Knižní cesta životem

rodinka
Potřebujete poradit s pečováním o právě narozené dítě? Nebo už půjde vaše dítě do školky? Nebo právě hledáte partnera a ne a ne ho najít? Ať už potřebujete poradit s dítětem, vztahy nebo hledáním práce, radu určitě najdete v jedné z následujících knih!

Narodilo se vám vaše první dítě a vy si nejste jisti, co je správně a co špatně, a jak o něj pečovat v jeho prvních třech letech života?

Vývoj batolete

Od jednoho roku do tří let
Autoři: Martin Gregora, Jana Kropáčková

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 200×250 mm
ISBN: 978-80-247-5085-9
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Vývoj batolete vydalo nakladatelství Grada.

Máte doma batole a občas zaváháte, jestli jako rodič děláte všechno správně? Možná uvítáte možnost mít doma soukromého lékařského rádce. Najdete ho v této netradiční knížce. Barevná publikace úspěšného pediatra a předškolní pedagožky přibližuje psychomotorický vývoj dítěte od jednoho roku do třetích narozenin. Graficky hravá kniha v sobě spojuje rodičovskou příručku a deník otce lékaře, který díky dcerce Lindě zažívá péči o batole osobně, nejen v pediatrické ordinaci. Kromě odborných rad jistě oceníte autorovy otcovské zkušenosti, nadhled, humor a ochotu „shodit“ svou vlastní lékařskou autoritu. Nechybí ani originální pohádka pro Lindu a odpovědi na nejčastější otázky maminek, se kterými se pediatr setkává.
V knize najdete tato témata:

  • Stravovací a hygienické návyky batolete
  • Pravidelné lékařské prohlídky
  • Péče o chrup
  • Nejčastější nemoci a úrazy a jejich léčení
  • Očkování
  • Rozvoj řeči, motoriky a hry
  • Vhodné hračky
  • Dítě a dětský kolektiv
  • Předškolní výchova – jesle a mateřská školka

————————————————

Výchova dítěte je složitá a ne vždy snadná, máte totiž zásadní vliv na utváření jeho psychiky, což na vás vyvíjí v jistém smyslu tlak. Nechte si poradit od Darii Fialové, která pracuje s dětmi celý život, a proto může poskytnout cenné informace.

Za dveřmi mateřské školy

Autorka: Daria Fialová

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 152×214 mm
ISBN: 978-80-88104-15-5
Doporučená cena: 232 Kč

Knihu Za dveřmi mateřské školy vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

Autorka knihy Daria Fialová téměř 40 let života zasvětila mateřské škole. Zpočátku coby učitelka, mnohem delší čas jako ředitelka. Působila v prestižní MŠ uprostřed Prahy, ale také na venkově. Všude sbírala zkušenosti. Činnost v MŠ spíše než za běžné zaměstnání považovala za své poslání. Ani nepřekvapí, že se k ní dodnes rády hlásí „děti“, které už často mají vlastní potomky. Kniha je o hledání cesty dobra při výchově dítěte. Má to hluboký smysl a význam i pro ty, kteří přijdou po nás. Zajímá vás, co prožívá vaše dítě v MŠ, když není s vámi? Jak jej připravit pro vstup do tohoto předškolního zařízení? Co by mělo později zvládat před vstupem do školy základní ? Kdy se rozhodnout pro odklad školní docházky? Bohaté autorčiny zkušenosti ukazují, co je důležité pro spokojený život předškolního dítěte. Jak nezranit jeho duši a vysvětlit rozličné problémy (např. rozvod). Najdete vyzkoušené návody, jak vychovávat, volit odměny a vyhýbat se trestům. Autorka objasňuje řadu vývojových procesů, abyste svoje dítě lépe pochopili. Situace z barevné životní mozaiky přibližuje nejen na základě zkušeností ve školství, ale také matky a posléze babičky. Dětský svět popisuje s jeho opravdovostí a s řadou humorných situací, které z této skutečnosti vyplývají. Zařazuje překvapivé výroky dětí. Dospělý se při četbě nejenom poučí, ale i zasměje. Přítomnost humoru při výchově dítěte je známkou toho, že jsme schopni nadhledu a ulehčení mnoha zapeklitých situací. Humor je kořením života nejenom dospělých, ale také dětí! Obsah knihy zkušené pedagožky Darii Fialové se pro vás může stát opravdu spolehlivým kompasem při důležitém putování k nejlepšímu vychování milovaného dítěte!

————————————————

Hledáte někoho, s kým byste mohli trávit život, a nedaří se vám to, jste kvůli tomu nešťastní… Pokud je to tak, přečtěte si tuto knihu a zjistíte, že vztah není jediné štěstí ve vašem životě!

Láska, sex a chození

Autor: Andy Stanley

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-374-7
Doporučená cena: 195 Kč

Knihu Láska, sex a chození vydalo nakladatelství Návrat domů.

Jsi nezadaný/nezadaná? Hledáš „toho pravého/tu pravdou“? Domníváš se, že až takového partnera najdeš, bude všechno „v pořádku“? Zkus se nad tím ještě zamyslet. V knize Láska, sex a chození Andy Stanley odhaluje výzvy, předpoklady i skryté hrozby chození v jednadvacátém století. A co je nejdůležitější, nabízí ty nejpraktičtější rady, jaké k tomuto tématu budete moci kdy slyšet. Láska, sex a chození je výzvou pro ty, kdo hledají životního partnera, aby vystoupili a stanovili nové standardy pro tuto generaci. Jestliže nechcete, aby vaše manželství vypadalo tak jako většina manželství, přestaňte randit tak jako většina vašich vrstevníků!

————————————————

Odhalte své silné stránky a rozmyslete si na jejich základě svou životní cestu. Naučte se využívat svůj potenciál!

Odhalte své silné stránky!

Autor: Svenja Hofert

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 142×206 mm
ISBN: 978-80-271-0207-5
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Odhalte své silné stránky! vydalo nakladatelství Grada.

Nejste si jistí, v čem jste skutečně silní? Uvažujete o jiné práci, ale nevíte, která by pro vás byla nejvhodnější? Rádi byste konečně zjistili, k čemu jste „jako stvoření“ a jak své přednosti nejlépe rozvíjet? Pak je tato kniha přesně pro vás! S její pomocí odhalíte, jaké jsou vaše silné stránky, a následně zjistíte, jak je uplatnit v práci i soukromí a jaké povolání je pro vás to pravé. Ať už si teprve vybíráte svou profesi, nebo uvažujete o změně zaměstnání či o podnikání, tato knížka bude vaším nejlepším rádcem. Čtivá a srozumitelná publikace je plná rad a praktických tipů. Je v ní detailně popsáno celkem 50 silných stránek. Díky komplexnímu testu zjistíte, jaká z mnoha kombinací silných stran sedí právě vám, jak tyto své stránky dále rozvíjet či jaká povolání jsou vám šitá na míru. Poznejte své silné stránky a využívejte je každý den


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vám nejvíc pomohla? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní fotka pochází ze sbírky uživatele katgrigg na stránkách flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVývoj batolete

Gregora, Martin – Kropáčková, Jana

Grada, 2016

zobrazit info o knizeZa dveřmi mateřské školy

Fialová, Daria

Agentura KRIGL, 2016

zobrazit info o knizeLáska, sex a chození

Stanley, Andy

Návrat domů, 2016

zobrazit info o knizeOdhalte své silné stránky!

Hofert, Svenja

Grada, 2016

Napsat komentář