Zábavnými knížkami za vzděláním

znalosti-a-dovednosti
Je u vás doma psaní úkolů s dětmi horor? Jakmile se zmíníte o škole, jsou děti neviditelné? Nechtějí pochopit, proč se musí učit ještě doma? Nestačí snad, že chodí do školy? A vy si říkáte – to já, když jsem chodil do školy… Zkuste to s nimi jinak!

Vezměte první knihu z dnešních tipů a ukažte dětem, že i čeština je zábavný předmět, že jako jazyk umí být velmi vtipná a různorodá. Nakladatelství Práh vydalo ilustrovaný slovník přirovnání a přísloví s vysvětlením frazeologických spojení.

Druhý lehko i vážný slovník přirovnání, pořekadel a přísloví. Volně navazuje na Kdo jinému jámu kopá. Doporučeno společností Scio. Přísloví, přirovnání a pořekadla v lehko i vážném podání pro děti, učitele i rodiče. Dalších 500 + 3 českých frazeologismů jako osobní slovníček, jako výtečný pomocník ve výuce českého jazyka nebo při přípravě na přijímací zkoušky. Jednoduché abecední řazení hesel, stručné vysvětlení frazeologického spojení doprovázené humornou popartovou ilustrací. Ověřeno společností Scio.

Kdo se směje naposled…

Autoři: Anna Novotná, Jiří Votruba

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 142×245 mm
ISBN: 978-80-7252-658-1
Doporučená cena: 319 Kč

 

Knihu Kdo se směje naposled… vydalo nakladatelství Práh.

Ukázka

kdo-se-smeje-ukazkakdo-se-smeje-ukazka1kdo-se-smeje-ukazka2

Prohlédněte si i knihu Kdo jinému jámu kopá.

————————————————

Další knihu netřeba příliš představovat. Různě zaměřené encyklopedie Larousse baví děti už dlouhá léta. Další z nich pomůže vysvětlit dětem, co obnáší různá povolání. Je určená spíše menším dětem, ale nakonec může pomoci při výběru povolání i těm větším.

Existuje tolik povolání – jedno zajímavější než druhé! Kdo pomáhá dětem na svět? Co dělá soudce? Kdo vyrábí knihy? Jakou úlohu má překladatel? Co sbírá paleontolog? Kdo je odborníkem na ptáky? Klaun je taky povolání? Encyklopedie Kdo co dělá? nabízí odpovědi na stovky zvídavých otázek a poodhaluje dětem tajemství nejrůznějších povolání a řemesel, která nás obklopují. Na vybraná povolání si autorka posvítila a je jim věnována celá dvoustrana. Encyklopedie přináší odpovědi, které nutí děti i dospělé k zamyšlení, pro ilustraci pak knihou čtenáře provází zábavné obrázky.

Kdo co dělá?

Autorka: Isabelle Fougerová
Přeložila: Lucie Šavlíková

Počet stran: 160
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 195×240 mm
ISBN: 978-80-204-3700-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Kdo co dělá? vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka

larousse-ukazkalarousse-ukazka2

Z encyklopedií Larousse si prohlédněte ještě:

————————————————

Děti rády luští, hádají, vybarvují. Křížovky znají od babiček nebo maminek a spolu s nimi si tak rozšiřují své „obzůrky“. Ideální pomůckou pro cvičení čtení a psaní je knížka dětem šitá na míru – křížovky a osmisměrky z nakladatelství Grada.

Jak si procvičit abecedu a čtení? Nejlépe hrou! Luštění, hádání a malování je jedna velká hra, která zaplnila tuto vesele ilustrovanou knížku. Malí školáci v ní najdou patnáct rozmanitých kapitol plných křížovek, osmisměrek a obrázkového luštění. Díky zábavným úkolům si holčičky i kluci procvičí nejen čtení a psaní, ale také znalosti z prvouky, logické myšlení a počítání. Samozřejmě nechybí spousta veselých obrázků k vymalování. Čti, lušti, vybarvuj a užij si chytrou zábavu s písmenky!

Malované křížovky a osmisměrky pro prvňáky a druháky

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 206×286 mm
ISBN: 978-80-271-0184-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Malované křížovky a osmisměrky pro prvňáky a druháky vydalo nakladatelství Grada.

 

Ukázka

malovane-krizovky-ukazka2malovane-krizovky-ukazka

Celou ukázkou si zalistujte na webu nakladatele.

O autorce

pospisilova-zuzanaZuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti.

 

————————————————

Kniha přísloví dnes ještě jednou. Tentokrát si bere za poslání předání dědictví nejen jazyka, ale i moudrosti našich předků.

Knížka, kterou právě držíte v rukou je má spisovatelská prvotina. Klade si za úkol nejen probudit dětskou zvědavost a představivost, ale zároveň se vrátit k českým kořenům a přiblížit význam krásných českých přísloví. Zdá se, že se tento národní poklad dědící se z generace na generaci pomalu vytrácí. Necháme-li „padnout“ česká přísloví, přijdeme nejen o malebnou hříčku našeho mateřského jazyka, ale také o moudrost našich předků. Hýčkejme své děti tím, že jim zábavnou formou předáme ono dědictví. Základní morální a lidské hodnoty, které nám přísloví přináší, by nikdy neměly vyjít z módy a tím spíše by neměly padnout v zapomnění.

Proč se říká…?

Autor: Kateřina Maďa
Ilustrovala: Petra Hežová

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 163×206 mm
ISBN: 978-80-88104-19-3
Doporučená cena: 156 Kč

Knihu Proč se říká…? vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

Z knihy o autorce

proc-se-rika

————————————————

Poslední knížka, kterou dnes představíme, je zároveň stavebnicí. Seznámí děti s povoláním hasičů, a až si z pomůcek z boxu postaví svou vlastní stanici, mohou si toto oblíbené zaměstnání rovnou vyzkoušet.

Mnohý kluk i leckterá holka by se chtěli stát hasičem nebo hasičkou a pomáhat při zachraňování lidských životů. Proč si to nevyzkoušet nanečisto? V interaktivním boxu najdou děti vše potřebné – v knize se pomocí názorných barevných obrázků a krátkých textů dozví, jak vypadá život na hasičské stanici i během zásahů v terénu, jaké dopravní prostředky hasiči používají a jaké mají vybavení, z krabice si mohou postavit hasičskou stanici a k ní si jednoduchým způsobem složit i příslušenství – silnici, hasičské auto, helikoptéru, figurky, hydrant atd…A jde se zachraňovat! Pro začátek třeba plyšáky…

Hasiči

Stavíme si rádi
Přeložila: Sabina Poláková

Počet stran: 32
Vazba: krabice
Formát: 180×250×60 mm
ISBN: 978-80-204-4043-3
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Hasiči vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka

hasici-ukazka


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo se směje naposled…

Novotná, Anna

Práh, 2016

zobrazit info o knizeKdo co dělá?
Moje první encyklopedie Larousse

Fougerová, Isabelle

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeMalované křížovky a osmisměrky pro prvňáky a druháky
Více než 100 křížovek a osmisměrek

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2016

zobrazit info o knizeProč se říká…?

Maďa, Kateřina

Agentura KRIGL, 2016

zobrazit info o knizeHasiči
Hasičská stanice v akci

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář