Nenechte si ujít v týdnu od 16. do 22. ledna

nenechte_si_ujit
Hledáte-li inspiraci na místa, kde lze příjemně strávit část těchto mrazivých dní, máme tu pro vás náš pravidelný výběr literárních akcí na příští týden.

I tentokrát si můžete vybírat ze spousty akcí, které jistě zaujmou nejednoho fanouška literatury. Po celé republice si pro vás knihovny a knihkupectví přichystaly události, které rozhodně stojí za navštívení.

Příznivci spisovatelky Blanky Milfaitové a její nové knihy Příběh psaný do vody si jistě nenechají ujít její lednové turné. Autorka bude po celý leden jezdit po naší zemi a představovat fanouškům svoji knižní novinku. 16. ledna se mohou těšit lidé ve Valašském Meziříčí, 17. ledna v Rožnově pod Radhoštěm, 18. ledna ve Frýdku-Místku a 19. ledna v Trmicích. Přesný rozpis najdete v našem kalendáři akcí. Máte k některému z těchto míst blízko, neváhejte, určitě to bude stát za to.

V pondělí 16. ledna se od 16.00 v ostravském Domě knihy uskuteční beseda a autogramiáda spisovatelky, advokátky a bývalé ministryně spravedlnosti Daniely Kovářové. Autorka si se svými fanoušky popovídá o nové knize Smrt v justičním palácive které rozvíjí zápletku vraždy soudce. Po smrti dalšího soudního zaměstnance se rozbíhá vyšetřování. Samotné rozuzlení jistě všechny překvapí. Neváhejte a přijďte na toto zajímavé setkání.

V úterý 17. ledna se mohou těšit všichni návštěvníci Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem. V 18.00 zde začne Listování knihou Arnošta Lustiga Láska a tělo. V této své knize se autor pokusil vypořádat se všemi tématy, která ho po celý život provázela, zrůdnost nacistické myšlenky a láska k životu a všemu tělesnému. Účinkovat budou Lukáš Hejlík, Bára Jánová a Zdeněk Černín. Představení začíná v 18.00, tak si ho nenechte ujít.

Středa 18. ledna je datem zaslíbeným pro všechny náctileté čtenáře – právě jim je určena akce v Městské  knihovně v Praze. V 17.00 zde začíná setkání čtenářského klubu Fresh books. Tentokrát jsou vítání všichni příznivci žánru Young Adult/New Adult. Věnovat se jim budou knihovnice, připravené odpovědět na všechny zvídavé otázky. Tentokrát bude na pořadu dne první kniha z nové trilogie Richelle Mead Třpytný dvůr. Pokud si chcete s někým popovídat o čtení a literatuře a žánr Young Adult/New Adult je vám blízký, je tato akce vás jako stvořená.

Ve středu 18. ledna pořádají v brněnské Knihovně Jiřího Mahena Pohádkové odpoledne pro děti. Všichni rodiče s malými dětmi jsou zváni od 16.00 na pobočku v Černých polích. Děti si zde poslechnou čtení z knížky Knížkový pejsek a užijí si tak zábavné a podnětné odpoledne.

Ještě stále ve středu 18. ledna se koná setkání příznivců skandinávské literatury, a to v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Od 17.00 se zde koná akce nazvaná Setkání se severskou detektivkou. V tomto prvním lednovém setkání se můžete těšit na informace o fenomenálním norském spisovateli krimi žánru Joovi Nesbøm. Od roku 1997, kdy vydal první díl série s vyšetřovatelem Harry Holem, patří mezi nejprodávanější autory v Evropě. Pokud i vás severské krimi nadchlo, nenechte si tuto zajímavou akci ujít.

Patříte k milovníkům hor a dobrodružství? Pokud ano, zapište si do svého diáře datum pátek 20. ledna. V Paláci knih Luxor v Praze se totiž uskuteční křest knihy Duchové K2 – Na vrchol hory smrti. Autorem je mezinárodně uznávaný filmař a tvůrce mnoha knih s horolezeckou tematikou Mick Conefrey, který svou novou knihu osobně představí a zájemcům také rád podepíše. Do diáře si prosím zapište čas 16.00, kdy akce začíná.

Pokud jste si v článku nevybrali, další události naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář