Tipy pro vaše vaření

tipy-pro-vase-kuchyne
Na našich dnešních knižních tipech si náramně pochutnáte. Věříme, že potěší váš mlsný jazýček, ať už upřednostňujete tradiční českou kuchyni, zdravé smoothie, stravování podle zásad paleo nebo dobroučké dezerty k čaji.

Petr Sýkora a Magdalena Wagnerová přinášejí ty nejlepší recepty z tradiční české kuchyně. Uvařte si doma výbornou svíčkovou na smetaně nebo třeba bramborák. Zvládnete to i jako začátečník.

Česká kuchařka

Autoři: Petr Sýkora, Magdalena Wagnerová

Počet stran: 160
Vazba: pevná
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-7428-283-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Česká kuchařka vydalo nakladatelství Plot v edici Prostřeno.

Pokrmy jako kulajda, svíčková na smetaně, bramborák nebo buchty patří k české klasice a připravují se nejen v českých domácnostech, ale také ve vybraných restauracích po celé zemi. A protože ne každý má recepty v malíčku, připravili jsme pro vás tuto kuchařku. Najdete v ní výběr toho nejlepšího, co se v Čechách a na Moravě vaří, peče, dusí nebo smaží, a to vše popsané tak, aby si s přípravou poradil i úplný začátečník.

 

Magdalena Wagnerová

Zkušená autorka dětské literatury Magdalena Wagnerová se v posledních letech etablovala i v próze pro dospělé čtenáře. Počínaje literárními travestiemi Pavouk na šalvěji a Strom s granátovými jablky až po román Papíří dosvědčila, že své suverénní vypravěčství umí dát do služeb mnohovrstevnatého, eticky vyhraněného příběhu, aniž by rezignovala na symbolickou či metaforickou rovinu svého psaní. Totéž lze říci i o nové autorčině próze Krajina nedělní, kde se prolínají tři vypravěčské roviny sledující trojici rozdílných lidských osudů. Svorníkem této komorní tragikomické meditace nad otázkou „Zabíjíme sny tím, že je plníme?“ je právě obrazné uchopení motivu neděle. I zde najdeme více plánů, neokázalá podobenství, jemné aluze či nedořečenost, která nás nutí příběhy domýšlet. A to vše v dovedně odpozorovaných kulisách současnosti či nedávné minulosti a ve vypravěčsky vyzrálé formě. Pro více informací o autorce nahlédněte do našeho článku.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Kniha Zlín.

————————————————

Kateřina Kuranova připravila kuchařku pro každý den, která je plná energie, inspirace a pohody. Máte rádi smoothie? Toto je knížka přesně pro vás!

České smoothie

Kuchařka s duší
Autorka: Kateřina Kuranova

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 160×215 mm
ISBN: 978-80-7549-066-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu České smoothie vydalo nakladatelství Esence.

Kniha známé české foodblogerky Kateřiny Kuranovy z blogu Smoothcooking.cz ukazuje, jak si jednoduše připravit smoothie ze sezónních, snadno dostupných a lokálních surovin. Recepty jsou rozdělené podle ročních období a nechybí ani osvědčené rady a tipy.

 

Ukázka z knihy

katerina-kuranova_ceske-smoothie1

katerina-kuranova_ceske-smoothie2

Prohlédněte si další ukázku.

 

Kateřina Kuranova

Kateřina Kuranova začala v dubnu roku 2014 psát o jídle a především o mixování smoothie. Na svém populárním blogu Smoothcooking.cz a prostřednictvím videí na Youtube ukazuje, že kvalitně připravené jídlo nemusí být drahá a pracná záležitost. Kniha České smoothie shrnuje všechny její dosavadní zkušenosti s mixováním smoothie – a nabízí i odpovědi na otázky, které Kateřina dostávala v průběhu let od svých fanoušků. Žije v Praze s manželem Artym a dvěma fenkami. Miluje cestování, dopustit nedá zejména na Francii, kterou si oblíbila nejen pro její kulturu, ale v neposlední řadě kvůli mnoha francouzským lahůdkám, hlavně sýrům. Ze svých cest točí videa na Youtube, takže se s ní i vy můžete projít po světových metropolích, nakoupit řecké olivy nebo si vypít kávu v holandské kavárně.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek Knižního klubu.

 

Petra Novotná

Petra Novotná je profesionální fotografka, která se specializuje především na food fotografii. Vystudovala počítačovou grafiku na Střední škole aplikované kybernetiky se sídlem v Hradci Králové, ale postupem času se přes své dva foodblogy dostala od portrétní fotografie až k fotografii jídla. Okamžitě věděla, že je to směr, kterým se chce profesně vydat a věnovat se mu naplno. V roce 2016 vyhrála v Londýně prestižní soutěž Foodphotographer of the Year v kategorii Cream of the Crop. Nyní spolupracuje na několika projektech a kuchařkách a fotí jídlo pro reklamní účely, kalendáře, časopisy atd. Její portfolio najdete například na stránkách www.food-style.cz.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek Knižního klubu dole.

————————————————

V kuchařce Sandry Jagemann a Evy Christiane Wetterer najdete jídla pro každou část dne – od snídaně po večeři, svačinky i sladkosti. Díky praktickému formátu navíc můžete mít oblíbené recepty vždy po ruce.

Paleo recepty pro každého

Autorky: Sandra Jagemann, Eva Christiane Wetterer
Přeložila: Kateřina Česalová

Počet stran: 36
Vazba: brožovaná
Formát: 73×113 mm
ISBN: 978-80-7370-391-2
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Paleo recepty pro každého
vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Vyzkoušet stravování podle zásad paleo je ta nejlepší věc, kterou pro sebe můžete udělat. Jedná se o přirozenou stravu, inspirovanou jídelníčkem našich dávných předků, která vám poskytne všechny důležité živiny, a navíc se při ní nemusíte nijak výrazně omezovat. Úbytek váhy a zlepšení nálady jsou už jenom bonusy navíc, které zkrátka k paleo stravě patří. Balíček obsahuje 36 receptů na jídla připravená podle zásad paleo stravy.

 

Ukázka z knihy

paleo-recepty-pro-kazdeho1

paleo-recepty-pro-kazdeho2

Prohlédněte si další ukázky.

————————————————

Kniha Juliette Lalbaltryové dává zakusit dokonalou a bezchybnou symfonii chutí. Připravte si s její pomocí malé pochoutky, které vám zpříjemní každý šálek čaje.

Minidobroty k čaji

Autorka: Juliette Lalbaltryová
Přeložila: Ivana Sůsová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 180×230 mm
ISBN: 978-80-7359-510-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Minidobroty k čaji vydalo nakladatelství Metafora.

Jemně provoněný čaj v kruhu přátel nebo rodiny přímo volá po nějaké dobrotě k zakousnutí. A tak vám jich nabízíme rovných čtyřicet. Čtyři desítky lahodných sladkostí, které potěší i ty nejmlsnější jazýčky, a ozdobí prostřený stůl. Určitě neodoláte křehkým mandlovým placičkám, brioškám se slaným karamelem, sušenkám plněným citronovým krémem, sněhovým pusinkám s růžemi, minikoláčkům i ostatním lákavým pochoutkám. Musíte je vyzkoušet všechny! Výborně se hodí k různým typům čajů, lehkým, silným, květovým i ovocným. A abyste nemuseli dlouho tápat, který čaj si uvařit, ke každému receptu jsme pro vás vybrali ten pravý.

 

Ukázka z knihy

juliette-lalbaltryova_minidobroty-k-caji2

juliette-lalbaltryova_minidobroty-k-caji1

 

Juliette Lalbaltryová

Juliette Lalbaltryová se už jako malá pletla mamince v kuchyni, a jak jen mohla, už měla těsto v rukou a hrála si na kuchařku. Z mlsného děvčátka se časem stala opravdová milovnice dobrého a vkusně upraveného jídla, která neustále pátrá po nových produktech, z nichž by mohla připravit ještě chutnější lahůdky. Zabývá se také koncepcí a stylistickým pojetím kulinářské praxe a nyní vydává svou první knihu receptů na pochoutky!

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Metafora.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeská kuchařka

Sýkora, Petr – Wagnerová, Magdalena

Plot, 2016

zobrazit info o knizeČeské smoothie
Kuchařka s duší

Kuranova, Kateřina

Euromedia Group, 2016

zobrazit info o knizePaleo recepty pro každého

Jagemann, Sandra – Wetterer, Eva Christiane

Synergie Publishing SE, 2016

zobrazit info o knizeMinidobroty k čaji
40 receptů na drobné lahůdky

Lalbaltryová, Juliette

Metafora, 2016

Napsat komentář