Nenechte si ujít v týdnu od 30. ledna do 5. února

nenechte_si_ujit
I tentokrát se v našem článku dočtete, kde se příští týden konají zajímavé literární akce. Prožít čas ve společnosti literatury může být velmi inspirativní.

Příští týden nás čeká spousta rozmanitých literárních akcí, na nichž máte příležitost se seznámit s knižními novinkami nebo si popovídat se známými autory. Nechybí samozřejmě také něco pro ty nejmenší. Začtěte se a vybírejte.

Hned v pondělí 30. ledna se v ostravském Domu knihy sejdou příznivci zdravé stravy. Od 16.00 se zde uskuteční beseda a autogramiáda spisovatelky Evy Hájkové, která je zároveň specialistkou v preventivní medicíně a stravě. Vydala také knihu Hravě o živé stravě, v níž se zaměřuje na veganství, vitariánství a vegetariánství u dětí. Autorka nabízí zájemcům více možností, jak se stravovat a nechává tak volbu na nich. Pokud vás téma zaujalo, rozhodně si akci nenechte ujít.

V pondělí 30. ledna se v Rodinném centru Rolnička v Brně uskuteční akce Čteme dětem. Na letošním prvním čtení si děti poslechnou dva příběhy z knihy plné milých moderních bajek Kdo zachrání Pižďucha? od Jana Ondera a jeho maminky Zuzany Onderové. Jednotlivé bajky jsou nenásilně poučné, děti se dozví plno nových a zajímavých věcí. Na závěr čtení si pak mohou sami zkusit vymyslet vlastní pohádku. Vše vypukne v 16.00.

Ve středu 1. února začíná v Knihovně Jiřího Mahena v Brně výstava k 95. výročí narození významného moravského básníka Jana Skácela. Patříte-li mezi ty, kteří si jeho půvabné verše oblíbili, jistě nebudete návštěvy litovat. Výstavu můžete navštívit po celý měsíc únor, končí 28. února a koná se v Ústřední knihovně na ulici Kobližná.

HankaNa středu 1. února se mohou těšit všichni milovníci Afriky. V Městské knihovně v Jihlavě se od 17.00 uskuteční beseda s autorkou mnoha románů z afrického prostředí Hanou Hindrákovou. Tato spisovatelka má na svém kontě již mnoho knih, většina je pak právě z „černého“ kontinentu. Jde například o tituly OčarovanáDobrovolnice či Děti nikoho. Bezesporu zajímavé a zasvěcené povídání si určitě nenechte ujít!

Ve středu 1. února zavítáme do hlavního města. Městská knihovna v Praze zve děti i jejich rodiče na pravidelné středeční setkání nad knížkami, tentokrát nazvané Kuňky Žbluňky. Malé čtenáře čeká kreativní čtení a také malá výtvarná dílnička. Akce je vhodná pro děti od 4 let a koná se na pobočce na Smíchově od 17.00.

U akcí pro děti ještě zůstaneme. Ve středu 1. února se v Krajské knihovně v Karlových Varech uskuteční setkání dětí a jejich rodičů s knižními novinkami Mami, tati, půjč mi knížku. Aby děti získaly novou inspiraci ke čtení, seznámí je pracovníci knihovny s aktuálními knižními novinkami dětského oddělení. V únoru budou speciálně představeny knížky na hraní. Máte-li doma malého čtenáře, v 15.30 ho přiveďte do hlavní budovy Dvory.

Ve čtvrtek 2. února pořádá Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě rodinné Listování. Děti si poslechnou čtení z kouzelné knížky Kluk, co se koupal s piraňami, která vypráví příběh o tom, že někdy pro nás představuje větší nebezpečí vlastní strach než dravé piraně. Dětem i jejich rodičům se bude tato veselá knížka jistě líbit. Účinkovat budou Jakub Zedníček, Jiří Ressler a Markéta Lánská. Vše vypukne v 17.00.

Ve čtvrtek 2. února se ve Zlíně v Krajské knihovně Františka Bartoše sejdou všichni obdivovatelé Jana Antonína Bati. Od 17.00 se zde bude křtít nová kniha Markéty Pilátové S Baťou v džungli. Vypráví příběh slavného zlínského podnikatele, který v době, kdy u nás vládl komunismus, stavěl nové „Zlíny“ v brazilské džungli. Dozvíte se něco víc o Baťově životě v exilu, o spolupracovnících a rádcích. Hostem večera bude vnučka Jana Antonína Bati Dolores Baťa Arambasic, díky jejímuž vyprávění mohla kniha vzniknout. Tato inspirativní akce jistě stojí za návštěvu.

Pokud jste si z této nabídky nevybrali, další pozvánky na zajímavé akce naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář