Temné příběhy Otomara Dvořáka

otomar-dvorak_mrtvy-luh
Zkušený autor historických románů Otomar Dvořák vydal v nakladatelství Černý drak netradiční fantasy Sekera Strážců a nyní přichází s neméně zajímavým souborem temných povídek a novel. Přečtěte si jeho Mrtvý luh!

Temnota číhá na zlověstných místech: v hlubokých lesích, v mlžných močálech, v dávno opuštěných lomech, na hřbitovech, v zónách zamořených radiací, ale i v počítačových programech… Temnota však číhá především ve skrytých zákoutích lidských duší, za tenkou hranicí, kde normální se mění v šílené. A setká-li se temná duše s temným místem – rozpoutá se peklo! Až si přečtete sbírku povídek a novel Otomara Dvořáka, pochopíte, že ve světě kolem nás je spousta věcí, s nimiž není radno si zahrávat.

 

Mrtvý luh

Autor: Otomar Dvořák

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 110×165 mm
ISBN: 978-80-906481-1-1
Doporučená cena: 191 Kč

Knihu Mrtvý luh vydalo nakladatelství Černý drak.

 

Ukázka z knihy

Muž vystoupil z mlází a pátravě se zadíval přes úzkou, dlouhou louku, která se jako šedožlutá jizva zatínala do temné hřívy lesů. V mlze podzimního večera rozeznával pod protějším svahem obrysy jakési budovy. Masivní stavba hájovny svými začernalými trámy roubeného patra a vyboulenými stěnami kamenného přízemku připomínala tak trochu pevnost, připravenou na nenadálý útok z obkličujícího hvozdu; vznášela se však nad ní atmosféra smutku, chátrání a smrti. Po oprýskaném boku zdi se šířila skvrna vzlínající vlhkosti, pokrytá černými tečkami plísně.
Muž se zdál být v rozpacích nad bezútěšností scenérie, dokonce udělal pohyb, jako by se chtěl otočit a odejít. Vzápětí sebou škubl a srdce mu prudčeji zabušilo. Z mezery mezi žloutnoucím listím na něj upřeně zíraly strnulé oči. Bezděky o krok couvl a zachvěl se. Zhluboka se nadechl a křečovitě zaťal pěsti.
Tušil, komu patří ty oči, kdo se to skrývá v tajemné hlubině houštiny. Také on dobře znal vlhké podsvětí lesa, protínané labyrintem králičích tunýlků, kde bělavá vlákna podhoubí omotávají kostřičky ptáků a prázdné hlemýždí ulity. Doposud jako by cítil v chřípí podivně vzrušující nasládlý pach tlení a rozkladu…

Přečtěte si celou ukázku.

 

Otomar Dvořák

Otomar Dvořák (*1951) vystudoval scenáristiku na pražské FAMU, pracoval jako dramaturg v hudebním divadle Semafor a v Městském divadle Zlín, jako redaktor v televizi a časopisech, natočil jako autor a režisér několik publicistických televizních pořadů, vystupoval v rozhlase a v malých rolích na divadle i ve filmu. Napsal přes třicet knih v žánru literatury faktu, v nichž se zabývá českým místopisem, tajemstvím krajiny, lidovou magií, neobvyklými přírodními jevy a záhadami historie. V posledních letech se zařadil mezi nejúspěšnější české autory historických románů, z nichž stojí za připomenutí zejména trilogie o druhé manželce krále Václava IV. Žofii Bavorské
(Past na královnu, Kacířská královna, Meč pro královnu), příběh barokních teroristů Hořící lilie, román o králi Ladislavu Jagellonském Smrt ve stříbrné zbroji, pravdivá legenda o sv. Prokopovi Ďábel na řetězu, příběh z napoleonských válek Lásky princezen kuronských nebo román o zrazené revoluci 1848 – Rok hrdinů, milenců a zrádců. Vydal také sbírku sci-fi povídek Bod návratu a dětský pohádkový příběh Kouzelný meč Abaddon. V nakladatelství Čas mu vyšel Ďáblův klíč (2015) a v nakladatelství Černý drak Sekera Strážců (2016).

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Čas.


cerny drakNakladatelství Černý Drak je zaměřené na fantasy, sci-fi, historii, tajemno, duchovno, přírodu a ekologii. V plánu má vydávat beletrii i literaturu faktu, která má cokoli společného s výše uvedenými kategoriemi. Upřednostňuje však prvořadě fantasy beletrii.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMrtvý luh

Dvořák, Otomar

Černý drak, 2016

Napsat komentář