Cesty za zdravím

cesty_za_zdravim
V sychravém podzimním počasí na nás různí choroboplodní činitelé útočí ze všech stran. Správná péče o zdraví je proto velmi důležitá. Zjistěte, jak bojovat nejen s nimi, ale třeba také to, jak se starat o svou páteř, předcházet rakovině nebo zdravým způsobem zabavit své děti.

Páteř je nosnou oporou a pohyblivým pilířem celého těla. Její nesprávné zatěžování nám může způsobit velké strasti. Autorka následující knihy přibližuje způsoby, jak se o své obratle, kosti a klouby dobře a efektivně starat.

Tajemství zdravé páteře

Člověk je tak mlád, jak mladé má klouby. Lidská páteř je po celý život nucena nést svého majitele spletitými meandry jeho fyzických a duševních stavů. A podobně jako na mytickém Atlasovi spočívala tíže nebeské klenby a on ji musel ustát, musí i moderní člověk snášet tíži anatomických defektů a „laskavé“ nepřízně světa. Bolesti páteře a bolesti v různých částech hybného systému a kloubů končetin patří k nejčastějším strastem, které sužují nemocné. Autorka přibližuje čtenářům nejen nejčastější bolesti páteře, ale současně poukazuje na to, jak si nemocný může sám pomoci a od bolesti ulevit. Pohodlný život a nedostatek pohybu se totiž na našem hybném systému a bolestech páteře podepisují v míře větší než malé…

Autorka: Eva Rychlíková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 157×233 mm
ISBN: 978-80-7387-592-3
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Tajemství zdravé páteře vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Přenesená bolest

Reflexní změny a reflexní odpověď na funkční kloubní blokády se mohou projevit v oblastech vzdálených od místa poruchy. Znamená to, že pacient může pociťovat bolest jinde, zcela mimo její původ, což na první pohled s příčinou nesouvisí. Zdrojem přenesené bolesti může být kterákoliv tkáň. Nejčastěji jsou to bolestivé body, bolestivé jizvy jak po poraněních, tak i po operacích. Musíme však upozornit, že ne každá jizva je bolestivá. Rozhodující je její bolestivost, která se vyvolává její palpací. Přenesená bolest vzniká i při onemocnění vnitřních orgánů a naopak může vznikat i při funkčních poruchách. Samozřejmě to předpokládá velmi pečlivé vyšetření. (str. 47)

Zalistujte si také obsahem knihy.

————————————————

Obklady a zábaly představují klasiku domácího léčení. Jak správně nachystat přísady a vhodně je využít, to ovšem začátečníkovi nemusí být vždy hned jasné. Přiučte se těmto technikám s následující publikací.

Léčivé obklady a zábaly nejen z bylinek a tvarohu

Obklady a zábaly nám dělají dobře. A hlavně: jsou skutečně účinné! Aby úspěšně pomáhaly, a to bez vedlejších účinků, stačí znát některé důležité fígle. Potřebné znalosti získáte z této knihy. Autorky detailně ukazují, na které potíže se používají jaké obklady a zábaly – naučí vás, na co jsou dobré například heřmánkové sáčky, třešňové polštářky či citronové ponožky, nebo čím si ulevit při bolesti dutin či nespavosti. Popisují, jakým způsobem suroviny připravit a co je při jejich aplikaci důležité, abyste si vy, vaše děti nebo vaše vnoučata přirozenou cestou pomocí obkladů a zábalů udržovali zdraví nebo se uzdravili.

Autorky: Bernadette Bächle-Heldová, Ursel Bühringová
Přeložil: Rudolf Rada

Počet stran: 144
Vazba: flexovazba
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-204-4026-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Léčivé obklady a zábaly nejen z bylinek a tvarohu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

lecive_obklady_a_zabaly_ukazka

————————————————

Chladné počasí přeje čaji. Nic nezahřeje během podzimních plískanic tak jako šálek dobře namíchané tekutiny z bylinek. Zvláště v případě, kdy díky ní zamáváte i s lecjakým neduhem. K horkému šálku pak neexistuje nic lepšího, než dobrá knížka. Proč ne třeba o čaji?

Čaj nejen o páté

Bylinkové čaje pro potěšení i zdraví. V téhle „čajové krabičce“, sbírce dokonale sestavených receptů najdete bylinkové čaje na všechny možné neduhy těla i ducha. Čekají vás tu čaje proti nachlazení, na dobré spaní a správné trávení, na zahřátí v zimě i ochlazení v létě, elixír pro odvahu či energii, stejně jako odvar pro uklidnění a relaxaci. A to samozřejmě zdaleka není všechno. Potřebujete posílit imunitu? Žádný problém. Máme pro vás čaj plný antioxidantů a dalších prospěšných látek, který pomůže zvýšit odolnost proti nemocem. A co takhle čaj pro štěstí? Taky máme. Posaďte se s voňavým šálkem do pohodlného křesla a uvidíte, jak vám vyloudí úsměv na tváři. Chcete ráno plni energie vyskočit z postele? Tak to si nalistujte a uvařte čaj na dobré ráno. Všechno vám půjde pěkně od ruky. Nakonec kniha nabídne ještě přehledný Herbář se všemi bylinkami, které jsou ve všech receptech použité. Dozvíte se o jejich vlastnostech a účincích, takže vždycky budete vědět, na jaké problémy se která hodí a naučíte se míchat své vlastní směsi přímo na míru.

Autorky: Karen Sullivanová, Paula Graingerová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 190×235 mm
ISBN: 978-80-7359-506-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Čaj nejen o páté vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

caj_nejen_o_pate_ukazka

————————————————

Rakovina je jedním z největších strašáků. I v době moderní medicíny představuje krutého zabijáka, proti kterému mnohdy není žádné obrany. Nebo ano? Kanadští odborníci nám přinášejí nové způsoby, jak výrazně zmenšit hrozbu propuknutí této vážné choroby.

Jak předcházet rakovině a snižovat její riziko

I vy jste se s ní již setkali. Rakovina – „největší zabiják“ jednadvacátého století, záhadná a hrozivá nemoc, která je schopná člověka „vysát“ během několika měsíců. Je proto jednou z největších výzev pro současnou medicínu, ale ani ta na ni často nestačí. Nepřeberné možnosti naopak nabízí prevence rakoviny, a přesto je stále dost zanedbávána. Prevence je ve většině případů záležitostí jednotlivce: záleží tedy na každém z nás, zda se seznámí s hlavními příčinami vzniku rakoviny a zda dokáže uzpůsobit svůj životní styl. Cílem této knihy je poskytnout ty pravé zbraně všem, kteří jsou ochotni vzít svůj osud do vlastních rukou. Ve své svěže a poutavě napsané knize, doprovázené bohatým obrazovým materiálem, prezentují kanadští odborníci Richard Béliveau a Denis Gingras základní doporučení, která se týkají kouření, tělesné hmotnosti, pohybu, vyvážené stravy a slunění. Autoři se nevyhýbají ani otázce pití kávy či červeného vína, konzumace masa a potravinových doplňků, tak zvaných „éček“. Vyzbrojme se tedy jejich radami – ty jsou tou nejlepší zbraní, kterou můžeme použít, abychom výskyt rakoviny ve společnosti výrazně omezili.

Autoři: Richard Béliveau, Denis Gingras
Přeložila: Gabriela Kliková

Počet stran: 278
Vazba: brožovaná
Formát: 213×213 mm
ISBN: 978-80-7429-689-5
Doporučená cena: 388 Kč

Knihu Jak předcházet rakovině a snižovat její riziko vydalo
nakladatelství Vyšehrad.

Pakliže vás tento tip zaujal, nahlédněte také do knihy Zdravým vařením proti rakovině od stejné autorské dvojice.

————————————————

Jóga představuje dokonalé spojení tělesného a duševního rozvoje. Někteří k ní hledají svou cestu dlouho, jiní zahoří láskou ke cvičení již v raném věku. Poznejte způsoby, jak ukázat blahodárné techniky jógy také vašim dětem a spolehlivě je tím zabavit.

Hravá jóga pro děti

Chcete se vydat s dětmi na cestu zajímavým jógovým cvičením? Přivítejte je do světa, který přináší rozvoj, radost a poznání. Děti se naučí jednoduché cviky pomocí zvířátek, která znají a nejsou jim cizí. V publikaci naleznete celkem třicet cvičebních pozic s různými variantami a básničkami, návrhy sestav a příběhů, které dětem pomohou si jednotlivá cvičení lépe zapamatovat. Cviky sice vycházejí z jógových pozic, ale jsou přizpůsobeny dětskému projevu a vnímání; dané pozice pak dětem přinášejí různé příjemné účinky – pružnost, stabilitu, rovnováhu, zklidnění, dýchání. Doplňkem knížky jsou pracovní listy, které najdete zde na webových stránkách. Díky nim se děti zabaví a budou rozvíjet své kreativní i výtvarné schopnosti, a navíc pochopí, že jóga je nejen cvičení, ale i zábava.

Autorka: Anna Dvořáková

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-271-0153-5
Doporučená cena: 189 Kč

Knihu Hravá jóga pro děti vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

hrava_joga_pro_deti_ukazka


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství zdravé páteře

Rychlíková, Eva

Triton, 2016

zobrazit info o knizeLéčivé obklady a zábaly nejen z bylinek a tvarohu

Bächle-Heldová, Bernadette – Bühringová, Ursel

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeČaj nejen o páté
Bylinkové čaje pro potěšení i zdraví

Sullivanová, Karen – Graingerová, Paula

Metafora, 2016

zobrazit info o knizeJak předcházet rakovině a snižovat její riziko

Béliveau, Richard – Gingras, Denis

Vyšehrad, 2016

zobrazit info o knizeHravá jóga pro děti

Dvořáková, Anna

Grada, 2016

Napsat komentář