Dobrodružství na stopě

dobrodruzne
Dobrodružné knihy pro děti jsme dříve znali z edice Knihy odvahy a dobrodružství nakladatelství Albatros. Dnes si můžeme vybrat z hromady bohatě ilustrovaných knih různých nakladatelů ze světa rytířů a fantasy hrdinů, dobrodružství obyčejných dětí, nebo dětských detektivek.

Anička není ani bájnou hrdinkou, ani statečnou bojovnicí, je obyčejnou holčičkou, která prožívá neobyčejná dobrodružství v dnešním světě.

Anička je milá, chytrá, přátelská, a tak má spoustu kamarádek. Některé bydlí blízko babičky na venkově, jiné v Praze a další potkává na cestách. Má taky kamaráda, s kterým ráda hraje loutkové divadlo. Nepřeberné příhody i splněné sny Anička prožívá právě s nimi, ať už ve městě, na vsi, nebo o prázdninových výletech na řece, u moře, po horách či v daleké zemi. A všechno si jako správná cestovatelka a dobrodružka zapisuje do tajného deníku!

Anička – Devět příběhů (BOX)

Autorka: Ivana Peroutková
Ilustrovala: Eva Mastníková

Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-00-04508-5
Doporučená cena: 1190 Kč

 

Knihu Anička – Devět příběhů (BOX) vydalo nakladatelství Albatros.

 

Ukázka

anicka-ukazkaanicka-ukazka1

Prohlédněte si celou ukázku z knihy Anička a její kamarádky.

V boxu jsou obsaženy například tyto knížky:

————————————————

Každý z nás je někdy smutný, ale ne každý se se svými smutky dokáže vyrovnat. Nedaří-li se, zkuste to s knížkou Marky Míkové z nakladatelství Cesta domů. Vyhrát nad smutkem také vyžaduje odvahu a statečnost.

a-smutek-utek-ukazka

Knížka pro děti o smutku a smutcích. Osm příběhů o tom, že všechny smutky jsou trápení – ale se všemi se má a dá něco udělat. Knížka proti smutku je doprovázená kouzelnými obrázky a je určena dětem asi od 8 let. Smutky jsou různé. Klučičí a holčičí, malé a velké, vysvětlitelné a nevysvětlitelné, důvodné a bezdůvodné, příjemné a nepříjemné… ale všechny smutky jsou vlezlé. Vlezou do člověka a pak se v něm usadí. Smutků je hodně, není lehké s nimi žít. A dá se proti nim něco dělat? Smutek známe všichni a víme, že není lehké jej léčit. Jedna z možností je ho pojmenovat, ukázat na něj. Autorce se to v osmi příbězích různých druhů smutků velmi daří. Mistrně pracuje s nedořečeností, spojuje reálné situace s barevnou fantazií, na niž pak jemně navazují ilustrace Báry Valecké.

A smutek utek

Autorka: Marka Míková
Ilustrovala: Bára Valecká

Vazba: pevná
ISBN: 978-80-88126-11-9
Doporučená cena: 250 Kč

 

Knihu A smutek utek vydalo nakladatelství Cesta domů.

Přečtěte si o knize také náš článek.

 

————————————————

Další kniha, kterou dnes představujeme, je výletem do historie s historičkou Veronikou Válkovou. Její knížky jsou dobrodružným dějepisem, který se dětem nenápadně dostane pod kůži.

Bářino první a nejprodávanější dobrodružství v novém vydání! Když Bára na půdě domu, kam se s rodiči přestěhovali, našla starý atlas, vůbec netušila, jaké skrývá tajemství. S jeho pomocí se dostala na francouzský královský hrad ve 14. století, seznámila se s výrostkem, z nějž se vyklubal budoucí císař Karel IV., a dokonce se zapletla do únosu s velmi překvapivým rozuzlením. Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.

Karel IV. – Únos v Paříži

Autorka: Veronika Válková
Ilustroval: Petr Kopl

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-271-0128-3
Doporučená cena: 179 Kč

 

 

Knihu Karel IV. – Únos v Paříži vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka

karel-iv-ukazkakarel-iv-ukazka1

Prohlédněte si celou ukázku.

————————————————

Další knížka z dnešních tipů je plná šifer, tajemství a záhad. Malý William je jejich mistrem, pojďme se od něj učit a najít s ním ztraceného dědečka!

William Wenton si uvědomuje, že není jako všichni ostatní. Nikdo mu nikdy neprozradil, proč jeho rodina používá krycí jméno. A proč je tak neuvěřitelně dobrý v luštění šifer. A proč jeho dědeček před osmi lety beze stopy zmizel v londýnském metru. Když teď vyluští Nemožnost, nejsložitější šifru na světě, rodiče ho pošlou do londýnského Centra posthumánního výzkumu a jeho život nabere nový a nečekaný směr. Pomalu, ale jistě začne odhalovat rodinná tajemství. A najednou je potřeba rychle najít ztraceného dědečka…

Zloděj luridia

Autor: Bobbie Peers
Přeložila: Marie Voslářová

Počet stran: 244
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-7473-425-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Zloděj luridia vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka

zlodeji-luridia-ukazkazlodeji-luridia-ukazka1

Prohlédněte si celou ukázku na stránce dole.

————————————————

Poslední knížka dnešních tipů nám přináší protiválečné poselství. Svět v něm nezachraňují superhrdinové, ale statečné děti.

Přečtěte si strhující podobenství o ztrátě svobody, válce a odvaze bojovat. Z období třicetileté války přichází do současné Prahy monstrum, které má za úkol zničit moderní svět. Záhadně se tu ocitá i dívka Judita, o níž se v Praze od vpádu švédských vojsk roku 1648 vyprávějí pověsti. Co přivedlo tu tajemnou dívku ze 17. století do současnosti? Za vším stojí zázračná moc starého pergamenu. Díky ní se Judita přenese v čase a pozná Petra a Olivii, s jejichž pomocí se pokusí zabránit nejhoršímu. Podaří se odvážné trojici zastavit zlo? Děti budou muset pro záchranu světa vsadit i vlastní životy. Knihu s výrazným protiválečným poselstvím autoři věnovali hrdinům i obětem třicetileté války a všem českým i švédským dětem.

Tajemství pergamenů

Autorka: Jitka Hladká
Ilustroval: Petr Kopl

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-271-0202-0
Doporučená cena: 239 Kč

 

 

Knihu Tajemství pergamenů vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka

tajemstvi-pergamenu-ukazkatamejstvi-pergamenu-ukazka1

Prohlédněte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnička – Devět příběhů (BOX)

Peroutková, Ivana

Albatros, 2016

zobrazit info o knizeA smutek utek

Míková, Marka

Cesta domů, 2016

zobrazit info o knizeKarel IV. – Únos v Paříži

Válková, Veronika

Grada, 2016

zobrazit info o knizeZloděj luridia

Peers, Bobbie

Kniha Zlín, 2016

zobrazit info o knizeTajemství pergamenů

Hladká, Jitka – Hladký, Marek

Grada, 2016

Napsat komentář