Vyhrajte zpověď manželky pedofilního monstra

vdova-perex
Jaké to je, stát po boku někoho, kdo je obviněn z ohavného trestného činu? Být manželkou muže, který je označován za pedofilního vraha? O tom ví své Jean Taylorová, i když o tom odmítá mluvit, přestože pravdu by se rádi dozvěděli i další lidé.

Dokonalá manželka

Jeho tvář byla všeobecně známá z titulních stránek novin: opovrhované monstrum, které podle všeobecného mínění spáchalo hrůzný zločin. Nebyl však za něj nikdy odsouzen. A Jean Taylorová byla ženou toho monstra.

Většinu svého života strávila v roli dokonalé manželky. Neochvějně stála po boku svému muži i poté, co byl obviněn z vraždy dítěte, přestože kvůli tomu musela snášet zlostné pohledy, přišla o přátele i o práci. Teď je ale její muž mrtvý a lidé chtějí vědět, jaké to bylo, žít po jeho boku. Co se vlastně tenkrát stalo. Jean může konečně vyzradit všechna tajemství.

Pravda – to je to, co po ní všichni chtějí. Zajímá se o ni novinářka, pro kterou je exkluzivní rozhovor s ženou pedofilního vraha vrcholem kariéry. A ještě intenzivněji se snaží pravdu odhalit inspektor Sparkes, pro něhož je tento případ letitou noční můrou. Policajtský instinkt mu napovídá, že se Jeanina maska mlčenlivosti bortí, že se brzy stane něco zásadního…

 

Vdova

Autorka: Fiona Barton

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Michael Havlen
Počet stran: 376
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2016
ISBN: 978-80-7498-165-4

Přečtěte si více o knize Vdova, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Navíc si můžete prolistovat také ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Jeho smrt pro vás musela být hrozný šok,“ říká a znovu mi stiskne ruku. Otupěle přikývnu.
Nemůžu jí prozradit, jak jsem za bezesných nocí ležela v posteli a přála si Glenovu smrt. Tedy ne tak docela. Nechtěla jsem, aby ho něco bolelo nebo aby trpěl. Jen jsem chtěla, aby tady už nebyl. Snila jsem o chvíli, kdy zazvoní telefon a na druhém konci bude policie.
„Paní Taylorová,“ ozve se hluboký hlas, „je mi to velice líto, ale mám pro vás špatnou zprávu.“ V očekávání příštích slov jsem se vždycky málem rozesmála. „Paní Taylorová, váš manžel zahynul při dopravní nehodě.“
Pak jsem uviděla sama sebe – opravdu jsem se viděla –, jak s pláčem beru telefon a volám jeho mámě. „Mary, bohužel mám špatnou zprávu. Jde o Glena. Je mrtvý.“
Slyším, jak se ohromeně zajíkne. Cítím její zármutek. Cítím upřímnou soustrast přátel a příbuzných, kteří mě obklopí. A pak to tajné rozechvění. (str. 13)

 

O autorce

fiona-bartonNa rozdíl od mnohých jiných nechtěla být Fiona Barton spisovatelkou od útlého dětství. Většinu svého profesního života zasvětila novinařině – pracovala pro řadu předních britských deníků a za své působení získala prestižní cenu Reportér roku. Cena ji motivovala k nečekanému počinu: Fiona opustila zaměstnání a odjela na Srí Lanku pracovat jako dobrovolnice. A právě tehdy se jí začala v hlavě formovat základní dějová linka její knižní prvotiny. Téma, které thriller Vdova zpracovává, má kořeny v autorčině novinářské praxi. Bezpočtukrát psala o různých kriminálních případech a často přemýšlela nad tím, jak se asi cítí manželky obžalovaných mužů, jak moc toho o spáchaném zločinu vědí a jak se s celou situací vyrovnávají.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Vdova

Jean Taylorová po většinu svého života hrála roli dokonalé manželky a zůstala jí i v okamžiku, kdy byl její muž Glen obviněn z vraždy dítěte a fotka jeho obličeje plnila titulní stránky novin. Přestože za onen zločin nebyl nikdy odsouzen, okolí jej nenávidělo a Jean za svoje soužití s ním zaplatila nejen přáteli, ale také kariérou. Nyní se zdá, že by mohlo být po všem, protože Glen je po smrti, jenže minulost si do hrobu nevzal a všichni naopak právě teď touží konečně poznat pravdu. Nejen novinářka Kate Watersová z Daily Post, ale především inspektor Sparkes tuší, že Jeanina maska mlčenlivosti se co nevidět zbortí. Co se za ní skrývá? To si přečtěte v prvotině britské novinářky a spisovatelky Fiony Barton.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vdova vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vdova
probíhá od 23. září do 6. října 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 psychologické thrillery Vdova

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVdova

Barton, Fiona

Domino, 2016

Napsat komentář