela vesele vyhrává. Svatební hostina však má už brzy hrozivě skončit. Ve spodním patře dortu totiž svatebčané najdou uříznutou hlavu místního cukráře.

Katie Maguirová nemá žádná vodítka – dokud za děsivých okolností nezmizí další místní podnikatel. Zdá se, že vraždy odkazují na Erinské velekrále, krutý gang mučitelů a vyděračů. Jsou to nebezpeční lidé. A aby Katie svedli ze stopy, nezastaví se před ničím.

 

Výkupné pro krále

Autor: Graham Masterton

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Radka Klimičková
Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2017
ISBN: 978-80-7491-571-0

Přečtěte si více o knize Výkupné pro krále, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Objevila se malá černá boulička. Byla měkká a gumová a barvou a strukturou se podobala černorybízovému bonbónu. Connorův otec její okolí oškrabával dál, až se pod ní postupně odhalily dvě trojúhelníkové dírky. Ke své hrůze si uvědomil, že boulička vůbec není černorybízový bonbón, ale baňatá špička něčího nosu. Černá byla proto, že se už začala rozkládat.
V tu stejnou chvíli mu došlo, že se z dortu line zápach daleko silnější než vanilka, sladký a zatuchlý. Connorův otec okamžitě věděl, o co se jedná, protože se jeho bratranec živil jako hrobník. Obrátil se mu žaludek. Potom se narovnal a rukou mávl na okolostojící hosty. „Lidi, prosím vás, ustupte. Někdo zavolejte policajty. Prosím. Řekněte, že je to naléhavý.“
„Pro Krista Pána, co to je?“ chtěla vědět Niamhina matka.
„Prosím tě, ustup,“ nakázal jí Connorův otec. (str. 15)

 

O autorovi

Graham-MastertonGraham Masterton (nar. 1946) pochází z Edinburghu, v současnosti žije v Surrey v jihovýchodní Anglii. Ve čtyřiadvaceti letech byl jmenován výkonným šéfredaktorem časopisů Penthouse a Penthouse Forum. Proslavil se jako autor hororů – hned jeho prvotina The Manitou (Manitou, 1976) se stala bestsellerem a dočkala se i filmového zpracování. Celkem napsal třicet pět hororových románů, za něž získal mnohá literární ocenění. Tři z těchto knih byly zfilmovány. Píše také horory pro děti a mládež. Série o komisařce Katie Maguirové je jeho prvním počinem na poli krimi literatury, ovšem realistickými popisy násilí Masterton nezapře svou minulost autora hororů. Dosud vyšly romány: Bílé kosti (2013; česky Host 2014), Rozbití andělé (2013; česky Host 2015), Červená lucerna (2014) a Výkupné pro krále (2015; česky Host 2017).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Výkupné pro krále

Connor a Niamh si užívají svatbu, o které všichni přítomní tvrdí, že si ji budou pamatovat do konce života. Brzy však zjistí, že to nebude jen díky nádhernému obřadu a zamilovanému páru, ale především kvůli hrůzné události, které se stanou svědky na následné oslavě. Když se novomanželé chopí nože, aby nakrojili třípatrový dort, v nejspodnějším patře na ně čeká něco mnohem horšího než máslový krém. Právě tento nález odstartuje další případ komisařky Katie Maguirové. Podaří se jí odhalit, kdo vraždí místní podnikatele jednoho po druhém? To si přečtěte v nejnovější krimi knize Grahama Mastertona.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Výkupné pro krále vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Výkupné pro krále
probíhá od 2. do 15. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivky Výkupné pro krále

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýkupné pro krále

Masterton, Graham

Host, 2017

Napsat komentář