Vyhrajte příběh vzestupu a pádu řádu templářů

zkaza-templaru-perex
Rádi se začtete do historických knih, které jsou plné zajímavých faktů? Jednu takovou vám dnes představíme a na závěr si o ni můžete zasoutěžit. Takže pokud vás fascinuje řád templářů, neváhejte a přečtěte si, co o nich napsal Michael Haag.

Zkáza řádu templářských rytířů

Nová kniha Michaela Haaga líčí vzestup templářů a jejich zkázu na pozadí ideálu křižáckého života a jejich plánů na osídlení Svaté země.

Území, kterému Evropané říkali Outremer („za mořem“), zůstávalo i po čtyřech staletích muslimské nadvlády osídlené převážně křesťany, s nimiž Frankové uzavírali sňatky a vytvářeli svébytnou civilizaci.

Je to příběh, v němž je předem jasné, že se všechno pokazí. Hrůza i fascinace spočívá ve způsobu, jak ke konečné zkáze došlo, i v tom, jak obrovská byla následná ztráta.

 

Zkáza templářů

Vzestup a pád křižáckých států

Autor: Michael Haag

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Klára Petříková
Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 1/2017
ISBN: 978-80-7529-175-2

Přečtěte si více o knize Zkáza templářů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Vyhrajte knihu Zkáza templářů

Ve své době byli templáři jedním z nejmocnějších křesťanských rytířských řádů. Jak to v zemi, kde byla čtyři století muslimská nadvláda, dokázali? Jaké měli ideály a plány? A co stálo za jejich zkázou? Začtěte se do fascinující knihy anglického spisovatele a historika Michaela Haaga. Právě v ní se totiž dozvíte odpovědi na tyto a mnohé další otázky.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zkáza templářů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zkáza templářů
probíhá od 31. ledna do 13. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické knihy Zkáza templářů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZkáza templářů
Vzestup a pád křižáckých států

Haag, Michael

Slovart, 2017

Napsat komentář