Nenechte si ujít v týdnu od 6. do 12. února

nenechte_si_ujit
Velké mrazy, snad ne jen dočasně, skončily a nás čeká týden trochu přívětivějšího počasí. Ještě příjemnější může být, strávíte-li aspoň jedno odpoledne návštěvou některé z námi vybraných literárních akcí.

S únorem se nabídka literárních akcí tradičně zvětšila a tak není výběr té pravé právě jednoduchý. Snad vám naše tipy na zajímavé akce pomohou.

V pondělí 6. února se v pražském Paláci knih Luxor uskuteční křest nové knihy Tovární města Baťova koncernu od Martina Jemelky a Ondřeje Ševečka. Titul vypráví o hospodářských i sociálních dějinách koncernu Baťa v době jeho vrcholné zahraniční expanze. Knihu pokřtí Pavel Baran, místopředseda Akademie věd ČR, a chybět nebude ani hudební doprovod. Vše začíná v 17.00.

úterý 7. února pořádá Knihovna Jiřího Mahena v Brně, pobočka v Bohunicích, tradiční Čtení pro nejmenší. Tentokrát si děti vyslechnou úryvky z knížky Zajíček si moc rád čte. Rodiče mohou přivést děti od dvou do pěti let a jistě nebudou litovat, jejich ratolesti si díky čtení vytváří lepší vztah k literatuře, která mimo jiné rozvíjí jejich fantazii. Proto na nic nečekejte, akce začíná v 16.30.

úterý 7. února se v Městské knihovně ve Znojmě mohou návštěvníci těšit na autorské čtení Danky Šárkové. Tato autorka nedávno vydala novou knihu Světlo a tma. Ta vypráví příběh mladíka Pepy pocházejícího z moravské vesnice. On sám by nejradši prožil klidný život, ale jeho rodiče mají zcela jiné plány a snaží se v osudu syna naplnit vlastní neuskutečněné ambice. Pokud vás téma zaujalo, přijďte si poslechnout autorské čtení a pobesedovat se spisovatelkou. Akce začíná v 17.00.

úterý 7. února se v ostravském Domu knihy koná beseda a autogramiáda rozhlasové a televizní moderátorky, novinářky a také spisovatelky Ivy Lecké, která nedávno vydala Deník šílené matky. Ve své knize popisuje zásadní proměny, kterými prošel její život po narození prvního dítěte. Autorka se na porod pečlivě připravovala, přesto ji ale každodenní radosti a strasti spojené s mateřstvím překvapily. O tom všem i o jiných věcech si se spisovatelkou můžete přijít popovídat od 16.00.

V úterý 7. února se podíváme také na Vysočinu. V Městské knihovně v Třebíči čeká návštěvníky Listování z knihy Smrt Zajdy Munroa od Nicka Cavea. Hlavním hrdinou knihy je podomní prodejce kosmetických výrobků. Poté, co jeho žena zjistí, že jí byl nevěrný, spáchá sebevraždu a on tak zůstává sám s nemocným otcem a devítiletým synem. Pokud vás téma zaujalo, určitě přijďte i na Listování, účinkovat budou Gustav Hašek, Věra Hollá a Pavel Oubram. Představení začíná v 17.00.

Ještě stále v úterý 7. února máte, počítáte-li se k začínajícím spisovatelům či básníkům, jedinečnou příležitost. V Krajské vědecké knihovně v Liberci se od 17.00 uskuteční setkání začínajících literárních tvůrců. Všichni, kdo píšou básně, povídky či jinou prózu, jsou srdečně vítáni. Budou mít možnost představit své dílo, vyslechnout si názory ostatních a také se něčemu novému přiučit od zkušených lektorů.

Ve středu 8. února si v Paláci knih Luxor v Praze přijdou na své milovníci cestování. Od 17.00 zde bude slavnostně představeno druhé rozšířené vydání knihy Aleny a Jaroslava Klempířových Grónsko – ostrov splněné touhy. Kniha vám přiblíží grónskou přírodu, polární dny i noci. Autoři tam strávili mnoho pracovních pobytů a Grónsko se stalo téměř jejich druhým domovem. Součástí akce bude i beseda o tradičních zvycích této země.

Ve středu 8. února se můžete přijít do Městské knihovny v Praze podělit o své dojmy z přečtených detektivních knih, titulů s detektivní zápletkou či sociálních románů, ve kterých hrál hlavní roli zločin. Krimi literatura je v poslední době velmi populární, proto není na škodu přijít si poslechnout dojmy jiných čtenářů a nabýt tak třeba i inspiraci k další četbě. Setkání začíná v 18.00.

Přijďte se zahřát na některou z nabízených událostí.

Pokud jste si tady nevybrali, nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář