Zahrajte si o odhalení nejtemnějších stránek duše

Rickstad--Tiche-divky--Prebal+lak.indd
Frank Rath pracoval dlouhá léta jako detektiv a během své kariéry viděl nespočet vražd a zločinů. Právě proto se rozhodl po odchodu ze služby přesídlit do zapadlého městečka v severním Vermontu. Ale i ve zdánlivě idylickém městečku číhá zlo.

Zločiny se dějí všude

Provokativní, ambiciózní a nezapomenutelný příběh si zamilují čtenáři Iana Rankina, Joa Nesbøho a Grega Ilese.

Když Frank Rath odevzdal odznak detektiva, myslel si, že už se vraždami nebude muset zabývat. Stal se soukromým vyšetřovatelem a v zapadlém městečku v severním Vermontu sám vychovává dceru. Jednoho dne je však u silnice nalezeno opuštěné auto a zdá se, že jeho majitelka, krásná mladá dívka, zmizela beze stopy. Během vyšetřování Rath odhaluje nejtemnější stránky lidské duše. Mladé ženy se záhadně ztrácejí jedna za druhou a policie se snaží přijít na to, co dívky spojuje. Ratha trápí vlastní násilná a bolestná minulost a znovu zjišťuje, že zlo číhá všude, i v malých, zdánlivě idylických městečkách – a nikdo není v bezpečí.

 

Tiché dívky

Autor: Eric Rickstad

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Vratislav Kadlec
Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7491-774-5

Přečtěte si více o knize Tiché dívky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Zahlédla stříbrný odlesk ostří a dítě jí vrazilo nůž do břicha.
„Ježiši!“ vykřikla. „Ty malej ha…“ Ale nedokázala větu dokončit. Bolest ji rozťala a obrátila naruby. Klika jí vyklouzla z dlaně a mísa s cukrovím zařinčela na podlaze verandy.
Panebože.
Chytila se za břicho – bála se podívat – a cítila, jak jí mezi prsty prosakuje lepkavé teplo.
Čepel nože jí projela skrz ruku a ona zaskučela bolestí. Dítě bodlo znovu, vrazilo ženě nůž těsně nad pásek džín a škublo jím vzhůru.
Panebože.
Vždyť ono ji…
…rozpáralo.
Zapotácela se nazad a zhroutila se do předsíně. (str. 11)

 

O autorovi

eric-rickstadEric Rickstad je americký spisovatel, s manželkou a dcerou žije ve Vermontu. Jeho prvotina Reap (Sklizeň, 2000) byla zařazena do výběru The New York Times Noteworthy Novel. Kniha Tiché dívky (2014) se dostala mezi bestsellery The New York Times a USA Today. Rickstadův nejnovější román Lie in Wait (Číhání) vyšel v červenci 2015.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Tiché dívky

Bývalý policejní detektiv Frank Rath doufal, že zapadlé městečko, ve kterém vzal práci soukromého vyšetřovatele, bude stejně klidné a mírumilovné jako vypadá. Jednoho dne je však u silnice nalezeno opuštěné auto a nejen Frank se přesvědčí, že zlo číhá i tam, kde dosud vládla idyla. Trápí ho však nejen zmizení ženy, ale také jeho vlastní násilná minulost. Co skrývá, to si přečtěte v románu amerického autora Erica Rickstada, jehož kniha Tiché dívky se dostala mezi bestsellery The New York Times a USA Today a u nás vyšla v rámci šestého ročníku Knihománie. Pokud tuto akci znáte, už tušíte, že tento napínavý a nervy drásající příběh bude stát za to.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Tiché dívky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tiché dívky
probíhá od 24. listopadu do 7. prosince 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Tiché dívky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTiché dívky

Rickstad, Eric

Host, 2016

Napsat komentář