Zahrajte si o dobrodružství Williama Wentona

zlodej-luridia-perex
William Wenton už dávno zjistil, že na jeho otázky o tom, co se před osmi lety stalo v Londýně a proč se kvůli tomu musela jeho rodina odstěhovat do Norska a změnit si jméno, mu odpovědi nikdo nedá. Ale možná by je mohl najít sám?

Kam zmizel dědeček?

Zloděj luridia (ukázka)William Wenton si uvědomuje, že není jako všichni ostatní. Nikdo mu nikdy neprozradil, proč jeho rodina používá krycí jméno. A proč je tak neuvěřitelně dobrý v luštění šifer. A proč jeho dědeček před osmi lety beze stopy zmizel v londýnském metru.

Když teď vyluští Nemožnost, nejsložitější šifru na světě, rodiče ho pošlou do londýnského Centra posthumánního výzkumu a jeho život nabere nový a nečekaný směr. Pomalu, ale jistě začne odhalovat rodinná tajemství. A najednou je potřeba rychle najít ztraceného dědečka…

 

 

 

Zloděj luridia

Autor: Bobbie Peers

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Marie Voslářová
Počet stran: 244
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2016
ISBN: 978-80-7473-425-0

Přečtěte si více o knize Zloděj luridia, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

 

Ukázka z knihy

Už dávno se přestal vyptávat, co se vlastně v Londýně tehdy před osmi lety stalo. Proč se teď jmenují Olsenovi a museli se naučit norsky. Proč bydlí zrovna tady a kam se poděl dědeček. Máma s tátou se rozhodli, že o tom nebudou mluvit. Jako by všechny ty tajnosti byly lepší než říct pravdu. Věděl jenom jednu věc: že to celé nějak souvisí s jednou autonehodou. S autonehodou, při které táta ochrnul.
Ale muselo se tehdy stát ještě něco. Něco tak vážného, že jejich malé rodině nezbylo než zmizet z povrchu zemského. A Norsko, tahle malá, dlouhá a úzká země, o které skoro nikdo ve zbytku světa nikdy neslyšel, byla dokonalým místem, kam se vypařit — alespoň prozatím.
„VÉÉÉČEŘÉÉÉ!“ zakřičela máma ještě jednou.
„Už jenom opravím jednu drobnost…,“ zamumlal si William sám pro sebe.
Teď byla řada na tátovi, aby na něho netrpělivě zaburácel: „WILLIAME… JE VEČEŘE!“ (str. 10)

 

O autorovi

bobbie-peersBobbie Peers je norský režisér, scénárista, ilustrátor a spisovatel, který se narodil v r. 1974. Za film Sniffer získal r. 2006 na festivalu v Cannes Zlatou palmu za nejlepší krátký film. Zloděj luridia je jeho první a zatím jedinou knihou.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Kniha Zlín)

 

Vyhrajte knihu Zloděj luridia

William Wenton je malý kluk, který je neuvěřitelně dobrý v luštění šifer. Záhadu rychlého stěhování celé jeho rodiny do Norska však prozatím nevyřešil a rodiče se s ním o tom odmítají bavit. Když ho však pošlou do londýnského Centra posthumánního výzkumu, jeho život nabírá nový směr a zdá se, že na něj čekají velká dobrodružství. Vydejte se do Londýna společně s ním a odhalte nejen to, kam před osmi lety zmizel Williamům dědeček.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zloděj luridia vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zloděj luridia
probíhá od 13. do 26. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Zloděj luridia

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZloděj luridia

Peers, Bobbie

Kniha Zlín, 2016

Napsat komentář